Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: par Usmana jauno pretinieku kļūst UFC zvaigzne Masvidals

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Oficiāli: par Usmana jauno pretinieku kļūst UFC zvaigzne Masvidals
Dveins Džonsons apliek Horhem Masvidalam BMF jostu. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Sešas dienas pirms gaidāmā ''UFC 251'' cīņu šova Jāsas salā Abu Dabi pie jauna pretinieka ticis UFC pusvidējā svara čempions Kamaru Usmans (16-1) - nigērietim vakara galvenajā duelī pretī stāsies veterāns Horhe Masvidals (35-13), kurš aizstās ar Covid-19 saslimušo Gilbertu Bērnsu (19-3).

Sportacentrs.com jau iepriekš ziņoja, ka brazīliešu cīkstonim Bērnsam uz karjeras pirmo UFC titulcīņu ceļā stājies koronavīruss, un UFC uzreiz sāka darbu pie tā, lai nepaliktu bez ''UFC 251'' galvenās cīņas, meklējot jaunu pretinieku pusvidējā svara čempionam Kamaru Usmanam.

Aizvadītajā naktī oficiāli kļuvis zināms, ka 33 gadus vecā Usmana pretinieks būs kubiešu izcelsmes amerikānis Horhe Masvidals. 35 gadus vecais cīkstonis profesionālajā MMA sportā ir jau kopš 2003. gada, cīnījies gan dažādu MMA sporta organizāciju rindās, gan arī leģendārā Kimbo Slaisa ielu cīņās Maiami pagalmos, taču 2019. gadā kļuva par vienu no sporta lielākajām zvaigznēm.

2019. gada martā Masvidals Londonā nokautēja mājinieku favorītu, bijušo UFC titula pretendentu Darenu Tilu, bet jūlijā ''UFC 239'' šovā ierakstīja savu vārdu UFC rekordu grāmatās, ar ātrāko nokautu organizācijas vēsturē (5 sekundes) iznīcinot līdz tam nevienu zaudējumu nepiedzīvojušo Benu Askrenu. Divām spilgtām uzvarām sekoja vēl viena slavas stunda - duelis ''UFC 244'' ietvaros ar citu UFC zvaigzni Neitu Diazu, kad uz spēles tika likts speciāli izveidotais sliktā puiša jeb BMF [''baddest motherf*cker] tituls. Masvidals dominēja trīs raundu garumā, Diazu pēc trešā raunda no trases noņemot pēc ārsta norādījuma.

Pēc BMF titula izcīnīšanas Masvidals bija izvirzījies pusvidējā svara titula pretendentu saraksta galvgalī, taču šā gada sākumā UFC veterāns nāca klajā ar paziņojumu, ka no cīņas ar Usmanu atteicies pārāk maza piedāvātā atalgojuma dēļ.

Lai ielektu braucošā vilcienā un tiktu pie titulcīņas tagad, Masvidals devās uz Lasvegasu, kur testos uzrādīja negatīvas Covid-19 analīzes - tas deva zaļo gaismu cīņas sarīkošanai. Visi ''UFC 251'' šova dalībnieki uz ''Cīņu Salu'', kas ir speciāli norobežota teritorija Jāsas salā Abu Dabī, devušies ar čārterreisiem, un galamērķi veiks atkārtotus testus.

Neskaitot Usmana un Masvidala cīņu, UFC tituli uz spēles likti vēl divās cīņās. Revanša duelī Makss Holovejs centīsies atgūt pusvieglā svara titulu no Aleksandra Volkanovska, bet Pjotrs Jans un Žuzē Aldo cīnīsies par vakanto vieglākā svara titulu.

Pilns ''UFC 251'' cīņu saraksts

Nr.Cīņa
14.Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal
13.Alexander Volkanovski vs. Max Holloway
12.Petr Yan vs. Jose Aldo
11.Jessica Andrade vs. Rose Namajunas
10.Amanda Ribas vs. Paige VanZant
9.Volkan Oezdemir vs. Jiri Prochazka
8.Elizeu Zaleski vs. Muslim Salikhov
7.Makwan Amirkhani vs. Danny Henry
6.Leonardo Santos vs. Roman Bogatov
5.Marcin Tybura vs. Alexander Romanov
4.Zhalgas Zhumagulov vs. Raulian Paiva
3.Karol Rosa vs. Vanessa Melo
2.Martin Day vs. Davey Grant
1.Shamil Abdurakhimov vs. Ciryl Gane

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/7/...

     [+] [-]

, 2020-07-06 11:18, pirms 4 gadiem
Gribētos domāt, ka Masvidāls spēs kautko izdarīt Usmanam, bet ļoti šaubos. Bet šī cīņa man interesēs vairāk kā Usmans pret Bērnsu.

     [+] [-]

, 2020-07-06 15:40, pirms 4 gadiem
Masvidals tiks spiests pie žoga un vazāts parterā,neies Usmans ar viņu strādāt stājā,ņemot vērā Usmana kardio nav arī cerību uz pēdējiem raundiem. Atliek laimīgais pūtiens kā pret Askrenu.
Bērns parterā ir ļoti labs,būt uz muguras ir viņa stihija,būtu daudz interesantāk. Ta jau manīs,patiesībā man patīk visi 3 minētie personāži,Usmanam neliels + par trako asinspirti ar Kovingtonu. Kurš,diezgan ticams,tagad būs vs Bērns

     [+] [-]

, 2020-07-07 15:03, pirms 4 gadiem
Kas notika ar Habiba tēvu.?

Pat par šo neesat uzrakstījuši, diletanti..