Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Čempiona ceļā atkal bubulis: Adesanja mēģinās Pereiram atriebties par sakāvi

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Čempiona ceļā atkal bubulis: Adesanja mēģinās Pereiram atriebties par sakāvi
Alekss Pereira (pa kreisi) un Izraels Adesanja (pa labi) aci pret aci uz "Empire State Building" jumta. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules slavenākajā arēnā “Madison Square Garden” savu kārtējo vidējā svara titula aizstāvēšanas cīņu aizvadīs UFC superzvaigzne Izraels Adesanja, kuram pretī stāsies vīrs, kas pašreizējo čempionu savulaik nokautējis kikboksa ringā – brazīlietis Alekss Pereira. Pirms tam dāmu titulcīņā tiksies Karla Esparza un Veili Džana, bet “UFC 281” šovā oktagonā dosies arī tādi cīkstoņi kā Dastins Porjē, Maikls Čendlers un Frenkijs Edgars, kurš liks punktu savai karjerai. Cīņu šovu tiešraidē no 5:00 svētdienas rītā pārraidīs “Go3” interneta televīzija.

Izraelam Adesanjam (23-1) un Aleksam Pereiram (6-1) šī būs trešā savstarpējā cīņa, taču pirmā – MMA oktagonā. Abu ceļi iepriekš krustojušies prestižajā kikboksa organizācijā “GLORY”, arī cīnoties par vidējā svara titulu.

• Duelī kikboksa ringā bilance ir 2-0 par labu Pereiram. Pirmajā cīņā 2016. gadā brazīlietis guva uzvaru ar vienbalsīgu lēmumu pēc punktiem, bet gadu vēlāk triumfēja ar brutālu nokautu trešajā raundā. Jāatzīmē, ka otrajā raundā Adesanja bija ļoti tuvu tam, lai pats piebeigtu pretinieku, taču Pereira sagaidīja raunda beigu signālu, un jau nākamajā ar lielisku kreiso āķa sitienu nolika sāncensi uz lāpstiņām.

• Smagais zaudējums arī kļuva par Adesanjas pēdējo cīņu kikboksa ringā, Jaunzēlandes cīkstonim gadu vēlāk debitējot UFC. Tālākais stāsts jau ir zināms – nepilnu divu gadu laikā Adesanja kļuva par vidējā svara čempionu, vienu no lielākajām UFC zvaigznēm un šobrīd ieņem arī otro vietu cīkstoņu pound-for-pound reitingā.

• 12 cīņās UFC vidējā svara divīzijā Adesanja izcīnījis 12 uzvaras. Vienīgo zaudējumu karjerā Nigērijā dzimušais cīkstonis piedzīvoja cīņā par pussmagā svara titulu, piekāpjoties Janam Blahovičam.

• 33 gadus vecais Adesanja vidējā svara čempiona jostu gatavojas aizstāvēt sesto reizi. Čempions savā ceļā jau paguvis tikt galā ar pieciem no divīzijas reitinga top 10 pārstāvjiem – ar bijušo čempionu Robertu Vitakeru un itāli Marvinu Vetori pat divreiz. Tāpat Adesanjas rēķinā ir uzvaras arī pār Džaredu Kenonīru un Dereku Bransonu, bet pret pārējiem čempions vēl nav cīnījies.

UFC vidējā svara divīzijas reitinga top 10

V.CīkstonisBilanceValsts
Č.Izraels Adesanja23-1Jaunzēlande
1.Roberts Vitakers24-6Austrālija
2.Džareds Kenonīrs15-6ASV
3.Marvins Vetori18-6-1Itālija
4.Alekss Pereira6-1Brazīlija
5.Dereks Bransons23-8ASV
6.Paulo Kosta14-2Brazīlija
7.Šons Striklends25-4ASV
8.Džeks Hermansons23-7Norvēģija
9.Darens Tils18-4-1Anglija
10.Andrē Munizs23-4Brazīlija

• Savā iepriekšējā cīņā šovasar Adesanja droši pieveica jau minēto Kenonīru, taču pēc tās izpelnījās lielu kritikas devu – čempionam tika pārmesta garlaicīga cīņas maniere un izvairīšanās no saasinājumiem, strādājot no aizsardzības un turot distanci. Adesanja, kurš karjeras sākumā paguva izlutināt MMA fanus ar virtuoza cienīgām cīņas tehnikām un vairākiem iespaidīgiem nokautiem, savās iepriekšējās trīs cīņās bijis šķietami piesardzīgāks, tām visām ievelkoties pilnu piecu raundu garumā.

• Tajā pašā vakarā Lasvegasā, kad Adesanja piekto reizi aizstāvēja UFC titulu, savu skaļāko pieteikumu oktagonā izdarīja arī Pereira. 35 gadus vecais brazīlietis – atkal ar kreiso āķi – nokautēja tobrīd divīzijas reitinga ceturtajā vietā esošo Šonu Striklendu, piesakot sevi kā neapstrīdamu nākamo pretendentu uz cīņu par titulu.

• Pereiram, kurš minētajā “GLORY” organizācijā kikboksā izcīnīja gan vidējā, gan pussmagā svara titulus, tā bija vien trešā cīņa zem UFC karoga, un septītā MMA cīņa vispār. Brazīlietis ikdienā trenējas kopā ar savu tautieti, bijušo UFC pussmagā svara čempionu Gloveru Tešeiru.

• Savā UFC debijas cīņā Pereira ar flying knee nokautu sakāva Andreasu Mihailidi, otrajā cīņā pēc punktiem pieveica Bruno Silvu, bet trešajā, pirmo reizi cīnoties pret reitingā izliktu pretinieku (Striklendu), guva uzvaru ar vēl vienu nokautu – šāds sniegums, kā arī, iespējams, vēl lielākā mērā – abu savstarpējā vēsture -, ļāvis Pereiram tikt pie titulcīņas jau savā ceturtajā UFC iznācienā.

• “Tam var tikt pāri, samierināties, bet to nevar aizmirst. Zinu, ka tas vēl tur ir,” par Adesanjas atmiņām no abu iepriekšējās cīņas spekulēja Pereira. Tikmēr Adesanja izteicās, ka lielāks spiediens esot uz pretinieku: “Ar mani jau ir noticis sliktākais, kas varēja notikt. Spiediens tagad ir uz viņu, šis ir viņa lielais moments – “Madison Square Garden”, cīņa pret mani.”

• Sievietēm salmu svara titulcīņā sev reiz piederējušo jostu mēģinās atgūt ķīniete Veili Džana (22-3), kas tiksies ar titula īpašnieci Karlu Esparzu (19-6). Amerikāniete, kura savulaik kļuva par pirmo čempioni šajā svara kategorijā, savā iepriekšējā cīņā atguva UFC titulu pēc nepilnu astoņu gadu pārtraukuma, pieveicot Rouzu Namajunu.

• Cīņa gan iegāja vēsturē kā viena no garlaicīgākajām UFC titulcīņām, un ne velti “UFC 281” preses konferencē vietējā publika izsvilpa amerikas čempioni, tā vietā uzgavilējot pretiniecei no Ķīnas. Lai arī kā, Esparza šobrīd ir uzkrājusi sešu uzvaru sēriju un atrodas divīzijas virsotnē.

• Tur vēlas atgriezties arī Džana, kura čempiones statusā atradās nepilnu gadu, izcīnot titulu 2019. gada vasaras beigās. Ķīniete savu spēku nodemonstrēja ne tikai iepriekšējā cīņā, nokautējot Joannu Jendžeičiku, bet arī treniņos, paceļot gaisā par 132 kilogramus smago UFC smagsvaru čempionu Fransisu Nganū.

• Pirms abām titulcīņām “Madison Square Garden” oktagonā pamatīgu šovu līdzjutējiem centīsies sagādāt vieglā svara cīkstoņi – bijušie UFC titula pretendenti Dastins Porjē (28-7) un Maikls Čendlers (23-7). Porjē nav cīnījies kopš pērnā gada decembra, kad piekāpās tā brīža čempionam Čārlzam Oliveiram, bet Čendlers maijā izcēlās ar vienu no gada iespaidīgākajiem nokautiem, sakaujot Toniju Fērgusonu.

• Tāpat Ņujorkā gaidāmajā cīņu šovā uz savu pēdējo kauju oktagonā dosies UFC leģenda – veterāns Frenkijs Edgars (23-10-1), kurš tiksies ar Krisu Gutjeresu (18-3-2). 41 gadu vecais Edgars savulaik izcīnīja UFC vieglā svara titulu, kad, būdams pārliecinošā pastarīša lomā, negaidīti pieveica citu leģendu, Bīdžeju Penu.

• Amerikānis UFC cīnījies kopš 2007. gada, startējot trīs dažādās svara kategorijās, kļūstot par čempionu un sagādājot vienas no visu laiku labākajām cīņām organizācijas vēsturē. Edgars UFC rindās izcīnījis 17 uzvaras, piedzīvojis desmit zaudējumus un vienu neizšķirtu. Veterānam pieder zīmīgs UFC rekords, kas vēl tiks uzlabots pēc gaidāmās cīņas – Edgara kopējais cīņās pavadītais laiks oktagonā ir septiņas stundas, 55 minūtes un astoņas sekundes.

Izmantotie resursi:
https://www.ufc.com/

     [+] [-]

, 2022-11-12 18:59, pirms gada
Jābūt episki,taču vienīgā cīņa,kura garantēti tiešām tāda būs ir Čendlers vs Porje! Potenciāls gan liels,tas pats Prohazka vs Teišeira 1 jau bija īsts karš

     [+] [-]

, 2022-11-12 19:00, pirms gada
Man lielākā intriga - vai Adesanja ieslēgs cīņu. Būtu loģiski