Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Ar principiālu dueli sāksies 1. līgas čempionāts florbolā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar principiālu dueli sāksies 1. līgas čempionāts florbolā
"Lielvārde/Fans"
Foto: Floorball.lv

Šovakar ar principiālu cīņu tiks uzsākts Latvijas čempionāts florbolā 1.līgā, kurā šosezon dalību apstiprinājušas 18 komandas. Pēdējās divās sezonās čempionātu nav izdevies izspēlēt, līdz ar to šis varētu tikt izvirzīts kā turnīra galvenais uzdevums.

Aizpagājušajā sezonā komandas paspēja izspēlēt regulāro čempionātu un uzsākt spēkošanos izslēgšanas turnīrā līdz uzradās nu jau līdz apnikumam daudzinātais Covid-19. Lai gan 1.līgas čempioni netika noskaidroti, vieni no tās sezonas līderiem "RTU/Rockets" izmantoja iespēju, lai tiktu uz Elvi florbola līgu.

Vēl bēdīgāka aina pavērās pagājušajā sezonā, kad komandas paspēja nospēlēt divas, trīs vai, maksimums, četras spēles, kad turnīrs tika pārtraukts. Lai kā arī florbola entuziasti cerētu, čempionāts tā arī netika atsākts. Taču arī šoreiz viena no komandām uzrunāja Latvijas Florbola savienību un saņēma tiesības pacelties līmeni augstāk – FBK SĀC, kuri jau ar panākumu ir startējuši šīs sezonas Elvi florbola līgā.

Kaut gan FBK SĀC savu komandu pieteikusi arī 1.līgas čempionātā (šāda bija arī prasība no federācijas), salīdzinot ar iepriekšējo sezonu turnīrā ir 18 komandas, nevis 19 kā pērn. Tas saistīts ar Liepājas FK "Kurši FSS" atkāpšanos līmeni zemāk, piesakot dalību 2.līgas čempionātā.

Ņemot vērā, ka komandas ļoti ilgu laiku nav aizvadījušas pilnvērtīgu čempionātu, pirms sezonas sākuma ir ļoti grūti prognozēt potenciālos favorītus. Atbilstoši Latvijas čempionāta 1.līgas nolikumam, regulārajā sezonā ir jānoskaidro sešas labākās komandas starp klubu komandām, kuru komandas nav pārstāvētas Elvi florbola līgā un sešas komandas, kuru klubu komandas jau spēlē Elvi florbola līgā. Starp pirmo sekstetu tiks noskaidroti čempioni, kuri arī saņems tiesības spēkoties ar vājāko Elvi līgas klubiem par tiesībām jau nākamajā sezonā startēt stiprāko pulkā. Savukārt otrais sekstets noskaidros Latvija čempionus pirmajā līgā dublieriem.

Tas nozīmē, ka astoņas komandas ("Saulkalne", FK "Valka/IGLU", FK "Madona", "FK Metēji/Ogre", "Ogres vilki", "Kuldīga/KNSS", "Leģions/Grobiņas SC" un FK "JeNo") sākotnēji sacentīsies par sešām vietām play-off turnīrā, lai pēc tam, iespējams, paspēkotos par vietu Elvi florbola līgā 2022./23. gada sezonā.

Latvijas florbola čempionāts 1.līgā. Šīs nedēļas spēles

DatumsLaiksSpēleVieta
15.0919:00Lielvārde – FK Metēji/OgreLielvārde
16.0920:00Lekrings – SaulkalneCēsis
17.0920:00FK Valka/IGLU – FK MadonaValka
18.0919:00RTU/Rockets 1 – Kuldīga/KNSSRimi OC
19.0918:00Ogres Vilki – SK Slampe/ZevidOgres 1.vsk

     [+] [-]

, 2021-09-15 16:17, pirms 3 gadiem
💣 Izlases pirmais vārtsargs spēlēs LV 1. līgā - diezgan spēcīgi. Vilki vienīgie izskatās varētu tēmēt uz virslīgu un izskatīties kautcik sakarīgi bez milzīgiem sastāva papildinājumiem. Saulkalne varbūt pierīgā var kko salasīt no citiem nevajadzīgajiem kadriem, Metējiem interesants sastāvs priekš 1.līgas. Jāskatās ko Jusis varēs izveidot no Kuldīgas. Par fermām nerunāšu. Solās interesanta sezona tautas klasē. Jāpiekrīt autoram - galvenais lai izdodas izspēlēt 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

     [+] [-]

, 2021-09-15 16:52, pirms 3 gadiem
Astoņas vai deviņas tad? Kas ar slampi?

     [+] [-]

, 2021-09-15 16:54, pirms 3 gadiem
Jae-jae rakstīja: Astoņas vai deviņas tad? Kas ar slampi?
Slampe laikam Irlavas ferma skaitās