Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Revanšs "Cīņu Salā": Makgregors mēģinās vēlreiz pieveikt Porjē

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Revanšs "Cīņu Salā": Makgregors mēģinās vēlreiz pieveikt Porjē
Konors Makgregors (pa kreisi) un Dastins Porjē abu pirmajā duelī 2014. gadā. Foto: AP/Scanpix

Savu pirmo cīņu gada laikā naktī uz svētdienu aizvadīs MMA sporta superzvaigzne un bijušais divu UFC svara kategoriju čempions Konors Makgregors (22-4), kuram UFC Cīņu Salā Abū Dabī šova "UFC 257" galvenajā duelī pretī stāsies vieglā svara kategorijas reitinga otrais numurs Dastins Porjē (26-6).

Īrijas pārstāvim Makgregoram un amerikānim Porjē šī būs revanša cīņa. Abu pirmā tikšanās reize 2014. gadā ''UFC 178'' ietvaros noslēdzās ar pārliecinošu Makgregora uzvaru, kurš pirmajā raundā sakāva savu pretinieku ar tehnisko nokautu. Lai arī Makgregors un Porjē ir vienaudži (abiem šobrīd ir 32 gadi), ātrāk UFC debitēja amerikānis, kuram pirms minētā zaudējuma pasaules vadošajā MMA sporta organizācijā bija jau desmit aizvadītas cīņas, savukārt Makgregoram tas bija tikai ceturtais iznāciens UFC astoņstūrī.

Tolaik Makgregors vēl tikai bruģēja savu ceļu uz panākumu un slavas virsotnēm, ar savu spilgto tēlu un pretinieku pacietības tērēšanu preses konferencēs bija iemantojis gan daudzu līdzjutēju simpātijas, gan daudzu konkurentu naidīgumu. Arī Dastins Porjē atzinis, ka toreiz Makgregoram ar nemitīgu trash-talk bija izdevies tikt viņa galvā. Tomēr pieredzējušais amerikānis, kurš UFC cīnās jau kopš 2011. gada, atklāj, ka tagad viņam esot skaidrs, kā ar to tikt galā: "Man vairs neinteresē, ko citi šeit domā. Man tas pārāk rūpēja. Man vienalga. Tā ir superspēja. Vienkārši nospļauties par to - tas arī viss."

Jāatgādina, ka savu pirmo cīņu Makgregors un Porjē aizvadīja pusvieglajā svarā (līdz 65,8 kg), bet tagad tiksies vieglajā svarā (līdz 70,3 kg). Porjē uz šo svara kategoriju pārgāja jau nākamajā cīņā pēc tikšanās ar Makgregoru, bet Konors pusvieglajā svarā uzkavējās ilgāk, vēlāk sasniedzot arī virsotni - 2015. gadā īrs 13 sekundēs nokautēja Žuzē Aldo, izcīnot savu pirmo UFC titulu. Tam sekoja divas cīņas ar Neitu Diazu pusvidējā svarā, bet 2016. gadā ''UFC 205'' ietvaros ''Madison Square Garden'' arēnā Makgregors otrajā raundā sakāva tā brīža vieglā svara čempionu Ediju Alvarezu, kļūstot par pirmo cīkstoni UFC vēsturē, kurš vienlaicīgi atradies divu svara kategoriju čempiona statusā.

Kopš neveiksmes pret Makgregoru Porjē zaudējis tikai divās no 13 cīņām - 2016. gadā Porjē piedzīvoja nokautu pret Maiklu Džonsonu, bet ''UFC 242'' 2019. gada septembrī amerikānis trešajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu savas karjeras līdz šim vienīgajā cīņā par pilnvērtīgo UFC titulu zaudēja Habibam Nurmagomedovam. Porjē rēķinā ir uzvaras pār daudziem cīkstoņiem, kas kļuvuši par UFC čempioniem - Entoniju Petisu, Ediju Alvarezu, Džastinu Geičī, kā arī Maksu Holoveju, kuru pieveicot pirms diviem gadiem, Porjē kļuva par vieglā svara divīzijas pagaidu čempionu [interim champion].

Gan Makgregors, gan Porjē priekšroku dod cīņai stājā. Īrs ne vienu reizi vien apliecinājis savas kreisās rokas sitiena spēku, un no 22 uzvarām karjerā Makgregors tikai divās nav spējis noslēgt cīņu priekšlaicīgi. Porjē savukārt gadu gaitā ieguvis reputāciju kā cīkstonis, kurš nevairās no atklātām sitienu apmaiņām un uzbrūk ar lielu intensitāti. Amerikānis iepriekš paudis, ka viņa pusē ir pārsvars izturībā, taču Makgregors to noliedza.

"Es domāju, ka tas ir mīts. Ceru, ka varēšu to drīz atmaskot. Kādā brīdī parādīsies kāds, kurš būs gatavs turēties cīņā ar mani un palikt tajā. Es ceru, ka tas notiks sestdienas vakarā [svētdienas rīts pēc Latvijas laika]. Šobrīd esmu lieliskā formā un tagad saku jums - es parādīšu meistarklasi,'' solīja Makgregors, kurš gatavošanās treniņnometni aizvadīja Portugālē, arī papildus strādājot tieši pie fiziskās izturības.

32 gadus vecā Īrijas cīkstoņa iepriekšējā cīņa noslēdzās jau pēc 40 sekundēm, kad pirms gada ''UFC 246'' galvenajā duelī Makgregors sakāva Donaldu Seroni. 2016. gadā Konors cīnījās trīsreiz, bet kopš tā laika viņa rēķinā tikai divas cīņas - arī bēdīgi slavenais zaudējums Habibam Nurmagomedovam Lasvegasā. Tagad Makgregors paudis gatavību un vēlmi kārtīgi atgriezties cīņu apritē un astoņstūrī kāpt krietni biežāk. Porjē rēķinā pērn viena cīņa, vasarā aizraujošā piecu raundu divkaujā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot Denu Hukeru. Šis duelis tika nominēts arī kā viena no 2020. gada labākajām UFC cīņām.

UFC vieglā svara kategorijas reitingā augstāku vietu ieņem Porjē, kurš ir otrais, kamēr Makgregoram maz aizvadīto cīņu dēļ ceturtā pozīcija. Čempiona statusā joprojām atrodas par karjeras beigām paziņojušais Nurmagomedovs, un Habiba, kā arī viņam piederošā titula vārdi bieži tiek piesaukti arī šīs cīņas sakarā. Tiesa, UFC prezidents Deina Vaits jau laicīgi pateica, ka ''UFC 257'' cīņā uz spēles Habiba tituls likts netiks. Jaunu dzirksteli spekulācijām Vaits piešķīla paziņojot, ka Nurmagomedovs varētu atgriezties, ja kāds no gaidāmā šova cīkstoņiem parādīšot kaut ko īpašu, taču vēlāk dagestānis pats atzina, ka cīnīties šobrīd nav viņa plānos. Makgregors, kuram ar Habibu ir īpaša vēsture, vienlaikus pauda gan to, ka ''pasaule zina, ka šis karš nav beidzies", gan arī to, ka negrasās piespiest dagestāni atgriezties, ja Habibs pats no nevēloties. Konors arī paredzēja, ka pēc šonakt gaidāmās cīņas Nurmagomedovam tiks atņemts čempiona statuss: "Gribēšu dzirdēt, kāds ir attaisnojums vai kas tiks teikts pēc cīņas, bet es paredzu atstādināšanu no titula."

Makgregors gan šajā laikā līdz cīņai izturējies sev neierasti piezemēti un ar lielu cieņu pret pretinieku. Īru cīkstonis arī veicis 500 tūkstošu dolāru ziedojumu Porjē izveidotajai labdarības organizācijai ''The Good Fight Foundation". Vakar abi veiksmīgi iekļāvās pieļaujamā svara rāmjos. Jāatzīmē, ka cīņu norises vietā ''Etihad'' arēnā Abū Dabī šogad UFC šovus drīkst apmeklēt arī neliels skaits skatītāju.

Arī ''UFC 257'' otrajā galvenajā cīņā tiksies divi vieglā svara divīzijas cīkstoņi - reitinga sestais numurs Dens Hukers (20-9) un UFC debitants Maikls Čendlers (21-5). 34 gadus vecais ASV cīkstonis Čendlers līdz pagājušajam gadam pārstāvēja otru spēcīgāko pasaules MMA organizāciju ''Bellator'', kurā kļuvis arī par čempionu, un neslēpj, ka arī UFC viņa mērķis ir tieši tāds pats. Čendlera rēķinā ir uzvaras arī pār bijušajiem UFC čempioniem Ediju Alvarezu un Bensonu Hendersonu. Amerikāni UFC sagaidīs četrus gadus jaunākais jaunzēlandietis Hukers, kurš UFC cīnās kopš 2014. gada. Savā iepriekšējā cīņā šovasar Hukers cieta jau minēto zaudējumu pret Porjē, bet pirms tam bija uzkrājis trīs uzvaru sēriju, pieveicot Polu Felderu, Elu Aikvintu un Džeimsu Viku.

Kopā šova galveno cīņu sarakstā jeb main card iekļautas piecas cīņas - arī Džoannas Kaldervudas (14-5) duelis ar Džesiku Aiju (15-8), Endrjū Sančess (12-5) pret Mahmudu Muradovu (24-6) un Marina Rodrigesa (12-1-2) pret Amandu Ribasu (10-1).

Visas main card cīņas būs iespējams vērot tiešraidē ''Go3'' televīzijā - pirmās cīņas sākums paredzēts 5:00 pēc Latvijas laika, savukārt Makgregors un Porjē astoņstūrī varētu kāpt ap septiņiem rītā. Taču jāņem vērā, ka katras nākamās cīņas sākums atkarīgs no iepriekšējās ilguma.

UFC 257 cīņu saraksts

Nr.Cīņa
11.Dustin Poirier - Conor McGregor
10.Michael Chandler - Dan Hooker
9.Jessica Eye - Joanne Calderwood
8.Marina Rodriguez - Amanda Ribas
7.Makhmud Muradov - Andrew Sanchez
6.Arman Tsarukyan - Matt Frevola
5.Brad Tavares - Antonio Carlos
4.Sara McMann - Julianna Pena
3.Marcin Prachnio - Khalil Rountree
2.Nik Lentz - Movsar Evloev
1.Amir Albazi - Zhalgas Zhumagulov

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/1/...
https://www.bloodyelbow.com/2021/1/...
https://mmajunkie.usatoday.com/2021...
https://www.mmafighting.com/2021/1/...
https://mmajunkie.usatoday.com/2021...

  +2 [+] [-]

, 2021-01-23 13:57, pirms 3 gadiem
Tas nav Mcgregors bildē!! LOL!!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-23 14:26, pirms 3 gadiem
Zutis,abus reizē izrubītu

     [+] [-]

, 2021-01-23 15:41, pirms 3 gadiem
rolands99 rakstīja: Tas nav Mcgregors bildē!! LOL!!
Kas tad? Puškins?

  -3 [+] [-]

, 2021-01-23 15:52, pirms 3 gadiem
Cikos saksies cīņa??

  +4 [+] [-]

, 2021-01-23 16:06, pirms 3 gadiem
Go0dFather rakstīja: Cikos saksies cīņa??
Izlasi rakstu

  +1 [+] [-]

, 2021-01-23 16:42, pirms 3 gadiem
Makgregoram ir jāuzvar lai varētu sarīkot revanšu,par kuru UFC iekasētu simtiem milijonus. Porjē nenesīs neko līdzīgu,tātad biznesa dēļ jāuzvar Makam,ne velti viss notiek Arābijā un ir info par īra satriecošo fizisko kondīciju....
Porjē nav arsenālā sitiena,ar kuru izslēgt gaismu vienā rāvienā,stilistiski viņš ir izdevīgāks gan par Geidži,gan par Oliveiru ar viņa mežonīgo parteru,viss sariktēts cik vien izdevīgi var priekš KM.
Intriga man šķiet Čendlers,pat ļoti liela un Muradovs.
Kgan arī galvenā cīņa garlaicīga nebūs,vajadzētu noslēgties 1-2 raundā ar KO

  +1 [+] [-]

, 2021-01-23 16:43, pirms 3 gadiem
Jawell rakstīja: Zutis,abus reizē izrubītu
Pelmeņu rīšanā noteikti. MMA gan daži stāsta,esot jācīnās

     [+] [-]

, 2021-01-23 16:47, pirms 3 gadiem
rolands99 rakstīja: Tas nav Mcgregors bildē!! LOL!!
Jā, tas ir Konors Makdeivids

     [+] [-]

, 2021-01-23 16:49, pirms 3 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Makgregoram ir jāuzvar lai varētu sarīkot revanšu,par kuru UFC iekasētu simtiem milijonus. Porjē nenesīs neko līdzīgu,tātad biznesa dēļ jāuzvar Makam,ne velti viss notiek Arābijā un ir info par īra satriecošo fizisko kondīciju....
Porjē nav arsenālā sitiena,ar kuru izslēgt gaismu vienā rāvienā,stilistiski viņš ir izdevīgāks gan par Geidži,gan par Oliveiru ar viņa mežonīgo parteru,viss sariktēts cik vien izdevīgi var priekš KM.
Intriga man šķiet Čendlers,pat ļoti liela un Muradovs.
Kgan arī galvenā cīņa garlaicīga nebūs,vajadzētu noslēgties 1-2 raundā ar KO
Skatoties uz jauno "I'm so fookin' polite new daddy" Makgregoru preses konferencē un to visu savelkot kopā ar ar "uzvarēšu Porjē 60 sekundēs", patiesībā, liekas, ka šim nav pilns rubulis 😁 It kā tā respektē Porjē, bet tajā pat laikā apgalvo, ka visu piebeigs 60 sekundēs iepriekš 🤭🤦‍♂️
Es nebūšu pārsteigts, ja redzēsim realitātē novecojušu Makgregoru rīt... respektīvi... ir nojauta par Porjē uzvaru

  -1 [+] [-]

, 2021-01-23 16:57, pirms 3 gadiem
Porjē kā vienīgajam no preses konferences dalibniekiem bērniem (meitai) vispār aizliegts skatīties tēta cīņas 😊
Hūkeram tikmēr bērni būšot arēnā 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️😁

     [+] [-]

, 2021-01-23 16:58, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Skatoties uz jauno "I'm so fookin' polite new daddy" Makgregoru preses konferencē un to visu savelkot kopā ar ar "uzvarēšu Porjē 60 sekundēs", patiesībā, liekas, ka šim nav pilns rubulis 😁
Es nebūšu pārsteigts, ja redzēsim realitātē novecojušu Makgregoru rīt... respektīvi... ir nojauta par Porjē uzvaru
Ja viņam nekas nesanāks pirmajos 3 raundos piekrītu,ka iespējas priekš Porjē ir. Ātra uzvara gan no viņa šķiet nereāla,viņam Maks ir jānokausē,lai zūd ātrums,jauda un taimings. Priekš tā vajadzīgs nepārtraukts spiediens,kurš bez partera ir izdevīgāks īram,jo kamēr svaigs viņš ir bīstamākais kontrpančeris visā UFC,to saliekot sanāk,ka Porjē nav daudzviespēju uzvarēt,viņa uzvarai pēc punktiem vispār neticu,tehniskais KO vēl varētu būt. Manā skatījumā koeficents ir 80-20 par labu gregoram.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-23 17:00, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Porjē kā vienīgajam no preses konferences dalibniekiem bērniem (meitai) vispār aizliegts skatīties tēta cīņas 😊
Hūkeram tikmēr bērni būšot arēnā 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️😁
Vienīgais,kam tur ir veselais saprāts! Porjē kā cilvēks un sportists man ir ļoti simpātisks. Kāpēc jāved bērnu uz šovu,kur papam izsit asiņainus puņķus vai pat izslēdz.....man nav atbildes

     [+] [-]

, 2021-01-23 18:11, pirms 3 gadiem
RINALDS94 rakstīja: Kas tad? Puškins?
Vairāk pēc Raiņa izskatās . Nu nav tur nēģera asiņu ...

  -2 [+] [-]

, 2021-01-24 00:36, pirms 3 gadiem
Internetā varēs kautr kur redzēt?

  +2 [+] [-]

, 2021-01-24 01:55, pirms 3 gadiem
AnDrIc9999 rakstīja: Internetā varēs kautr kur redzēt?
Nop. Internets ir beidzies.

     [+] [-]

, 2021-01-24 02:29, pirms 3 gadiem
batista rakstīja: Izlasi rakstu
nuja pedeja rindkopa,jaiet gulet

     [+] [-]

, 2021-01-24 07:40, pirms 3 gadiem
samasēja

     [+] [-]

, 2021-01-24 07:42, pirms 3 gadiem
Tā jau likās... vnk pragmatiski lēnām piekāva Konoru
Nezinu, vai Konoram bez ātra un veiksmīga kreisā vispār kkas ir atlicis.
Stamina nav nekāda, graplingā netur līdzi nevienam top vecim.

     [+] [-]

, 2021-01-24 07:44, pirms 3 gadiem
No vecā Maka palicis tikai vārds,ko tagad pats apkauno. UFC kā organizācija manās acīs ar šo nelielo apsetu tikai ieguva

     [+] [-]

, 2021-01-24 07:51, pirms 3 gadiem
Visam kādreiz pienāk beigas, Konors var mierīgu sirdi štancēt savu viskiju!