Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Habibs: "Tuvākajā laikā man nav pat domu par gatavošanos kādai cīņai"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Habibs: "Tuvākajā laikā man nav pat domu par gatavošanos kādai cīņai"
Habibs Nurmagomedovs. Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Pretēji UFC prezidenta Deinas Vaita iepriekš paustajai nostājai, ka UFC cīkstoņu reitinga pirmais numurs Habibs Nurmagomedovs (29-0) būtu gatavs pārdomāt savu lēmumu par karjeras beigām un atgriezties, pats cīkstonis atzina, ka šobrīd nejūtot vēlēšanos vai nepieciešamību atgriezties astoņstūrī.

Sākoties 2021. gadam, viena no galvenajām UFC intrigām bija un joprojām ir situācija, kas saistīta ar Habiba Nurmagomedova turpmākajiem plāniem. Pēc izcīnītās uzvaras ''UFC 254'' šovā šoruden pār Džastinu Geičī dagestāņu cīkstonis emocionālā uzrunā paziņoja par karjeras beigām - pērnā gada pirmajā pusē mūžībā aizgāja Habiba tēvs un treneris, un Nurmagomedovs atzina, ka devis solījumu savai mātei bez tēva klātbūtnes vairs necīnīties. "Esiet tuvi ar saviem vecākiem. Tagad man palicis tikai viens - mana mamma, un es gribētu veltīt vairāk laika viņai,'' toreiz teica Habibs.

Tomēr jau uzreiz pēc čempiona paziņojuma uzvirmoja runas par Nurmagomedova atgriešanos, kas galvenokārt saistītas ar viņa tēva vēlmi dēlam sasniegt 30 uzvaru un 0 zaudējumu bilanci. UFC prezidents Deina Vaits pauda pārliecību, ka viņam izdosies Habibu pierunāt uz vēl vienu cīņu. Abi tikās klātienē aizvadītajā nedēļas nogalē Abū Dabī, kad risinājās UFC cīņu šovs. Tā tiešraidē Vaits sniedza ieskatu izrunātajā - proti, Habibs augstu novērtējis Čārlza Oliveiras uzvaru pār Toniju Fērgusonu decembrī, kā arī vēros, ko ''UFC 257'' šovā, kas gaidāms jau šajās brīvdienās, paveiks citi vieglā svara cīkstoņi - Konors Makgregors, Dastins Porjē, Maikls Čendlers un Dens Hukers. "Habibs teica - parādiet man kaut ko iespaidīgu, kas man liktu gribēt atgriezties un cīnīties,'' toreiz atklāja UFC prezidents.

Vakar interviju ''Sport24'' kanālam sniedzis pats Nurmagomedovs, kurš joprojām atrodas UFC vieglā svara čempiona statusā. Dagestānis atzina, ka esot sasniedzis visu, ko vēlējies, un šobrīd neredzot motivāciju turpināt: "Kas citus dzen uz priekšu - izsalkums? Jābūt kaut kādai motivācijai, jājūt izsalkums. Bet tā nav, es to nejūtu. Jau cik gadu pavadīts šajā sportā, visu dzīvi ar to nodarbojos. Cīnos profesionāli kopš 2008. gada un šajā sporta veidā esmu sasniedzis praktiski visu, man šobrīd nav nekā, kas rastu vēlmi ar kādu cīnītes."

"Zinu, ka ir daudz cīkstoņu, kas pēc kaut kā tiecas, grib nopelnīt naudu. Bet ko man darīt? Daudz cilvēku negrib mani saprast,'' atzina Habibs. Arī UFC prezidents Vaits iepriekš izteicies, ka Nurmagomedovs savā karjerā nopelnījis tik daudz, ka par naudu viņam vairs nebūs jāuztraucas.

Vēl pirms sava tēva nāves 32 gadus vecais Nurmagomedovs pauda, ka savu 30. cīņu vēlētos aizvadīt pret citu UFC un MMA sporta leģendu - kanādieti Žoržu Senpjēru. Gan viena, gan otra cīkstoņa vārds tiek piesaukts sarunās par visu laiku labāko MMA sporta cīkstoni. Tomēr nesen UFC prezidents atklāja, ka šāda dueļa iespējamība tikusi izslēgta. Iespējams, arī tas ietekmējis Nurmagomedova domas.

Tāpat Habibs atklāja, ka šobrīd aktuālākie notikumi viņam saistīti ar savu komandu "Eagles MMA'' un tās cīkstoņu gaitām. Vakar UFC ar uzvaru debitēja čempiona brālēns Umars Nurmagomedovs, un Habibs bija cīkstoņa stūrī kopā ar savu ilggadējo treneri Havjeru Mendesu.

"Esmu saplānojis visus savus projektus, un cīņas tajos plānos neietilpst,'' atzina Habibs, kurš gan joprojām uztur sevi formā. "Treniņi - tā ir lieta, kas man sagādā visvairāk prieka." Nurmagomedovam tika atgādināts arī par mātei doto solījumu, uz ko viņš atbildēja: ''Mana mamma ir pati dārgākā lieta, kas man ir atlikusi - jūs taču nespiedīsiet mani darīt kaut ko, kas varētu likt viņai vilties."

"Visu laiku notiek runas - viņš atgriezīsies, vai tomēr neatgriezīsies. Ziniet... Tagad ir 2021. gads. Gada laikā tik daudz ir noticis, mēs nezinām, kas notiks 2022. un 2023. gadā. Tāpēc par to nerunāsim. Neviens nezina, kas notiks rītdien. Tuvākajā laikā man UFC nav nekādu plānu. Man pat nav domu par gatavošanos cīņai. Redzēju, kā gatavojas Umars, un nodomāju - cik labi, ka man tas ir aiz muguras,'' ar smaidu sacīja Habibs, ''tāpēc nemociet mani, ļaujiet izbaudīt to, kas man ir šodien. Lai jūs zinātu - esmu daudz ziedojis, lai nokļūtu šajā līmenī. Es nelielos, vienkārši cilvēki daudz ko nezina.''

Izmantotie resursi:
https://sport24.ru/news/mma/2021-01...