Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Portāla lasītāju temperatūras stabiņš visaugstāk uzkāpj par nikno Kurucu

Emils Ozerinskis

Portāla lasītāju temperatūras stabiņš visaugstāk uzkāpj par nikno Kurucu
Rodions Kurucs cīņā parketā ar Villiju Ernangomesu. Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase Džakartā 1. septembrī samizoja vēl vienu Eiropas basketbola grandu, ar 74:69 apspēlējot Eiropas čempionus un Pasaules kausa aktuālos turētājus spāņus. Portāla Sportacetrs.com lasītāji par panākumu, kas pietuvojis Latviju vienas uzvaras attālumu ceturtdaļfināla cīņām, visaugstāk novērtēja Rodiona Kuruca sniegumu.

Otrajā spēlē pēc kārtas Sportacentrs.com lietotāji visaugstāko novērtējumu atvēlējuši cēsniekam Rodionam Kurucam. Pats basketbolists pēc panākuma pār spāņiem atzina, ka puslaika pārtraukumā treneris Luka Banki ir sarājis basketbolistu par spēles pirmajā pusē pieļautajām kļūdām, kas licis uzbrucējam jo īpaši niknam iziet uz otro spēles daļu. Kurucs spēles beigu protokolā ierakstījās ar 13 punktiem, astoņām izcīnītām atlēkušajām bumbām un trīs pārtvertām bumbām, saņemot vienu no augstākajiem portāla lasītāju vērtējumiem Pasaules kausa izcīņas gaitā - 9,5 balles.

Savu spožāko spēli Džakartā aizvadīja saspēles vadītājs Kristers Zoriks, kurš pēdējā ceturtdaļā iešāva grozā divus tālos metienus pēc kārtas, kuri ļāva no sešu punktu deficīta panākt līdzsvaru uz rezultāta tablo un salauzt spēli par labu Latvijai. Saspēlnieks kopumā izcēlās ar 11 punktiem un trīs rezultatīvām piespēlēm, saņemot savu augstāko novērtējumu turnīrā - 8,9 balles.

Luka Banki pret spāņiem nodemonstrēja, ka spēlētāju statuss un ierastās lomas komandā nav viņa dienas kārtībā. Banki paļāvās uz basketbolistiem, kuri atgrieza Latvijas valstsvienību spēlē, un novadīja cīņu līdz triumfālām beigām. Viens no spēlētājiem, kurš bija atslēgas zobrats uzvaras atnešanā bija Andrejs Gražulis, kurš par spīti savam auguma centimetru deficītam attiecībā pret fiziskajiem spāņiem, kompensēja ar nepiekāpīgo enerģiju cīņā un gudrām darbībām soda laukuma tuvumā. Kokneses augstlēcējs guva 11 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un efektīgi bloķēja pretinieku metienu, sakrājot spēles skatītāju vērtējumā 8,7 balles.

Treneris Banki pret Spānijas izlasi pamainīja ierasto sastāva rotāciju, pirmo reizi turnīra gaitā sākumsastāvā sūtot Dāvi Bertānu. Izlases šī brīža vienīgais aktīvais NBA basketbolists sakrāja vislielāko spēles laiku un kļuva par spēles rezultatīvāko dalībnieku ar 16 gūtiem punktiem. Rūjienietis pirmajā puslaikā no tālienes uzbruka tikai pēc izpēlētas sadarbības uz brīvu trejaci, bet otrajā cīņas daļā sabēra grozā duncīšus, kopumā realizējot trīs no septiņiem trejačiem un trāpot visus piecus soda metienus. Bertāna spēli portāla apmeklētāji novērtēja ar 8,5 ballēm.

Svētdien pulksten 12:45 (pēc Latvijas laika) mūsu basketbolisti aizvadīs kārtējo šī čempionāta "finālspēli". Cīņā pret Brazīliju latvieši noskaidros kura no divām šīs cīņas dalībniecēm dosies uz ceturtdaļfināla fāzi.

Latvijas basketbolistu atzīmes spēlē pret Kanādu

BasketbolistsVērt.BasketbolistsVērt.
Rodions Kurucs9.5Rolands Šmits7.9
Kristers Zoriks8.9Artūrs Kurucs7.5
Andrejs Gražulis8.7Aigars Šķēle6.5
Dāvis Bertāns8.5Artūrs Strautiņš6.2
Artūrs Žagars8.0Klāvs Čavars5.2



Sportacentrs.com lasītāju dotās atzīmes:

pret Libānupret Francijupret Kanādupret Spāniju

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

  -1 [+] [-]

, 2023-09-02 11:26, pirms 10 mēnešiem
Manā skatījumā tāpat Dāvis.

  -4 [+] [-]

, 2023-09-02 12:14, pirms 10 mēnešiem
Laabi, Cavars nemaz laukuma nav bijis un 5.2 vertejums xD tad jau KP, strelniekam, Dairim ari vajag 😄

  +3 [+] [-]

, 2023-09-02 12:41, pirms 10 mēnešiem
RitvarsKarklins rakstīja: Laabi, Cavars nemaz laukuma nav bijis un 5.2 vertejums xD tad jau KP, strelniekam, Dairim ari vajag 😄
Uz 1:27 paspēja izskriet , piečuku nopelnīja.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-02 13:13, pirms 10 mēnešiem
Fenomenāla izlase - labākie spēlētāji, uz kuriem lielākās cerības uzbrukumā nespēlē - KP, Lomažs un no otrās spēles puses vecākais Bertāns.
Bet iespējams, ka tas pat šoreiz ir pluss, jo līdera lomu uzņemas jebkurš, nevis gaida, kad līderi visu izdarīs.
Patīkami, ka firmas zīme beidzot ir aizsardzība - kad tā ir bijis? Par skaistu vakardiens spēli nenosauksi, trīnieki nekrita, izņemot 4. ceturtdaļu, atlēkušās savākt pamatīga problēma ar tik īsu sastāvu, bet vienalga uzvarēja vēl vienu Eiropas TOP izlasi.
Joprojām lielais jautājums ir Čavars un viņa loma komandā.
Turnīra atklājumsi - vismaz man daļēji Žgars un protams Rodions. Skaidrs, ka nevar nejauši nonākt NBA un aizsardzības kvalitātes ir nenoliedzamas. Rokas līdz ceļiem un atvēziens nereāls.

     [+] [-]

, 2023-09-02 20:20, pirms 10 mēnešiem
Viennozīmīgi Rodions...cementē aizsardzību,un pat ar pēdējiem spēkiem uzbrukumā degradē pretinieku līnijas!Un tas nav atklājums,tā ir meistarība!Cerams ka atpakaļ uz NBA,tā ir viņa īstā vieta.

     [+] [-]

, 2023-09-02 20:25, pirms 10 mēnešiem
Kurucu un Žagaru vajag uz Bostonu.
Cerams KP iekārtos