Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Sporta tarkšķī" starp Latvijas uzvarām izceļas Ostapenko tituls un futbolistu brīnums

Agris Suveizda

"Sporta tarkšķī" starp Latvijas uzvarām izceļas Ostapenko tituls un futbolistu brīnums
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix

Teksta sarunas jeb "Sporta tarkšķa" septītajā izlaidumā portāla redakcija par godu Latvijas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienai diskutēja par Latvijas sporta lielākajām uzvarām un panākumiem. Dalībnieku vērtēšanas kritēriji un vērā ņemtais laika periods varēja krietni atšķirties, taču praktiski nemainīgi bija tas, ka par lielāko uzvaru uzskatāms Aļonas Ostapenko triumfs 2017. gada "French Open".

Kārlis Ozols pirmajā vietā izcēla Ostapenko, kura izcīnīja titulu prestižākajā un konkurētspējīgākajā sieviešu sporta veidā – tenisā. "To apliecina "Forbes" 2019. gada saraksts ar pelnošākajām atlētēm. Labāko vienpadsmitnieku aizņem vienīgi tenisistes. Uzvarēt "Grand Slam" ir prestižākais, ko var izdarīt sieviešu sportā (vismaz individuāli). Tātad teorētiski Ostapenko panākumu varētu pārspēt kāds vīru vai varbūt dāmu futbola vai basketbola komandas panākums lielajos turnīros." Sporta karalī jeb futbolā viņš izcēla tikšanu uz "Euro 2004" un iegūto punktu pret lielvalsti Vāciju (0:0). " Nākamais aiz futbola popularitātes ziņā ir basketbols. Lielākais panākums ir uzvara 1935. gada Eiropas čempionātā, bet ir ļoti grūti izvērtēt šo titulu. Mūsdienās vīriem labākā EČ ir piektā vieta, bet dāmām - ceturtā un OS Pekinā - devītā, kas nepārtrumpo Ostapenko iespēto," bilda Ozols. Tāpat viņš nosauca arī Ernesta Gulbja pusfinālu "French Open" un Rodžera Federera sērijas apturēšanu, Romāna Vainšteina pasaules čempiona titulu šosejas riteņbraukšanā, Pjotra Ugrjumova otro vietu "Tour de France" kopvērtējumā un divas uzvaras individuālos posmos. Par visvērtīgāko olimpisko medaļu viņš nosauca vingrotāja Igora Vihrova zeltu 2000. gadā Sidnejā.

Viens no retajiem, kurš nepiesauca "Euro 2004", bija Andrejs Siliņš: "1) Aļona Ostapenko uzvar "French Open 2017", 2) Romāns Vainšteins uzvar pasaules čempionātā 2000. gadā, 3) Jeļena Prokopčuka divus gadus pēc kārtas triumfē Ņujorkas maratonā 2005. un 2006. gadā, 4) Māris Štrombergs izcīna Londonas OS zeltu 2012. gadā, 5) Sandis Ozoliņš izcīna Stenlija kausu 1996. Turpat aiz piecinieka ir visi četri OS zelti šķēpmešanā (Jaunzeme 1956, Ozoliņa 1960, Lūsis 1968, Kūla 1980). No basketbola man tuvu topam bija TTT 18 Eiropas tituli, kas ir teju neatkārtojams sasniegums pasaules basketbola vēsturē, taču Rīgas meitenēm bija Uļa - ņemot vērā viņas unikalitāti, tas ir tāpat kā, ja Karīms Abduldžabars spēlētu LBL un izcīnītu 18 titulus te. Tas gan nemazina faktu, ka tas ir neatkārtojams sasniegums. Protams, jāatceras arī tas, ka Latvijas vīriešu valstsvienība ir pirmā Eiropas čempione basketbolā, taču manam topam tas nekvalificējās tāpēc, ka toreiz organizētais basketbols bija bērnu autiņos, tāpat kā citi sporti, kuros mums sākotnēji bijuši lieli panākumi, bet, kad nopietni pievērsušās citas valstis, balle beidzās. Lai uzvarētu Eiropas čempionātā, kas norisinājās 3 (!) dienas, Latvijai bija jāuzvar trīs spēlēs..."

Lietotājs Ripa Un Alus atgādināja par Latvijas hokeja izlases vareno izglābšanos olimpiskajā kvalifikācijā pret Baltkrieviju 2005. gadā: "Kā gan var neatminēties diženo Latvijas-Baltkrievijas spēli hokejā? Godīgi sakot, neatminos vēl kādu tik ļoti izšķirošu spēli, kurā būtu tāda izglābšanās – pēdējās piecās minūtēs no 2:4… Ja vēl vajadzētu 4:4, bet vajadzēja jau nereālo 5:4. Nosauktu šo par astoto pasaules brīnumu. Prātā vēl nāk Aināra Kovala sudraba šķēps – šķiet, tikai ar pēdējo metienu."

Ar saviem sarakstiem dalījās arī Māris Noviks un Agris Suveizda. "Aļonas Ostapenko triumfs "Roland Garros" - individuāli spilgtākais un starptautiski skaļākais panākums; Latvijas futbola valstsvienības iekļūšana un cienīgais sniegums "Euro 2004"; sporta spēļu komandu iekļūšana un starts olimpiskajās spēlēs - hokejisti, basketbolistes. Biju liecinieks Pekinā dāmu uzvarai pār Brazīliju un hokejistu neizšķirtam Turīnā pret ASV," sacīja Noviks. Pirmās divas vietas sakrita arī Suveizdam: "Vērā ņemšu otrās brīvvalsts laiku. Pārliecinošā 1. vietā ir Aļonas "Grand Slam". Pārliecinošā 2. vietā ir iekļūšana "Euro 2004". Un pēc ilgām pārdomām 3. vieta tomēr paliek leģionāram Ozoliņam jeb Stenlija kauss ar "Avalanche". Simboliskākā uzvara: Sanktpēterburgā pār Krieviju. Sižeta ziņā trakākā uzvara: OS kvalifikācijā pār Baltkrieviju."

Portāla redaktors Jānis Celmiņš atgādināja Māra Štromberga divas olimpiskās zelta medaļas: "Tas, manuprāt, ir viens no nenovērtētākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē... Kristera Serģa un Arta Rasmaņa daudzie pasaules čempionu tituli, Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa bronzas medaļa OS – nekonkurē uz iekļūšanu "Top 10", bet arī nedrīkst nenovērtēt. Ja runājam par klubu sportu, tad “Barons/LMT” komandas triumfs FIBA kausā joprojām ir vienīgais Latvijas klubu vērā ņemamais panākums Eiropas mēroga klubu turnīrā."

Riteņbraukšanas eksperts Kārlis Ozols sarindoja Štromberga, Vainšteina un Ugrjumova sasniegumus: "Par Štrombergu teikšu tā. BMX un šosejas riteņbraukšana ir nesalīdzināmi popularitātē. Apmēram kā basketbols un 3x3 vai futbols un telpu futbols, tāpēc Štrombergs manā topā nekotējas tik augstu (lai piedod BMX saime). Tālāk ir ļoti grūti, jo prestižākā lieta, ko var izdarīt riteņbraukšanā, ir uzvarēt "Tour de France", pēc tam seko "Giro d'Italia" un "Vuelta a Espana", kamēr olimpiāde un pasaules čempionāts nedaudz iepaliek. Vainšteina uzvaru liktu augstāk nekā Ugrjumova otro vietu "Tour de France" vai "Giro d'Italia" kopvērtējumā (abas reizes piekāpās Migelam Indurainam), jo tomēr tā ir uzvara, nevis otrā vieta. 1. Vainšteins, 2. Ugrjumovs, 3. Štrombergs."

Diskusijā tika iestarpināta vēl virkne sasniegumu – kā, piemēram, Maira Brieža cīņas un Aigara Fadejeva olimpiskais sudrabs -, bet lietotājs Neaizmirstam biatlonu, kā jau varētu noprast pēc izvēlētā nika, atgādināja Oļega Maļuhina uzvaru: "Vai visi šeit tagad rakstošie žurnālisti zina, ka Oļegs Maļuhins ir vienīgais Latvijas biatlonists ar individuālo uzvaru PK? 1999. gads un uzvara sprintā. Kas bija pārējie uz pjedestāla? Bjerndālens un Andresens... Nesaku, ka jāliek kādā topā, bet ja seko biatlonam, tad šī uzvara kā fakts tomēr būtu jāzina!"

Saruna tika noslēgta ar Jāņa Celmiņa topu: "1. Futbola izlases iekļūšana "Euro 2004"; 2. Aļonas Ostapenko uzvara “French Open”; 3. Sandis Ozoliņš un Stenlija kauss; 4. Ernests Gulbis un ATP ranga "Top 10"; 5. Māra Štromberga zelti OS; 6. Mairis Briedis un WBC josta…, bet visam pāri Jānis Lūsis - 20. gadsimta izcilākais Latvijas sportists – visu kaluma olimpisko medaļu īpašnieks. Lai vieglas smiltis!"

Pilnu diskusiju lasi ŠEIT!

Sporta tarkšķu izlaidumi

EpDatumsTarkšķis
7.04.05."Sporta tarkšķis": Latvijas sporta lielākās...
6.01.05"Sporta tarkšķis": kā Euro 2004 Latvijas...
5.27.04Olimpisko spēļu un medaļu nozīme
4.23.04"Sporta tarkšķis": kā pareizi nokomplektēt...
3.20.04"Sporta tarkšķis": PR katastrofas un veiksmes...
2.16.04"Sporta tarkšķis": kuram sporta veidam Latvijā...
1.13.04"Sporta tarkšķis": kā Latvijas futbolu izvest...
1 2 3 97 komentāri

     [+] [-]

, 2020-05-05 10:08, pirms 4 gadiem
Latvijas sportā ir arī ļoti pārspīlētas nozīmes uzvaras, kuras būtu jāpiemin. Kā spilgtākā pārspīlētās nozīmes uzvara varētu būt tā, kas tika izcīnīta precīzi pirms 20 gadiem pret izlasī, kas tieši attiecīgajā PČ pamatīgi izgāzās un kuru tajā PČ uzvarēja visi, kam nebija slinkums.

  -2 [+] [-]

, 2020-05-05 10:42, pirms 4 gadiem
Vai es tiešām akls un nesaskatīju tādus vārdus rakstā kā "skeletons","Dukurs","bobslejs"???

Pie vella visus šitos Google trendistus un wiki žurkas

  -2 [+] [-]

, 2020-05-05 10:43, pirms 4 gadiem
delete

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 10:44, pirms 4 gadiem
Viens un tas pats. Latvijas izlases regbijā 7 tikšana uz pasaules čempionātu un spēlēšanu tajā nav pieminēšanas vērts?????

  +1 [+] [-]

, 2020-05-05 10:47, pirms 4 gadiem
Un vēl Zojas Golubevas vai Gunta Valnera sasniegumi??? Ar nav pieminēšanas vērts???

     [+] [-]

, 2020-05-05 10:48, pirms 4 gadiem
Eksperti baigie!!! Fuij

     [+] [-]

, 2020-05-05 11:19, pirms 4 gadiem
katrs jau piemin to, kas viņam patīkt...
kurus viņš uzskata par sasniegumiem...
gan jau ka vēl kaudze ievērības cienīgu sasniegumu...
tik cik mēs ieciklējušies uz dažiem sporta veidiem...

  +3 [+] [-]

, 2020-05-05 12:10, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: Vai es tiešām akls un nesaskatīju tādus vārdus rakstā kā "skeletons","Dukurs","bobslejs"???

Pie vella visus šitos Google trendistus un wiki žurkas
paldies dievam, šoreiz tos mēslus neiepina

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 12:10, pirms 4 gadiem
Var patikt ,vai nepatikt ,bet trīs svarīgākie ir futbola izlases tikšana uz EČ Ostapenko tituls un regbija 7 tikšana uz PČ,jo būt priekšā Gruzijai un krievijai bija superpanākums.

     [+] [-]

, 2020-05-05 12:12, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Latvijas sportā ir arī ļoti pārspīlētas nozīmes uzvaras, kuras būtu jāpiemin. Kā spilgtākā pārspīlētās nozīmes uzvara varētu būt tā, kas tika izcīnīta precīzi pirms 20 gadiem pret izlasī, kas tieši attiecīgajā PČ pamatīgi izgāzās un kuru tajā PČ uzvarēja visi, kam nebija slinkums.
Nevar noliegt ka toreiz tautai norāva jumtu un vairāk tiek vērtēta tā brīža emocionālā puse, nevis pragmatiskā analīze pēc gadiem.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 12:28, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: Vai es tiešām akls un nesaskatīju tādus vārdus rakstā kā "skeletons","Dukurs","bobslejs"???

Pie vella visus šitos Google trendistus un wiki žurkas
ja ja Dukurs, ble kur konkure 3-5 sportisti, mes redzam ka Dukurs Olimpiades starte, salidzinaja Grand Slam titulu,kur tukstosiem speletaju ir ,ar Dukuru, vot ambalis

     [+] [-]

, 2020-05-05 12:29, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Nevar noliegt ka toreiz tautai norāva jumtu un vairāk tiek vērtēta tā brīža emocionālā puse, nevis pragmatiskā analīze pēc gadiem.
Tieši tam vajadzētu būt galvenajam kritērijam, pēc kura vērtēt mūsu sporta uzvaru lielumu - kādas emocijas tās izraisīja tepat Latvijā. Nevis citur pasaulē vai žurnālā Forbes vai Playboy. Futbola izlases tikšana un dalība EČ finālturnīrā Latvijā noteikti izraisīja lielākas emocijas nekā Aļonas uzvara RG. Noteikti pieminami mūsu lielisko skeletonistu un bobslejistu panākumi. Nākamo sporta tarkšķi līdzsvaram vajag sarīkot par lielākajiem un sāpīgākajiem zaudējumiem, un kopīgi paraudāt par tiem.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 12:30, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Var patikt ,vai nepatikt ,bet trīs svarīgākie ir futbola izlases tikšana uz EČ Ostapenko tituls un regbija 7 tikšana uz PČ,jo būt priekšā Gruzijai un krievijai bija superpanākums.
ja ja loti populars jau mums tas regbijs ,pilniga herna, es interesejos par sportu ap 20 gadiem,un par tadu regbiju dzirdejis tik maz,tas tik pierada ka tas sporta veids ir pie kajas visiem!!! lai tiek lielaja regbija uz PK, tad runasim citadak ,oluhin!!!

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 12:31, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: katrs jau piemin to, kas viņam patīkt...
kurus viņš uzskata par sasniegumiem...
gan jau ka vēl kaudze ievērības cienīgu sasniegumu...
tik cik mēs ieciklējušies uz dažiem sporta veidiem...
nee, vel pieminiji dambretisti kura tur cik titulus vinnejusi, logiski ka ieciklejas uz sporta veidiem,kuros ir prestizs, kuros ir milziga konkurence, nevis kautkadi dukuri ar 2-5 brauceju konkurenci

     [+] [-]

, 2020-05-05 12:37, pirms 4 gadiem
Var redzēt, ka SC žurnaļugām ir už ļoti, ļoti šaurs redzesloks. Tikai tādi cilvēki neko var nezināt par Dāliņa panākumiem.

     [+] [-]

, 2020-05-05 12:39, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Var patikt ,vai nepatikt ,bet trīs svarīgākie ir futbola izlases tikšana uz EČ Ostapenko tituls un regbija 7 tikšana uz PČ,jo būt priekšā Gruzijai un krievijai bija superpanākums.
Amatieriem būt priekšā profiem/pusprofiem ir panākums, bet pat Latvijā/Krievijā tikai retais atpazīs kādu regbistu!

     [+] [-]

, 2020-05-05 12:39, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Var patikt ,vai nepatikt ,bet trīs svarīgākie ir futbola izlases tikšana uz EČ Ostapenko tituls un regbija 7 tikšana uz PČ,jo būt priekšā Gruzijai un krievijai bija superpanākums.
5.vieta Eiropas basketa čempī, ka tik nebūs augstāk liekama par regbiju-7... Veselas 24 izlases piedalījās!

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 12:42, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Amatieriem būt priekšā profiem/pusprofiem ir panākums, bet pat Latvijā/Krievijā tikai retais atpazīs kādu regbistu!
kā ir iespējams atpazīt ,ja sporta ziņās,katru dienu ir tikai pingpong turnīri,bet pilnīgi NEKAS par regbiju?

kā lai tantiņa uzzin par tādiem

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 12:43, pirms 4 gadiem
Daudzi nenovērtē 2001 EČ UZVARU PRET Lietuvu basketbolā, jo Lietuva bija OS medaļnieks un pēc diviem gadiem paņēma EČ titulu!

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 12:45, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: kā ir iespējams atpazīt ,ja sporta ziņās,katru dienu ir tikai pingpong turnīri,bet pilnīgi NEKAS par regbiju?

kā lai tantiņa uzzin par tādiem
Kāds privatizējis sporta ziņas

     [+] [-]

, 2020-05-05 12:47, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Nevar noliegt ka toreiz tautai norāva jumtu un vairāk tiek vērtēta tā brīža emocionālā puse, nevis pragmatiskā analīze pēc gadiem.
tāda analīze jau bija pēc 2 nedēļām... kad RUS zaudēja SUI, USA, BLR, LAT... bet LAT statistikā paliek uzvara pār RUS Pēterburgā...

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 12:53, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: tāda analīze jau bija pēc 2 nedēļām... kad RUS zaudēja SUI, USA, BLR, LAT... bet LAT statistikā paliek uzvara pār RUS Pēterburgā...
Te jau var 100 dažādus kritērijus uzstādīt!
Spēle, turnīrs, gads, līga, sezona!
Kā tu esi sagatavojies?
Kā pretinieks ir sagatavojies?
Kā pretinieks sagatavojies turnīrai, sezonai?
Kā tu esi sagatavojies turnīram, sezonai?

Euro 2004, GS protams uz šā fona izceļas, jo futbolā apsteigt Poliju, Ungāriju, Turciju tabulā (divas spēlēja Pč 2002)
Tenisā arī- apsteigt 127 tenisistes, kas grib uzvarēt un izcīnīt lielās naudas balvas!

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 12:55, pirms 4 gadiem
Noskatījos Last Dance un vot Džordans/Pipens pret Horvātiju gribēja parādīt Kukočam, ka viņš nav Nba lImenis
Tik daudz nianšu ir apakšā, ka tik turies!

     [+] [-]

, 2020-05-05 12:56, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: Vai es tiešām akls un nesaskatīju tādus vārdus rakstā kā "skeletons","Dukurs","bobslejs"???

Pie vella visus šitos Google trendistus un wiki žurkas
Patiesi ir jābūt aprobežotiem, lai nepieminētu tik ilglaicīgu un panākumiem bagātu sporta veidu sportistus kā skeletonistus un bobslejistus. Arī kamaniņu braucējus.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 12:59, pirms 4 gadiem
Te gan jāskatās, kas svarīgāk - vai tas, ka par šīm uzvarām visā Eiropā un Pasaulē zināja un runāja, vai tādas, kuras tikai šeit bija ļoti aktuālas, savukārt ārpus Latvijas tik šauram lokam?

Ja pirmais variants - tad neapšaubāmi Ostapenko uzvara (tāpēc, ka tas ir Grand Slam), Latvijas futbola izlases kvalificēšanās Euro 2004 (Futbolam visur seko līdzi). Hokejs, lai arī ir populārs Ziemeļamerikā un daļā Eiropas, par uzvaru pār Baltkrieviem neviens ārpus Lavijas un Baltkrievijas, kā arī dažus nopietnākus hokeja fanus ārpus šīm valstīm, nezin. Nerunājot par PČ uzvaru tajā pašā leģendārajā spēlē pār Krieviju. Tāpat ar citiem ziemas sporta veidiem.

Ja otrais variants, tad, protams, visi augstākminētie notikumi ir vērā ņemami.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 13:03, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Patiesi ir jābūt aprobežotiem, lai nepieminētu tik ilglaicīgu un panākumiem bagātu sporta veidu sportistus kā skeletonistus un bobslejistus. Arī kamaniņu braucējus.
Te jau atkal cits stāsts! Rene nav profesionāls sporta veids, bet ja tu savā sporta veidā trenējies kā profs, tad sasniedz attiecīgu līmeni, ka uzvara/medaļa jau ir neveiksme OS. Par OS medaļu visas valstis piešķir prēmijas, kas nozīmē, ka visi OS uzskata par profesionālu notikumu!
Medaļu skaits renē jau tuvojas 10!

     [+] [-]

, 2020-05-05 13:15, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Te gan jāskatās, kas svarīgāk - vai tas, ka par šīm uzvarām visā Eiropā un Pasaulē zināja un runāja, vai tādas, kuras tikai šeit bija ļoti aktuālas, savukārt ārpus Latvijas tik šauram lokam?
Es jau savas domas uzrakstīju. Es skatos sportu, lai gūtu pozitīvas emocijas, un tās man dod visu Latvijas sportistu panākumi un uzvaras. Vai attiecīgais sporta veids ir populārs pasaulē un vai panākumu plaši aprakstīja un pamanīja citās valstīs, man nav tik svarīgi. Protams, jo lielākā konkurencē un augstāka līmeņa sacensībās izcīnīts panākums, jo lielāks prieks.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 13:19, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Es jau savas domas uzrakstīju. Es skatos sportu, lai gūtu pozitīvas emocijas, un tās man dod visu Latvijas sportistu panākumi un uzvaras. Vai attiecīgais sporta veids ir populārs pasaulē un vai panākumu plaši aprakstīja un pamanīja citās valstīs, man nav tik svarīgi.
Ko Jūs stāstītu dānim vai amerikānim, ja viņš jautātu par sportu?

     [+] [-]

, 2020-05-05 13:22, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: tāda analīze jau bija pēc 2 nedēļām... kad RUS zaudēja SUI, USA, BLR, LAT... bet LAT statistikā paliek uzvara pār RUS Pēterburgā...
amerikāņiem zaudēja pirms mums, belariem pēc, ar šveici neaceros.

     [+] [-]

, 2020-05-05 13:23, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Es jau savas domas uzrakstīju. Es skatos sportu, lai gūtu pozitīvas emocijas, un tās man dod visu Latvijas sportistu panākumi un uzvaras. Vai attiecīgais sporta veids ir populārs pasaulē un vai panākumu plaši aprakstīja un pamanīja citās valstīs, man nav tik svarīgi. Protams, jo lielākā konkurencē un augstāka līmeņa sacensībās izcīnīts panākums, jo lielāks prieks.
Man arī ir līdzīgs uzskats. Man personīgi Latvijas izlases uzvara Hokeja PČ spēlē pār Šveici vai Vāciju (Nerunājot par uzvarām pār TOP 6 komandām) ir svarīgāka un aktuālāka, nekā, piemēram, Francijas uzvara Pasaules čempionātā futbolā.

Bet šai tēmai es nesapratu, par kādām skaļākajām uzvarām iet runa? Vietējā mērogā (Mēs par to zinām un priecājamies) vai Pasaules mērogā (Visur par to zina un priecājas)?

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 13:25, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Ko Jūs stāstītu dānim vai amerikānim, ja viņš jautātu par sportu?
Renisti pāri visam, tad vēl dambretisti, regbistu tikšana uz pč (lai gan tas bija nepopulārajā versijā regbijā-7). Ostapenko, Porziņģis vispār nav sportisti, bet futbolisti ir pilnīgi nīkuļi, ka spēja tikt uz EČ, bet pat nevienu spēli neuzvarēja.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 13:25, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: amerikāņiem zaudēja pirms mums, belariem pēc, ar šveici neaceros.
Krieviem tas Pč bija lielākā izgāšanās! Katru maiju viņi to čempionātu piemin!

     [+] [-]

, 2020-05-05 13:26, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Man arī ir līdzīgs uzskats. Man personīgi Latvijas izlases uzvara Hokeja PČ spēlē pār Šveici vai Vāciju (Nerunājot par uzvarām pār TOP 6 komandām) ir svarīgāka un aktuālāka, nekā, piemēram, Francijas uzvara Pasaules čempionātā futbolā.

Bet šai tēmai es nesapratu, par kādām skaļākajām uzvarām iet runa? Vietējā mērogā (Mēs par to zinām un priecājamies) vai Pasaules mērogā (Visur par to zina un priecājas)?
Pēc žurnālistu atbildēm var spriest, ka pāri visam ir pasaules mērogs.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 13:27, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Man arī ir līdzīgs uzskats. Man personīgi Latvijas izlases uzvara Hokeja PČ spēlē pār Šveici vai Vāciju (Nerunājot par uzvarām pār TOP 6 komandām) ir svarīgāka un aktuālāka, nekā, piemēram, Francijas uzvara Pasaules čempionātā futbolā.

Bet šai tēmai es nesapratu, par kādām skaļākajām uzvarām iet runa? Vietējā mērogā (Mēs par to zinām un priecājamies) vai Pasaules mērogā (Visur par to zina un priecājas)?
nav strikti kritēriji, katrs bāž savu, redz pat šlukātāji atskrējuši no saviem sētas mačiem un domā ka ir kaut simtā daļa no Ostapenko panākuma

     [+] [-]

, 2020-05-05 13:30, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: nav strikti kritēriji, katrs bāž savu, redz pat šlukātāji atskrējuši no saviem sētas mačiem un domā ka ir kaut simtā daļa no Ostapenko panākuma
Tieši par to es arī runāju. Te tālāk var sākties strīdēšanās par to, kas kuram ir svarīgāks
1 2 3 97 komentāri