Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Mahačevs pret Oliveiru centīsies sekot Habiba pēdās cīņā par UFC titulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Mahačevs pret Oliveiru centīsies sekot Habiba pēdās cīņā par UFC titulu
Čārlzs Oliveira (pa kreisi) pret Islamu Mahačevu. Foto: twitter.com/MMAFighting

“Etihad” arēnā Abū Dabī šonakt gaidāms “UFC 280” cīņu šovs ar vienu no spēcīgākajiem sastāviem šogad. Galvenajā duelī par vakanto UFC vieglā svara titulu tiksies dominējošie Čārlzs Oliveira un Islams Mahačevs, pirms tam Tīdžejs Dilašovs centīsies atgūt vieglākā svara čempiona jostu pret Aldžemeinu Stērlingu, bet karjeras lielākais pārbaudījums priekšā UFC uzlecošajai zvaigznei Šonam O`Melijam. Cīņu šova tiešraide no 21:00 pieejama “Go3” platformā.

“UFC 280” galvenajā duelī tiksies divi cīkstoņi ar iespaidīgām uzvaru sērijām. Iepriekšējais vieglā svara čempions Čārlzs Oliveira (33-8) izcīnījis 11 uzvaras pēc kārtas, kas šobrīd ir otra garākā aktīvā sērija starp visiem UFC cīkstoņiem – par vienu vairāk guvis pusvieglā svara divīzijas čempions un pound-for-pound reitinga pirmais numurs Aleksandrs Volkanovskis, kurš vieglā svara titulcīņā pilda aizvietotāja funkcijas un būtu gatavs kāpt oktagonā, ja Oliveira vai Mahačevs neiekļaušanās svarā vai kādas citas pēkšņas problēmas dēļ tomēr nevarētu cīnīties. Abi gan pārliecinoši iekļāvās vieglā svara rāmjos (70,3 kg).

Jāatzīmē, ka tieši misēklis uz svariem maksāja Oliveiram čempiona jostu brazīlieša iepriekšējā cīņā maijā. Pirms cīņas pret Džastinu Geičī Oliveira par pusmārciņu (0,23 kg) pārsniedza limitu, par sodu paliekot bez titula. Sekojošo cīņu gan brazīlietis uzvarēja ar sāpju paņēmienu pirmajā raundā, un neradīja nekādas šaubas, ka tieši viņš šobrīd atrodas vienas no spēcīgākajām UFC svara kategorijām virsotnē, tikai ir čempions bez jostas.

Oliveiras 11 uzvarām pēc kārtas pretī savu desmit panākumu sēriju liks vietējās Abū Dabī publikas favorīts, dagestānas cīkstonis Islams Mahačevs (18-1). 31 gadu vecais Mahačevs karjeras vienīgo zaudējumu piedzīvojis savā otrajā UFC cīņā pirms septiņiem gadiem, bet turpinājumā ticis galā ar ikvienu pretinieku, kļūstot par divīzijas tumšo zirdziņu un nopelnot arī karjeras pirmo titulcīņu. Kritiķi gan Mahačevam pārmet faktu, ka dagestānis tā arī ne reizes vēl nav cīnījies ar nevienu no divīzijas reitinga top 5 cīkstoņiem.

Vienīgo reizi pret labāko desmitnieka pārstāvi Mahačevs cīnījies pērn, kad pirmajā raundā bez problēmām pieveica tā brīža sesto numuru Denu Hukeru. Tiesa, toreiz Hukers aizstāja neilgi pirms cīņas traumu guvušo Rafaelu Dos Anjosu, kurš atbilstu top 5 kritērijam. Līdzīgs scenārijs atkārtojās arī Mahačeva iepriekšējā cīņā februārī – savainoto Benilu Dariušu divas nedēļas pirms cīņas aizstāja Bobijs Grīns, kurš arī tika piebeigts jau pirmajā raundā.

Šoreiz gan bijušā čempiona un UFC leģendas Habiba Nurmagomedova audzēknim un treniņpartnerim Mahačevam darīšana ar pārliecinoši bīstamāko pretinieku savā karjerā – Oliveira savā uzvaru sērijā pieveicis veselu plejādi ar vieglā svara divīzijas zvaigznēm, bijušajiem titula īpašniekiem vai pretendentiem (Kevins Lī, Tonijs Fērgusons, Maikls Čendlers, Dastins Porjē, Džastins Geičī), ir apliecinājis sevi kā ārkārtīgi bīstamu cīkstoni ne tikai savā specialitātē - džiu-džitsu, bet arī stājā. 33 gadus vecajam brazīlietim pieder UFC rekords visvairāk priekšlaicīgi izcīnīto uzvaru ziņā (19), un visu laiku labākais rādītājs arī gūtajās uzvarās ar sāpju paņēmieniem (16). Mahačevs centīsies likt pretī dagestānas cīkstoņu raksturīgos trumpjus – sambo, pretinieka kontroli parterā, nokausēšanu un cīņas pabeigšanu ar tehnisko nokautu vai sāpju paņēmienu.

Oliveira solījis pretinieku piebeigt jau pirmajā raundā, kā arī uzsvēra Habiba faktoru tajā, ka šī cīņa vispār tikusi sarīkota – kaut arī nemaz nav bijusi brazīlieša vēlmju sarakstā: “Iemesls ir vēsture un tas, ko viņš [Habibs] ir paveicis. Ja tas [Mahačevs] būtu kāds cits cīkstonis, viņam būtu jācīnās ar kādu no top-5 pretiniekiem, kā to darīju es.” Mahačevs gan atbildējis, ka zina savu uzvaras recepti: “Darīšu savu darbu – tās pašas lietas, ko vienmēr. Dabūšu viņu zemē, noturēšu tur, padarīšu viņu nogurušu un tad piebeigšu.”

Pēc četriem gadiem atkal atgūt sev piederējušo vieglākā svara (61,2 kg) titulu centīsies bijušais čempions Tīdžejs Dilašovs (17-4). UFC čempiona jostu Dilašovs cīņā tā arī nezaudēja – no tās viņam nācās šķirties, tiekot pieķertam dopinga lietošanā. Vēlāk pats atzinies apzinātā aizliegto vielu izmantošanā un izcietis divu gadu diskvalifikāciju, amerikānis atgriezās oktagonā pagājušā gada vasarā, kad aizraujošā cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica Koriju Sendheigenu. Cīņā gan Dilašovs guva ceļgala traumu, kas likusi izlaist vairāk nekā gadu.

2014. gadā Dilašovs kļuva par UFC čempionu, pieveicot brazīlieti Renanu Barao, bet divus gadus vēlāk titulu zaudēja divīzijas leģendai Dominikam Kruzam. Otro reizi tikt pie čempiona jostas izdevās 2017. gadā, sakaujot bijušo komandas biedru Koudiju Garbrantu, bet tagad 36 gadus vecais Dilašovs mēģinās Olimpa kalnā kāpt trešo reizi.

Pašreizējam divīzijas čempionam Aldžemeinam Stērlingam (21-3) šī būs otrā titula aizstāvēšanas cīņa. Jamaikiešu izcelsmes ASV cīkstonis par čempionu kļuva, pateicoties pretinieka Pjotra Jana diskvalifikācijai par neatļautu sitienu ar ceļgalu, bet revanša cīņā šī gada aprīlī pieveica Janu pēc punktiem. Šobrīd Stērlings uzkrājis septiņu uzvaru sēriju. Dilašova un Stērlinga duelis gan ieguvis savdabīgu fonu – proti, vietējās publikas reakcija liecina, ka līdzjutēju simpātijas nav ne viena, ne otra pusē. Gan nākot uz preses konferenci, gan uz svēršanos, abi saņēma ūjināšanu un svilpienus.

Lielas likmes liktas arī uz citu “UFC 280” šova cīņu vieglākā svara kategorijā. Bijušais čempions Pjotrs Jans (16-3) centīsies apturēt UFC uzlecošās zvaigznes Šona O`Melija (15-1) ceļu līdz superzvaigznes statusam – sagaidāms, ka O`Melija uzvaras gadījumā tieši viņš tiktu pie nākamās titulcīņas. 27 gadus vecais amerikānis cīņā pret Janu nav favorīts un pret tāda kalibra pretinieku vēl nav cīnījies, bet sava sitiena spēku oktagonā apliecinājis jau vairākkārt. Arī UFC prezidents Deina Vaits nav skopojies ar komplimentiem O`Melija virzienā, pielīdzinot gaidāmo cīņu ar Janu Konora Makgregora duelim ar Žuzē Aldo, kurā Makgregors izcīnīja savu pirmo pilnvērtīgo UFC čempiontitulu.

Krievu cīkstonis Jans uzsvēris, ka, pretēji O`Melija paustajam, tieši viņš izvēlējies cīnīties ar amerikāni, nevis otrādi. “Zinu, ka UFC ļoti viņam tic, un viņš pats domā, ka viņa stils labi samērojas ar manu, taču esmu šeit, lai sagādātu viņiem vilšanos,” teica Jans. Preses konferences face-off ceremonijā augumā krietni īsākais cīkstonis arī pagrūda savu pretinieku.

Oliveiras un Mahačeva pārstāvētajā vieglajā svarā intriģējošs solās būt arī divīzijas reitinga sestās vietas īpašnieka Benila Dariuša (21-4-1) un devītā numura Mateuša Gamrota (21-1) duelis. Dariušs uzkrājis septiņu uzvaru sēriju, bet traumas dēļ nav cīnījies jau vairāk nekā gadu. Gamrota rēķinā tikmēr četras uzvaras pēc kārtas, jūnijā pēc punktiem pieveicot Armanu Carukjanu. Tāpat top 10 atlēti savā starpā tiksies arī pusvidējā svarā, Šonam Breidijam (#8) liekot savu perfekto bilanci (15-0) uz spēles pret reitinga piekto numuru Belalu Muhamadu (21-3).

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/

  -2 [+] [-]

, 2022-10-22 10:45, pirms 2 gadiem
Labāk būtu rakstījusi par WWE un AEW. Daudz interesantāk un populārāk

     [+] [-]

, 2022-10-22 10:59, pirms 2 gadiem
Mahačevs,Petrs Yans, Sterlings,Gamrots. 🏆

  +1 [+] [-]

, 2022-10-22 11:46, pirms 2 gadiem
Ja autors zinātu, tad Oliveira uzvarēja ar sāpju paņēmienu, nevis ar nokautu iepriekšējā cīņā

     [+] [-]

, 2022-10-22 13:23, pirms 2 gadiem
Rubentus rakstīja: Labāk būtu rakstījusi par WWE un AEW. Daudz interesantāk un populārāk

     [+] [-]

, 2022-10-22 15:27, pirms 2 gadiem
Visi iekrājumi uz Oliveiru! Iespējams, pēc šī vakara būšu nākamā edartv zvaigne.

     [+] [-]

, 2022-10-22 17:17, pirms 2 gadiem
H3lp^ rakstīja: Visi iekrājumi uz Oliveiru! Iespējams, pēc šī vakara būšu nākamā edartv zvaigne.
Labāk iedod man, pusi dabūsi atpakaļ

  -2 [+] [-]

, 2022-10-22 17:27, pirms 2 gadiem
Tanguay rakstīja: Ja autors zinātu, tad Oliveira uzvarēja ar sāpju paņēmienu, nevis ar nokautu iepriekšējā cīņā
Tie jau te nav autori bet kaut kādi hipsteri.

Nu kakova hrena virsrakstā Habibs, ja cīnās Mahačevs pret Oliveiru?

Lasam tālāk- Mahačevs likšot galdā kaut kādu sēriju

Laikam visi desmit iepriekšējie pretinieki nāks

Dillašovs (ar diviem L ja kas) jostu neesot zaudējis, bet tomēr zaudējis

Geičī

KoUdijs

Žuzē

Apnika lasīt, ej d..

  -1 [+] [-]

, 2022-10-22 18:58, pirms 2 gadiem
Oliveira,Dilasavs,O mailijs! Lai to churku Mahacevu nokaute! Vienigais Chimajevs no viniem simpatize

     [+] [-]

, 2022-10-22 22:46, pirms 2 gadiem
Stulbais krievs - Jans. Kājās vienos vārtos palika.

  -1 [+] [-]

, 2022-10-22 22:49, pirms 2 gadiem
Krievs papisa

     [+] [-]

, 2022-10-22 22:49, pirms 2 gadiem
Opā... ņemu vārdus atpakaļ... tomēr O`Maley

     [+] [-]

, 2022-10-22 23:55, pirms 2 gadiem
izsmereja!

     [+] [-]

, 2022-10-22 23:56, pirms 2 gadiem
Stulbais krievs

     [+] [-]

, 2022-10-23 00:00, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Stulbais krievs
oliveira pilnīgs 0 šovakar bija

     [+] [-]

, 2022-10-23 10:57, pirms 2 gadiem
H3lp^ rakstīja: Visi iekrājumi uz Oliveiru! Iespējams, pēc šī vakara būšu nākamā edartv zvaigne.
Nu vot, mēs abi tagad bez naudas