Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Negaidīti atcelta preses konference pirms Makgregora atgriešanās cīņas

Rolands Eliņš

Negaidīti atcelta preses konference pirms Makgregora atgriešanās cīņas
Konors Makgregors. Foto: Reuters/Scanpix

Cīņu sporta organizācija UFC bija plānojusi pirmdien Īrijā aizvadīt preses pasākumu pirms "UFC303" cīņu šova, kurā plānota slavenā un skandalozā cīkstoņa Konora Makgregora atgriešanās, taču tas pēdējā brīdī tika atcelts. Makgregors par to publiski atvainojās, norādot, ka tā nācies darīt viņam nekontrolējamu apstākļu dēļ.

Konors Makgregors UFC oktagonā cīņu nav aizvadījis trīs gadus, kad 2021. gada jūlijā revanša cīņā savainojuma dēļ vēlreiz zaudēja Dastinam Porjē. Par spīti tam, kad Makgregors kopš 2018. gada guvis tikai vienu uzvaru un trīsreiz zaudējis, viņš joprojām ir viens no skaļākajiem un populārākajiem vārdiem, ko UFC var izlikt savā cīņu sarakstā.

Par Makgregora atgriešanās cīņu tika runāts jau ilgāku laiku, un abām pusēm izdevās vienoties, ka viņš piedalīsies UFC303 cīņu šovā jūnija beigās. Viņam pretim stāsies Maikls Čendlers (23-8), kurš, tieši tāpat kā Makgregors, savā iepriekšējā cīņā zaudēja Porjē (pirms pusotra gada) un iepriekšējās četrās cīņās iekrājis bilanci 1-3.

Bija paredzēts, ka šīs cīņas popularizēšanas nolūkos tiks aizvadīta preses konference 3. jūnijā Dublinā, Īrijā, taču dažas stundas pirms paredzētā sākuma UFC paziņoja par pasākuma pārcelšanu uz vēlāku laiku, kas netika precizēts. Lai gan par biļetēm uz šo pasākumu faniem nebija jāmaksā, taču tas tāpat bija paredzēts kā pasākums ar rezervētu ierašanos, uz kuru rezervācijas tika izķertas jau dažas minūtes pēc tam, kad tās tika darītas pieejamas.

Cīņu sporta apskatnieki spekulē, ka šāds rets pavērsiens varētu būt noticis tādēļ, ka cīņu sarakstā ieviestas nozīmīgas izmaiņas, un vienīgā patiešām nozīmīgā izmaiņa UFC303 cīņu sarakstā būtu galvenās cīņas Makgregors-Čendlers izjukšana. Tiek atzīmēts, ka UFC boss Deina Vaits vēl sestdien preses konferencē pēc UFC 302 cīņu šova sarunā ar medijiem nepieminēja nekādas potenciālas problēmas un bija noskaņots visus satikt pirmdien Dublinā.

Nekādi plašāki paskaidrojumi UFC paziņojumā netika sniegti, kamēr Makgregors nedaudz vēlāk sociālajos tīklos publicēja ziņu, ka preses pasākums atcelts pēc konsultācijām ar UFC: "Tas notika vairāku mums nekontrolējamu apstākļu sakritības dēļ. Es atvainojos saviem īru faniem, kā arī līdzjutējiem visā pasaulē par radītajām neērtībām. Novērtēju jūsu atbalstu un degsmi, nevaru sagaidīt, kad iziešu ringā un sarīkošu visu laiku dižāko šovu oktagonā."

Jāpiemin, ka vēl pavisam nesen Makgregors tika pamanīts vairākās ballītēs un sociālajos tīklos izplatījās video ar fragmentiem no viņa uzdzīves mēnesi pirms paredzētās atgriešanās cīņas.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/conor-mcgr...
https://nypost.com/2024/06/03/sport...