Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Nunisa un Moreno atgūst UFC čempionu jostas

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Nunisa un Moreno atgūst UFC čempionu jostas
Brendons Moreno. Foto: AP/Scanpix

"UFC 277" cīņu turnīrā Dalasā sieviešu vieglākā svara titulu atguvusi Amanda Nunisa, kas dominēja pār Džulianu Penju, savukārt Brendons Moreno trešajā raundā pieveica Kaju Karu-Frensu, kļūstot par mušas svara divīzijas pagaidu čempionu.

• Brazīliete Amanda Nunisa atkal kļuvusi par divu UFC titulu vienlaicīgu īpašnieci. Lauvenei izdevās atriebt pērn piedzīvoto šokējošo zaudējumu Džulianai Penjai un gūt pārliecinošu uzvaru pēc punktiem.

• "Lauvene pirmajā reizē netika pie medījuma, bet šoreiz uzliku labākus slazdus," pēc uzvaras izteicās brazīliete, kura joprojām ir arī pusvieglā svara čempione. Pēc piecu raundu cīņas Nunisai tiesneši atdeva uzvaru visos raundos (50-45, 50-54, 50-43).

• Cīņas gaitā Penja vairākkārt tika nosūtīta nokdaunā, Nunisai pacietīgi strādājot no distances un neiesaistoties atklātā dūru vicināšanā. Brazīliete izmantoja arī spērienus, kas Penju izsita no līdzsvara, un neļāva parterā pielietot sāpju paņēmienus, atbildot ar smagu ground and pound un neitralizējot pretinieces stiprās puses.

• Pēc uzvaras Nunisa atzina, ka vēlas šobrīd uz laiku paņemt pauzi, lai apciemotu ģimeni Brazīlijā, bet solīja pēc iespējas ātrāk atgriezties oktagonā.

• Bijušais mušas svara čempions Brendons Moreno atkal atstāja arēnu ar čempiona jostu ap vidukli - duelī par pagaidu čempiona titulu ar tehnisko nokautu izdevās pieveikt Kaju Karu-Frensu.

• Ne velti abu augumā mazo vīru cīņa tika atzīta par "UFC 277" labāko, katram tiekot pie 50 tūkstošu dolāru bonusa. Cīņas ievadā vairākkārt viens otram labi trāpīja abi, bet pamazām iniciatīva pārgāja jaunzēlandieša pusē.

• Kara-Frenss ar spērieniem uzbruka pretinieka kājām, Moreno bieži mainot stāju, bet tad meksikānis izlaida spēcīgu sitienu ar elkoni, tiekot pie pamatīgas brūces. Sajutis pārliecību, Kara-Frenss jau drošāk devās uz priekšu un izdarīja sitienus, taču vienlaikus atstāja arī daudz vietas Moreno pretuzbrukumiem.

• Meksikānis to arī izmantoja, raidot teicamu spērienu pretiniekam ķermenī, pēc kā Kara-Frenss sabruka uz oktagona grīdas. Tam sekoja vairāki sitieni, līdz tiesnesis cīņu apturēja.

• Moreno līdz ar to nopelnījis arī ceturto dueli ar divīzijas pilnvērtīgā titula īpašnieku Deivesonu Figeiredu, kurš klātienē vēroja cīņu Dalasā. "Šis džeks šeit ir čempions. Man pret viņu ir daudz cieņas. Vēlos šo cīņu aizvest uz Brazīliju," teica Moreno, aicinot uz cīņu decembrī.

• Kārtējo uzvaru ar nokautu pirmajā raundā guva krievu smagsvars Sergejs Pavlovičs, kurš jau pirmajā minūtē pieveica Deriku Lūisu. Tiesa, uzreiz pēc tiesneša iejaukšanās, amerikānis atkal bija kājās un protestēja pret cīņas apturēšanu.

• Mušas svarā Alehandre Pantoža ar žņaugšanas paņēmienu pirmajā raundā pieveica Aleksu Perezu, bet pussmagajā svarā, Entonijam Smitam cīņas laikā gūstot kājas traumu, uzvaru ar tehnisko nokautu izcīnīja Magomeds Ankalajevs.

     [+] [-]

, 2022-07-31 09:50, pirms 2 gadiem
Penja vnk bez apstājas visu cīņu skrien virsū Nunjesas kulakiem un vnk nepadodas.Šoreiz Nunjesai bija vismaz plāns.Pirmajā cīņā vispār nezināja ko darīt

Tiesnesis Luisa cīņā unikāls. Luis ceļas augšā un tad tiesnesis ielec starp viņiem un pasaka viss

     [+] [-]

, 2022-07-31 12:03, pirms 2 gadiem
Viva La Brazilian lesbians!

     [+] [-]

, 2022-07-31 12:50, pirms 2 gadiem
Jauni rakstnieki- jauni uzvārdi

Iepriekš bija "nuņesa", "nuniša" utd, tagad "nunisa" tikai ne Nunjesa

Esot izmantojusi kaut kādus "spērienus".

"Spēriens ķermenī" veču cīņā- tas ir kas tur notika- low kick, front kick vai vēl kāds cits "spēriens", un pa kurieni tieši..? Ar šitiem diletantiem neko nevar saprast, nāksies pašam video skatīties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2022-07-31 20:15, pirms 2 gadiem
GreenBoston#7 rakstīja: Penja vnk bez apstājas visu cīņu skrien virsū Nunjesas kulakiem un vnk nepadodas.Šoreiz Nunjesai bija vismaz plāns.Pirmajā cīņā vispār nezināja ko darīt

Tiesnesis Luisa cīņā unikāls. Luis ceļas augšā un tad tiesnesis ielec starp viņiem un pasaka viss
Nunjesa pirms pirmās cīņas bija nesen pārslimojusi Kovidu, tāpēc vnk dihalka bija pakaļā. Tagad bija savā elementā. Tikai nav skaidrs, kā var būt uzvarēti vienbalsīgi visi raundi, bet šeit rezultātu atspoguļo šādu: 50-45, 50-54, 50-43

Kas nozīmē, ka Nunjesa pakāsusi otro raundu ar 50-54, kas nav iespējams pat teorētiski. 5 raundu cīņā vairāk par 50 punktiem būt vnk nevar.

Labi labi, afftaram divnieks, jo rezultāts bija 50-45, 50-44, 50-43

     [+] [-]

, 2022-08-01 20:55, pirms 2 gadiem
left_hook rakstīja: Nunjesa pirms pirmās cīņas bija nesen pārslimojusi Kovidu, tāpēc vnk dihalka bija pakaļā. Tagad bija savā elementā. Tikai nav skaidrs, kā var būt uzvarēti vienbalsīgi visi raundi, bet šeit rezultātu atspoguļo šādu: 50-45, 50-54, 50-43

Kas nozīmē, ka Nunjesa pakāsusi otro raundu ar 50-54, kas nav iespējams pat teorētiski. 5 raundu cīņā vairāk par 50 punktiem būt vnk nevar.

Labi labi, afftaram divnieks, jo rezultāts bija 50-45, 50-44, 50-43
Bet tāpat aktuāls jautājums, kur tas viens tiesnesis saskatīja divus raundus vienos vārtos.... ok, vienu varētu piemeklēt, bet Penja taču negulēja nevienu raundu zemē, kā mirusi....

Kas attiecas uz uzvārdiem... jā... Penja ir Penja, bet Nunjesa ir Nunisa.

     [+] [-]

, 2022-08-02 13:12, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Bet tāpat aktuāls jautājums, kur tas viens tiesnesis saskatīja divus raundus vienos vārtos.... ok, vienu varētu piemeklēt, bet Penja taču negulēja nevienu raundu zemē, kā mirusi....

Kas attiecas uz uzvārdiem... jā... Penja ir Penja, bet Nunjesa ir Nunisa.
Nepārzinu MMA noteikumus tik sīki, bet iespējams, ka par nokd.auniem noņēma punktus

Ipaķj, šitais portāls neļauj uzrakstīt vārdu "nokd.auniem"

Laikam vietējo stāru eliņu kāds būs atbilstoši nosaucis