Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas kadetiem un junioriem piecas medaļas pasaules čempionātā kikboksā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas kadetiem un junioriem piecas medaļas pasaules čempionātā kikboksā
Foto: LKF

Aizvadītas šī gada nozīmīgākas Latvijas kikboksa kadetu un junioru izlases "WAKO Youth World Kickboxing Championships 2024" sacensības, kuras notika Budapeštā no 23. augusta līdz 1. septembrim. Pasaules čempionātā piedalījās vairāk nekā 2200 sportistu no 65 valstīm. Mūsu izlasi pārstāvēja deviņi sportisti, izcīnot piecas pasaules čempionāta medaļas un ierindojot Latviju 34. vietā valstu konkurencē.

Ringa disciplīnās cīnījās Marats Jankovskis svara kategorijā -63,5 kg pēc K-1 noteikumiem. Marats visas četras cīņas uzvarēja ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu, izcīnot pasaules čempionāta zeltu un ieguva kausu nominācijā “Labākais sportists ringa disciplīnās”.

Bogdans Matvejenko cīnījās svara kategorijā -42 kg pēc K-1 noteikumiem, pirmajā kārtā tikās ar sportisu no Moldovas, izcīnot uzvaru tika nākamajā kārtā. Tur Bogdanu sagaidīja sportists no Uzbekistānas, kuram piekāpās pēc punktiem, izcīnot 2. vietu.

Aleksejs Tarando cīnījās svara kategorijā +81kg pēc K-1 noteikumiem, ringā viņš tikās ar sportistu no Turcijas, kuram piekāpās pēc punktiem, izcīnot pasaules čempionata 3. vietu.

Dmitrijs Koļesņiks cīnījās svara kategorijā -54 kg pēc K-1 noteikumiem, ⅛ tikās ar sportistu no Somijas, kur guva pārliecinošu uzvaru. ¼ finālā piekāpās sportistam no Izraēlas.

Ainārs Paučis cīnījās svara kategorijā -54 kg pēc K-1 noteikumiem, ⅛ uzvarēja sportistu no Azerbaidžānas, kurš ir pasaules un Eiropas čempions kikboksā. Ainārs sīvi cīnoties par uzvaru guva nopietnu traumu. Līdz ar to treneri nolēma neļaut viņam turpmāko dalību šajās sacensībās.

Rolands Franks cīnījās svara kategorijā -57 kg pēc K-1 noteikumiem, tikās ar Serbijas pārstāvi, kuram piekāpās pēc punktiem.

Tatami disciplīnās pārstāvēja Armands Misjūns svara kategorijā -57 kg Kick light un Light contact. Light contact 1/16 Armands tikās ar sportistu no ASV, ⅛ cīņu aizvadīja pret sportistu no Polijas, ¼ fināla cīņu aizvadīja pret Īrijas sportistu, ½ fināla cīņa bija ar sportistu Bulgārijas, kurš uzvarēja pēc punktiem. Kick light 1/16 Armands cīnījās ar sportistu no Moldovas, ⅛ tikās ar sportistu no Itālijas, ¼ fināla cīņu aizvadīja pret sportistu no Čīles, ½ fināla cīņa notika pret Ungārijas sportistu, kuram piekāpās pēc punktiem. Kopā Armands aizvadīja astoņas cīņas, izcīnot godam nopelnītas divas medaļas, Kick light 3. vieta un Light contact 3. vieta.

Eduards Zivtiņš svara kategorijā -63 kg Kick light un Light contact. Light Contact cīņu uzvarēja pret Bosnijas un Hercegovinas sportistu, bet nākamajā cīņā pēc punktiem piekāpās sportistam no Armēnijas. Kick light cīņā pēc punktiem piekāpās Īrijas pārstāvim.

Zaurs Krauklis svara kategorijā -37kg Kick light un Light contact. Kick light pirmajā cīņā uzvarēja sportistu no Moldovas, otrajā cīņā pēc punktiem piekāpās sportistam no Apvienotās Karalistes un Light Contact cīņā uzvaru guva Armēnijas pārstāvis.

Apsveicam visus izlases sportistus, ka arī viņu trenerus! Esam ļoti lepni ar mūsu sportistu rezultātiem!

Kopā ar sportistiem ir LKF prezidente Darja Strutinska, LKF galvenais treneris ringa disciplīnās K-1 rules un Low kick Ruslans Okurļaks, treneris Linards Pozdiševs, tiesnese Olga Fadejeva.

Informāciju sagatavoja:
LKF preses sekretāre Alīna Dubosa