Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource628 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource628), Fid:2914, Did:0, useCase: 3

Video: Seno zobenu cīņu kadri filmās: cik tuvi tie ir sporta cīņām? Vērtē eksperts

Rolands Eliņš
Raidījums "Ārpus kadra" šonedēļ veltīts mazāk zināmai nozarei un sportam, kas pamazām pulcē arvien vairāk interesentu, jo apvieno vēsturi, cīņu un fiziskās aktivitātes, proti, Eiropas vēsturiskās cīņu mākslas (HEMA) jeb, vienkāršāk sakot, seno zobenu cīņas. Studijā viesojās "HEMA Riga" vadītājs Reinis Rinka, iepazīstinot ar savu sporta veidu un skaidrojot tā atšķirības no paukošanas. Piedāvājam raidījuma fragmentu, kurā Rinka tika aicināts piedāvāt viedokli par filmu ainām, kurās atspoguļotas 17. gadsimta zobenu cīņu ainas - cik tuvu tās izskatās tam, kā cīnījās patiesībā, un cik tuvas tās ir tam, kā šobrīd cīnās sacensībās?

"Ārpus kadra" pilnā garumā skaties trešdienas vakarā, 26. jūnijā, plkst. 22.15 TV4 kanālā un portālā Sportacentrs.com, kā arī klausies populārākajās audio straumēšanas vietnēs.

Podkāstu "Ārpus kadra" atbalsta Aizdevums.lv.
Vērtējums:

     [+] [-]

, 2024-06-26 16:33, pirms 4 dienām
Re, kur var novirzīt Eirovīzijas finansējumu!