Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Ankalajevam astotā uzvara pēc kārtas; skaists nokauts ķīnietim Jadonam

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Ankalajevam astotā uzvara pēc kārtas; skaists nokauts ķīnietim Jadonam
Magomeds Ankalajevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Lasvegasā aizvadīts kārtējais UFC cīņu šovs. Vakara galvenajā duelī tikās divi pussmagā svara cīkstoņi, uzvaru pēc punktiem gūstot Magomedam Ankalajevam (17-1), kurš pieveica bijušo UFC titula pretendentu Tjagu Santušu (22-10).

• 29 gadus vecais dagestānis Ankalajevs ne velti tiek uzskatīts par vienu no pussmagā svara [līdz 93 kg] divīzijas tumšajiem zirdziņiem, un to pierādīja arī šoreiz, pārliecinoši gūstot uzvaru pār savu līdz šim augstākās raudzes pretinieku.

• Cīņa gan nebūt neizvērtās par pašu aizraujošāko, abiem vairāk gaidot uz kādu kļūdu no pretinieka. Otrajā raundā to arī sagaidīja Santušs, kura sitiens nosūtīja Ankalajevu nokdaunā. Brazīlietim gan neizdevās no šīs epizodes izspiest maksimumu, un turpinājumā cīņa kļuva vēl uzmanīgāka.

• Kopumā gan cīņas gaitu kontrolēja Ankalajevs, pacietīgi vācot punktus un vairs neļaujot Santušam likt lietā savu sitiena spēku. Laikam ritot uz beigām, dagestānim izdevās arī pārvest cīņu parterā, nokontrolējot pretinieku.

• Ankalajevam šī bija pirmā piecu raundu cīņa karjerā. Šobrīd dagestānis uzkrājis jau astoņu uzvaru sēriju, un izteica savu gatavību cīnīties par UFC titulu. Tikmēr bijušajam titula pretendentam Santušam, kurš pirms trim gadiem sagādāja ļoti grūtu pārbaudījumu visu laiku labākajam pussmagā svara čempionam Džonam Džounsam, līdz tādam līmenim vairs nav izdevies aizsniegties – kopš toreiz piedzīvotā zaudējuma gūta viena uzvara četrās cīņās.

• Ja vakara galvenajā cīņā izpalika bez spilgtiem momentiem, tad par to parūpējās citi aizvadītās nakts šova dalībnieki. Iespaidīgu nokautu, tuvcīņā ar aperkotu noliekot pretinieku uz lāpstiņām, guva ķīniešu cīkstonis Sons Jadons (19-5-1), sagādājot bijušajam UFC titula pretendentam Marlonam Moraisam (23-10-1) ceturto zaudējumu pēc kārtas.

• Savu pretinieku pirmajā raundā nokautēja arī Drū Dobers (24-11), kurš pieveica Terensu Makinniju (12-4). Dobers atguvās pēc katastrofāla sākuma, kur bija tuvu tam, lai pats nonāktu zaudētāja lomā, taču atguvās pēc nokdauna un vēlāk piebeidza pretinieku pats.

• Uzvaru arī savā otrajā UFC cīņā guva bijušais pasaules čempions kikboksā Alekss Pereira (5-1), ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica Bruno Silvu (22-7).

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/

     [+] [-]

, 2022-03-13 12:31, pirms 2 gadiem
Galvenā cīņa pretīga muļļāšanās,Santoss kopš titulšota vairs nav tas...
Ka Ankalajevs varētu būt čempis es SC minēju pirms dažiem mēnešiem,taču gribas redzēt skatāmākas cīņas