Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

U16 čempions Fogels: ''Jaunajā sezonā būs jāaizstāv tituls - nevaram atļauties to zaudēt''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

U16 čempions Fogels: ''Jaunajā sezonā būs jāaizstāv tituls - nevaram atļauties to zaudēt''
U16 čempions un ''Rubene''/KSS uzbrucējs Artis Matīss Fogels. Foto: floorball.lv

''Rubenes'' sistēmas jaunais talants un U16 vecuma grupas čempions florbolā Artis Matīss Fogels intervijā ar ''Sportacentrs.com'' atklāja savas domas par aizvadīto sezonu, kā arī par savu nākotni šajā sporta veidā.

''Aizvadītā sezona bija pat ļoti laba. Bija spēles, kurās gāja kā pa amerikāņu kalniņiem, taču izslēgšanas spēlēs saņēmām sevi rokās. Atpakaļ ceļa vairs nebija un vienīgais mērķis bija zelta godalgas, kuras arī izcīnījām,'' par aizvadīto sezonu sacīja uzbrucējs.

''Rubene''/KSS regulāro sezonu noslēdza otrajā vietā desmit komandu konkurencē U16 vecuma grupā. 18 mačos tika izcīnīti 40 punkti, kamēr līgas līderei FS ''Masters''/''Ulbroka'' tik pat mačos bija par astoņiem punktiem vairāk. Neatlaidība izslēgšanas spēlēs gan rezultējās čempiones titulā. Abas komandas tikās tieši finālā, kurā ar 3:2 pārāka bija ''Rubene''/KSS.

Aizvadītajā sezonā Fogels pārstāvēja ''Rubeni'' gan U14, gan U16 vecuma grupā. Viņš debitēja arī 1. līgā vīriešiem. 21 mačā viņš izcēlās ar sešiem vārtu guvumiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Individuāli produktīvākais sniegums bija tieši U16 rindās - 23 spēlēs gūti 14 vārti un atdotas 11 rezultatīvas piespēles. Viņš bija dalīts komandas līderis statistikas ziņā.

''Komandas mērķis katru sezonu principā ir viens un tas pats - izcīnīt titulu. Jaunajā sezonā mums gan tas būs jāaizstāv un nevaram atļauties to zaudēt. Jāturpina smagi strādāt un rezultāts būs manāms,'' sacīja Fogels.

Jaunais florbolists nenoliedz, ka starpsezonā jāpiestrādā gan pie individuālās tehnikas, gan arī fiziskās sagatavotības. Paralēli vasarā viņš ņem dalību arī Valmieras vasaras florbola līgā, kā arī ''Ghetto Games'' florbola turnīrā.

''Esmu iekļauts arī U17 izlases kandidātos. Pret to attiecos ļoti nopietni un esmu gatavs sevi pierādīt no pašas labākās puses. Galvenais ir treniņos pierādīt, ka nebaidies no bumbiņas, esi labs komandas spēlētājs un darīsi visu, lai tikai uzvarētu,'' izskaņā atklāja pats sportists.

Fogels ir vien 15 gadus vecs un jau paguvis debitēt 1. līgā. Arī tas, ka viņš ir iekļauts U17 izlases kandidātos ir ļoti liels sasniegums, ņemot vērā, ka konkurence šajā sporta veidā un vecuma grupā ir milzīga. Florbolam viņš pievērsās 2014. gadā un pavisam drīz varētu debitēt arī virslīgā.