Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Aldo pulveris vēl sauss

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Aldo pulveris vēl sauss
Hosē Aldo. Foto: AP/Scanpix

32 gadus vecais UFC pusvieglā svara cīkstonis Hosē Aldo (26-4) izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas pagājušonakt aizvadītajā cīņu šovā ''UFC Fight Night 144'' Brazīlijas pilsētā Fortalezā. Tāpat svarīgu uzvaru vakara galvenajā cīņā izcīnīja vieglākā svara cīkstonis Marlons Moraess (22-5-1).

Vakara galvenajā duelī cīņu aizvadīja vieni no šā brīža labākajiem vieglākā svara (bantamweight) cīkstoņiem - Brazīlijas pārstāvji Marlons Moraess un Rafaels Asunsao (27-6). Šīs cīņas uzvarētājs sevi nostādītu potenciāli ļoti izdevīgā pozīcijā, lai cīnītos par Tīdžejam Dilašovam (16-4) piederošo divīzijas čempiontitulu.

Moraess un Asunsao vienu savstarpēju dueli jau bija aizvadījuši, kad 2017. gadā trīs raundu cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem par uzvarētāju tika pasludināts Asunsao. Šoreiz gan viss izvērtās pavisam citādāk. Moraess, kuram bija pārsvars stājā, jau pašā sākumā uzņēmās cīņas iniciatīvu, un ar pāris trāpīgiem sitieniem spēja noguldīt pretinieku uz dēļiem. Nonācis vadošajā pozīcijā, Moraess pielietoja žņaugšanas paņēmienu, izcīnot uzvaru pēc nepilnām divām minūtēm pirmajā raundā un apraujot pretinieka četru uzvaru sēriju. Moraesam pašam tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Uzvarētājs arī nodeva vēstījumu divīzijas čempionam: ''Tīdžej, nezinu, vai pēc savas iepriekšējās cīņas maz esi pelnījis tādu pretinieku kā es. Varbūt man labāk ļaut tev iet lejā un cīnīties ar mazajiem puikām?''

Iespaidīgu uzvaru ar tehnisko nokautu otrajā raundā izcīnīja savulaik ilggadējais pusvieglā svara (featherweight) divīzijas čempions Hosē Aldo, kurš sagādāja otro zaudējumu karjerā tautietim Renato Karneiro (Renato ''Moicano'' Carneiro). Pēc uzvaras Aldo saņēma daudzus apsveikumus no kolēģiem, kā arī atklāja savas vēlmes nākotnei.

Pieredzējušais brazīlietis pauda interesi revanša cīņai ar īru Konoru Makgregoru (21-4), kurš Aldo atņēma pusvieglā svara titulu 2015. gadā, nokautējot tā laika čempionu jau pašā pirmā raunda sākumā un sākot savu ceļu pretī slavas virsotnēm. Aldo nav slēpis vēlmi pēc revanša, kā arī ir izteicies, ka labprāt arī kāptu svara kategoriju augstāk. Makgregors savā ''Twitter'' kontā sniedza Aldo atbildi, sakot, ka šādu iespēju nākotnē apsvērtu un ka ļoti gribētu cīnīties Brazīlijas fanu priekšā.

Tāpat Aldo meta izaicinājumu vienam no labākajiem pusvieglā svara cīkstoņiem Braienam Ortegam (14-1). 27 gadus vecais cīkstonis atbildēja apstiprinoši un aicināja vienoties par cīņu. Aldo saņēma arī apsveikumus no pusvieglā svara čempiona Maksa Holoveja (20-3), kurš 2017. gadā brazīlieti pieveica divas reizes pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/
https://www.sherdog.com

     [+] [-]

, 2019-02-04 08:11, pirms 5 gadiem
Manuprāt, pareizs solis būtu Aldo pāriet uz 135lbs līgu. Tur ar sauso pulveri varētu spridzināt.