Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2990, Did:0, useCase: 3

Kristaps Zīle cīnīsies uz lielākās kikboksa skatuves un noslēdz līgumu ar “GLORY”

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Kristaps Zīle cīnīsies uz lielākās kikboksa skatuves un noslēdz līgumu ar “GLORY”
Kristaps Zīle. Foto: KOK

Latviešu cīkstonis Kristaps Zīle vienojies par sadarbību ar pasaules vadošo kikboksa organizāciju “GLORY”, portālam Sportacentrs.com atklāja pats sportists. Noslēgtā līguma ietvaros Zīlem “GLORY” ringā paredzētas trīs cīņas – pirmo no tām liepājnieks gatavojas aizvadīt jau martā.

“Formalitātes ir nokārtotas. Gatavojos tam, lai martā aizvadītu pirmo cīņu līgumā, bet konkrēts turnīrs vai pretinieks šobrīd vēl nav zināms,” sarunā ar Sportacentrs.com atklāj 36 gadus vecais Kristaps Zīle. “Tā ir lielākā platforma kikboksā – ja, piemēram, MMA sportā tas ir UFC vai “ONE Championship”, tad kikboksā tā ir “GLORY”. Šādi varu arī popularizēt cīņu sportu un kikboksu Latvijā.” Organizācijas galvenā mītne atrodas Singapūrā, un to 2012. gadā dibinājis franču biznesmenis Pjērs Andurāns. Tobrīd “GLORY” pārņēma stafeti no leģendārās kikboksa organizācijas “K-1”, kas saskārās ar lielām finansiālām grūtībām, savām rindām pievienojot pasaules vadošos kikbokserus.

Savulaik par divu “GLORY” svara kategoriju čempionu kļuvis pašreizējais UFC vidējā svara divīzijas karalis un pagājušā gada uzlecošā zvaigzne Alekss Pereira, kurš “GLORY” jostu turējis arī Zīles pārstāvētajā pussmagā svara divīzijā. Tāpat “GLORY” ringā pirms pievēršanās MMA cīnījies arī bijušais UFC čempions Izraels Adesanja, bet organizācijas smagsvaru divīziju pārstāv arī kikboksa leģendas Riko Verhovens, Badrs Hari un MMA oktagonā ilgus gadus pavadījušais Alisters Overīms.

Zīle atklāj, ka nopietnākas sarunas ar “GLORY” sākušās aptuveni pirms nedēļas, un lieti noderējuši kontakti cīņu sporta vidē – ar sakariem palīdzējis “World Kickboxing Network” prezidents Stefans Kabrera un “LNK Boxing” pārstāvis Jevgeņijs Saproņenko. Ar Latvijā bāzēto “LNK Boxing” Zīle noslēdzis arī menedžementa sadarbības līgumu. “Bija attiecīgie kontakti, painteresējos par iespējām kādu cīņu sarunāt, un pienāca “GLORY” piedāvājums. Tā notiek visur – pazīšanās un kontakti ir ļoti svarīgi, īpaši mūsu gadījumā, jo esam maza valsts,” ieskatu pārrunu procesā paver latviešu kikbokseris.

“GLORY” ringā gan šis nebūs pats pirmais Zīles iznāciens. Pa vienai cīņai latvietis zem šīs organizācijas karoga aizvadījis 2012. un 2018. gadā, toreiz abas reizes piekāpjoties pēc punktiem. “Tolaik dzīvoju Nīderlandē, un piedalījos otrajā “’GLORY” turnīrā organizācijas vēsturē. Domāju, ka tāpat sevi labi parādīju, bet gāju tālāk savu ceļu. Tad man bija vēl viena iespēja, kur arī bija līdzīga cīņa, bet uzvaru atdeva pretiniekam. Šī būs trešā reize, bet tagad viss ir daudz nopietnāk, jo man ir līgums uz trīs cīņām – būs konkrēti datumi, konkrēts laiks, lai labāk varētu sagatavoties pretiniekam. Arī naudas izteiksmē, protams, tas ir solis uz priekšu,” saka Zīle.

Savulaik “GLORY” rindās cīnījies arī cits latviešu cīkstonis Arturs Gorlovs, kurš laika posmā no 2018. līdz 2019. gadam paguva aizvadīt trīs cīņas. Pirmajās divās piedzīvoti zaudējumi, bet trešajā 2019. gada vasarā izcīnīta uzvara.

Kristaps Zīle. Foto: no K. Zīles personīgā arhīva.

Svara kategorijā līdz 95 kilogramiem, kurā startēs arī liepājnieks Zīle, čempions ir lietuvietis Sergejs Maslobojevs. “Karjeras sākumā divreiz esmu ar viņu cīnījies. Pirmajā reizē amatieros es viņu uzvarēju, bet otrajā reizē mums bija cīņa Rīgā 2009. gadā par Baltijas čempiona titulu, kur es piecos raundos zaudēju pēc punktiem,” atklāj Zīle. Maslobojevs “GLORY” rindās debitēja 2019. gada oktobrī, un pēc trim izcīnītām uzvarām tika līdz titulcīņai – pagājušā gada 8. oktobrī tajā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izdevās pieveikt marokāni Tariku Hbabezu. 11. februārī lietuvietim pirmā titula aizstāvēšanas cīņa pret surinamieti Donegi Abenu.

Šobrīd 36 gadus vecais Zīle, kurš pagājušā gada 26. novembrī Rīgā kļuva par “King of Kings” organizācijas Eiropas čempionu, atrodas treniņnometnē Taizemē. “Drīz būs jau divi mēneši, kopš esmu šeit. Treniņnometnes te notiek visur – ir daudz cīņu klubu, labi laikapstākļi un viss nepieciešamais, lai labi sagatavotos.”

Sākotnēji divas cīņas latvietim bija paredzēts aizvadīt arī Taizemē, tomēr plāni mainījušies: “Viena cīņa bija paredzēta 22. janvārī, bet pretinieks atteicās – nezinu, kādēļ. Vēl bija plānā cīnīties arī 7. februārī, bet tobrīd vēl nebiju atrisinājis pārrunas ar “GLORY”. Tagad nevaru riskēt lieki satraumēties līdz pirmajai cīņai, ņemot vērā līgumsaistības.”

     [+] [-]

, 2023-01-28 12:27, pirms gada
Uz priekšu Kristap!

  -1 [+] [-]

, 2023-01-28 16:08, pirms gada
Beidzot!

     [+] [-]

, 2023-01-29 10:03, pirms gada
Veiksmi Kristapam!