Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Usmans ar lieliskiem džebiem piebeidz Bērnsu un izaicina Masvidalu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Usmans ar lieliskiem džebiem piebeidz Bērnsu un izaicina Masvidalu
Kamaru Usmans izcīna uzvaru pret Gilbertu Bērnsu. Foto: twitter.com/UFC

Trešo reizi sev piederošo UFC pusvidējā svara čempiona jostu nosargājis Kamaru Usmans (18-1), kurš ''UFC 258'' šova galvenās cīņas trešajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva savu bijušo treniņu biedru Gilbertu Bērnsu (19-4). Usmans uzstādīja jaunu divīzijas rekordu, pārspējot leģendāro Žoržu Senpjēru.

UFC pusvidējā svara čempions Kamaru Usmans izcīnīja savu 13. uzvaru tikpat aizvadītajās cīņās zem UFC karoga, un šīs svara kategorijas vēsturē tā ir garākā uzvaru sērija. Iepriekšējais rekords piederēja leģendārajam kanādietim Žoržam Senpjēram, kurš pusvidējā svarā izcīnīja 12 uzvaras pēc kārtas. Karjeras trešajā titula aizstāvēšanas cīņā Usmanam pretī stājās bijušais treniņu partneris, ar kuru kopā savulaik nigērietis pavadīja neskaitāmus sparingus un treniņu sesijas.

''Tā bija ļoti, ļoti grūta cīņa - visa šī situācija, man aizejot no komandas. Bet nekādā gadījumā nedrīkst nenovērtēt to, ko Gilberts Bērnss ir paveicis šajā divīzijā. Mēs sākām kopā. Kad ienāc būrī, tur nav draugu. Es ne velti esmu labākais pasaulē. Labāk dodiet lielāku cieņu manam vārdam,'' intervijā pēc cīņas uzvilkts bija Usmans, kurš arī meta izaicinājumu pusvidējā svara kategorijas zvaigznei Horhem Masvidalam. Tieši pret Masvidalu Usmans aizvadīja savu iepriekšējo titulcīņu šovasar. Bērnsam saslimstot ar Covid-19, sešas dienas pirms paredzētā cīņas datuma brazīlieti pieteicās aizvietot Masvidals, kurš tika pārspēts ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem.

''Vienīgais iemesls, kāpēc viņš pieņēma šo cīņu ar sešu dienu sagatavošanās laiku, ir lai būtu attaisnojums, ko varētu izdomāt. Un viņš joprojām brūķē muti. Uzminiet nu? Tas nav beidzies. Došu tev pilnu treniņnometni. Es garantēju, ka tu neparakstīsies uz punktotās līnijas līgumā, jo es tevi piebeigšu,'' Masvidala virzienā sveicienu nosūtīja čempions. No visām 13 uzvarām UFC cīņa pret Bērnsu bija tikai trešā, kurā nigērietis nebija atstājis lēmumu tiesnešu rokās, bet cīņu pabeidzis priekšlaicīgi.

Gilberts Bērnss, kuram šī bija pirmā UFC titulcīņa karjerā, iesāka ļoti agresīvi, uzbrūkot ar lielu jaudu, un brazīlieša sitieni regulāri sasniedza mērķi. Usmans jau pašā cīņas ievadā pēc izlaista sitiena teju tika nosūtīts nokdaunā, taču spēja palikt kājās. Vēlāk Bērnss trāpīja arī teicamu sitienu ar ceļgalu, bet Usmanam vislabāk veicās, izmantojot savu garo roku priekšrocības un turot pretinieku distancē ar džebu. Tieši tas otrajā raundā iedeva pārsvaru nigērietim - Bērnss izlaida vairākus teicamus Usmana džebus un pēc viena no tiem arī attapās uz lāpstiņām. Tomēr Kamaru bija ļoti pacietīgs un neriskēja mesties uz priekšu, līdz ar to Bērnss sagaidīja otrā raunda beigas.

Ilgāk gan brazīlietis pretinieka sitienu vairs turēt nespēja - trešā raunda ievadā Usmans ar vēl vienu smagu džebu aizsūtīja pretinieku nokdaunā. Astoņstūra tiesnesis deva daudz laika Bērnsam izturēt pretinieka spiedienu un vēl palikt cīņā, taču pēc vairākiem čempiona sitieniem pa guļošo pretinieku cīņa tika apturēta.

Brazīliešu cīkstonis pēc tās beigām bija ļoti emocionāls un izplūda asarās, pārdzīvojot par neveiksmi. Bērnss līdz titulcīņai bija uzkrājis sešu uzvaru sēriju un divīzijas reitingā ieņēma pirmo vietu. Arī Usmans pēc dueļa beigām mierināja bijušo komandas biedru.

Trīs zaudējumu sēriju pārtrauca bijušais vidējā svara UFC titula pretendents Kelvins Gastelums (17-6), ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot Īenu Heinišu (14-4). ''UFC 258'' otrajā galvenajā cīņā Aleksa Graso (13-3) pēc šāda paša traktējuma pieveica Meisiju Bārberu (8-2), bet Rikijs Simons (18-3) - Braienu Keleheru (22-12). UFC bonusu par parādīto sniegumu saņēma Džulians Markess (8-2), kurš savā pirmajā cīņā nepilnu trīs gadu laikā trešajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica Maki Pitolo (13-8).

''UFC 258'' rezultāti (pasvītroti uzvarētāji)

Nr.CīņaMetodeRaunds (min.)
10.Kamaru Usman vs. Gilbert BurnsTKO (punches)3 (0:34)
9.Maycee Barber vs. Alexa GrassoDecision (unanimous)3 (5:00)
8.Kelvin Gastelum vs. Ian HeinischDecision (unanimous)3 (5:00)
7.Maki Pitolo vs. Julian Marquez
6.Ricky Simon vs. Brian KelleherDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Rodolfo Vieira vs. Anthony HernandezSubmission (anakonda choke)3 (4:17)
4.Belal Muhammad vs. Dhiego LimaDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Polyana Viana vs. Mallory MartinSubmission (armbar)1 (3:18)
2.Andre Ewell vs. Chris GutierrezDecision (unanimous)3 (5:00)
1.Gabe Green vs. Phil RoweDecision (unanimous)3 (5:00)

     [+] [-]

, 2021-02-14 11:52, pirms 3 gadiem
Pirmais raunds bija līdzīgs, bet pēc tam Usmans vnk pārbrauca pāri nabaga Gilbertam.
UFC dodiet Covingtonam iespēju revanšam!!!
Revanšu pret Street Jesus es arī gribētu redzēt.

     [+] [-]

, 2021-02-14 19:30, pirms 3 gadiem
Ei,negribu lai Usmans 5 raundus sit pa pēdu pie būra Jēzuliņam!!! Sūds ne cīņa būs,ar viņu laba cīņa sanāks tikai grepleriem,ar kuriem viņš negrib iet uz grīdas,tāpēc paliek stājā.
Jā,par CC te iepriekš to pašu teicu