Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2990, Did:0, useCase: 3

Sports cietpauriem - UFC boss rīkos pļaukāšanās cīņas bez aizsardzības

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Sports cietpauriem - UFC boss rīkos pļaukāšanās cīņas bez aizsardzības
Pļauku cīņas "Arnold`s Classic" ietvaros. Foto: twitter.com/slapfighting

Pasaules vadošās MMA sporta organizācijas UFC prezidents Deina Vaits nācis klajā ar jaunu biznesa ideju cīņas sportā - sevis rīkotām pļaukāšanas sacensībām. Šo "sporta veidu" uzņēmusies sankcionēt arī Nevadas Štata Atlētiskā komisija (NSAC).

Ekscentriskais UFC boss paziņojis, ka rīkos visu laiku lielākās pļaukāšanas sacensības, un saņēmis apstiprinājumu no sporta sacensības Nevadas štatā uzraugošās oficiālās institūcijas (NSAC). Paredzams, ka "Dana White`s Power Slap League" pirmās cīņas varētu tikt rīkotas vēl šī gada ietvaros.

Pļauku cīņu princips ir pavisam vienkāršs - divi dalībnieki uz pārmaiņām viens otram atklāti, bez aizsardzības sit pļaukas, līdz otrs vairs nespēj turpināt. Sporta veidā, kam zaļo gaismu devusi oficiālā institūcija, kas atbild arī par dalībnieku veselību un medicīniskiem aspektiem, kurā tiek saņemti spēcīgi sitieni pa galvu bez aizsardzības, bijuši arī letāli negadījumi - pērn pēc pļauku sacensībām Polijā bojā aizgāja 46 gadus vecais spēkavīrs Arturs Valčaks. Četras reizes pēc saņemtas pļaukas nonākot nokdaunā, Valčaks cieta no asiņošanas smadzenēs un vēlāk tika ievietots mākslīgajā komā, no kuras tā arī nepamodās un mēnesi vēlāk mira.

Hanters Kempbels, viena no augstākajām UFC amatpersonām, gan izteicās, ka tieši dalībnieku veselības dēļ pļaukāšanas sacensības tikušas sankcionētas no NSAC puses, izvirzot "dalībnieku drošību un veselību pirmajā vietā".

Pļaukāšanas sacensību izcelsme meklējama tieši Polijā, bet pamazām, pateicoties video sociālajos medijos, popularitāti tās pamazām ieguvušas arī citur. Šogad pļaukas skanēja arī prestižajās spēka sporta un body building sacensībās "Arnold`s Classic", kur pļauku cīņas vēroja arī pats Arnolds Švarcenegers.

Izmantotie resursi:
https://www.bloodyelbow.com/2022/10...
https://polishnews.co.uk/artur-walu...
https://www.mmafighting.com/2022/10...

  +6 [+] [-]

, 2022-10-20 10:28, pirms gada
Stulbumam nav robežu...

  +2 [+] [-]

, 2022-10-20 11:08, pirms gada
Skarbs veids kā izklaidēties.

  +3 [+] [-]

, 2022-10-20 11:32, pirms gada
Tās pļaukas tur ir visai nosacītas - citam trāpa pa zodu, vēl kādam pa vaiga kauliem vai pat pa ausi. Tāpat arī ir diezgan liela atšķirbība - tev trāpa vairāk ar pirkstiem vai plaukstas pamatni. Nevaru iedomāties labu ilgtermiņa iznākumu šādiem sitieniem pa galvu.

  +3 [+] [-]

, 2022-10-20 12:47, pirms gada
Šis Krievijā populārs jau kādu laiku ir, Deina nokavējis būs nedaudz ar savu "jauno" biznesa ideju. Pie tam te vispār nekāda sakara prasmēm nav - uzvar tas, kas ir resnāks ar lielāku plaukstu.

Un kā jau augstāk minēja, pļaukas tur nosacīti sit. Kaut kāds 200kg kuilis iesitīs pa zodu vaiga vietā, un tas otrs gulēs gar zemi

  +2 [+] [-]

, 2022-10-20 15:31, pirms gada
Kad šo iekļus OS kopā ar kalambolu?

     [+] [-]

, 2022-10-20 18:33, pirms gada
Mans mīļākais sporta veids!

     [+] [-]

, 2022-10-20 23:18, pirms gada
Deina atkal atradis vietu, kur knapi maksāt elites atlētiem?

     [+] [-]

, 2022-10-25 11:40, pirms gada
cilvekiem ar kautkadam smadzenem butu jasaprot ka šis nav sporta veids