Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

FK "Jūrmala/BTA" atsāk sezonu pret SK "Babīte"

FK "Jūrmala/BTA" atsāk sezonu pret SK "Babīte"
FK "Jūrmala/BTA"
Foto: Jānis Janums

Atnācis jauns gads un ar jaunu sparu atsākas arī FK "Jūrmala/BTA"(7-4) cīņas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1. līgā. Šīs nedēļas pretinieks - SK “Babīte”(5-8). Gaidāmā spēle jau šovakar pulksten 18:00, Spuņciemā.

Kā jau FK “Jūrmala/BTA” uzticīgākie līdzjutēji ir pamanījuši, tad iepriekšējā nedēļā plānotā spēle ar Cēsu komandu pārcelta uz 30. datumu. Līdz ar to, sanācis, ka Jūrmalas klubs savu pirmo spēli šogad aizvada nedaudz vēlāk par pārējiem.

Lai arī spēle notiks Spuņciemā, kas ir Babītes kluba mājas spēļu zāle, šoreiz laukuma saimnieki būs jūrmalnieki. Jūrmalas kluba vadība pieņēmusi lēmumu visas turpmākās mājas spēles aizvadīt uz lielā laukuma, lai pēc iespējas labāk sagatavotos izslēgšanas spēlēm. Kā zināms, Jūrmalas kluba līdzšinējā mājvieta (Bulduru Dārzkopības vidusskolas zāle) nav piemērota izslēgšanas spēļu aizvadīšanai, tāpēc klubs izvēlējies tuvāko un ertāko alternatīvu.

Turnīra tabula un sniegums sezonas laikā liecina, ka spēles favorītiem būtu jābūt "Jūrmala/BTA", taču iepriekšējā abu komandu tikšanās pierādīja, ka potenciālais favorītu statuss nenozīmē uzvaru. "Jūrmala/BTA" 1. līgā pašlaik ieņem 5. vietu ar 20 punktiem 11 spēlēs, savukārt, "Babītei" 13 spēlēs 15 punkti un attiecīgi 7. vieta.

Komandu pirmajā tikšanās reizē pirms nepilniem trīs mēnešiem ar rezultātu 8:5 pārāki bija SK "Babīte" florbolisti. Minētajā spēlē jūrmalnieki pirmo periodu uzvarēja ar divu vārtu pārsvaru(3:1), bet otrajā periodā ļāva mājiniekiem pārņemt iniciatīvu un to noslēgt neizšķirti - 4:4. Spēles iznākums izšķīrās vien pēdējā periodā, kad Babītes klubs ieguva savu lielāko pārsvaru spēles laikā(7:5) un atlikušo minūšu laikā neļāva jūrmalniekiem atspēlēties. Būtiska loma "Babītes" uzvarā diviem līderiem - Reinim Milleram(2+1, tai skaitā arī uzvaras vārti) un Edgaram Haferbergam(0+3). "Jūrmala/BTA" komandā rezultatīvakais ar diviem vārtu guvumiem - Renārs Bušs. Komandu vārtus sargāja - Čakārnis("Babīte") un Vaitužis("Jūrmala/BTA").

Šīsdienas spēle noteikti būs atšķirīga no iepriekšējās - Jūrmalas klubs ievērojami pastiprinājies un paspējis jau iespēlēt papildināto sastāvu(turklāt, iespējams, jau šovakar laukumā redzēsim Andri Regžu). Turpretī, Babītes klubam ļoti vajadzīga vēl kāda uzvara, kas darītu drošāku komandas pašreizējo pozīciju turnīra tabulā un ļautu cerēt uz izdevīgāku pretinieku izslēgšanas spēlēs.

Rezultatīvākie spelētāji

FK "Jūrmala/BTA"
Jānis Naumovs #32 5+8;
Sakari Lahdesmaki #21 8+4;
Juris Keisters #27 8+3;
Renārs Bušs #88 5+6;

SK "Babīte"
Mikus Freibergs #18 14+7;
Reinis Millers #4 11+8;
Edgars Heferbergs #47 6+10;
Ģirts Šteinblūms #77 12+2.

Vārtsargi

FK "Jūrmala/BTA"
Ģirts Vaitužis 83.22% (269min);
Edgars Ošiņš 81.82% (170min);
Ivars Dišereits 80.81% (197min);

SK "Babīte"
Pēteris Lukss 83.25% (307min);
Toms Čakārnis 82.98% (393min).

Prognozē uzvarētāju -

  • 7

  • 8