Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Braliukų bombą: lietuvieši sajūsmā par Latvijas panākumiem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Braliukų bombą: lietuvieši sajūsmā par Latvijas panākumiem
Dairis Bertāns un Artūrs Kurucs 2023. gada 1. septembrī. Foto: FIBA

Latvijas basketbolistu gaitām tiek plaši sekots ne tikai Aizputē, Balvos un Cesvainē. Lietuvas mediji raksta par katru "Trīs zvaigžņu" spēli, veltot ziemeļu brāļiem daudz cildinošu vārdu.

Latviešu pasaka turpinās – pasaules čempioni spāņi krīt no brāļu rokām

https://www.lrytas.lt/sportas/kreps...

Latviešu basketbolisti, kuri jau sagādāja Pasaules kausa lielāko sensāciju, atkal atgādināja par sevi. Svētdien izslēguši Eiropas vicečempioni Franciju, viņi čempionāta otrajā kārtā uzvarēja pasaules čempioni Spāniju.”

Pasaules kausa astotā diena: serbu grābeklis, latviešu vilnis, Karību kauja un četri ceturtdaļfinālisti

https://www.lrytas.lt/sportas/kreps...

“Latvijas un Spānijas spēlē atkārtojās Itālijas un Serbijas mača sižets. Latvieši, līdzīgi itāliešiem, svinēja uzvaru (74:69), atspēlējot divciparu starpību. Spāņi pēc trīs ceturtdaļām atradās vadībā ar 47:58, taču jau 35. minūtē uz rezultātu dēļa bija divi vienādi skaitļi – 61:61.

Spānijas basketbolisti, nokavējuši pretinieku spurtu, salūza psiholoģiski, līdzīgi kā serbi citā spēlē, un latvieši, nokļuvuši uz pacēluma viļņa, pabeidza iesākto darbu. Dienas treneris – Luka Banki.

Latvija neapstājas – pārtrauc spāņu uzvaras maršu

https://www.krepsinis.net/naujiena/...

“Latvijas vīriešu valstsvienība (3-1) Pasaules kausa L grupas pirmajā spēlē sakāva Spāniju (3-1) ar 74:69. Spāņi pasaules meistarsacīkstēs bija izcīnījuši 11 uzvaras pēc kārtas.

Uzvara pār spāņiem nepadara iedomīgus: Latvijas vīriešu valstsvienības pieticīgie varoņi gaida izšķirošo dueli

https://www.delfi.lt/krepsinis/pasa...

“Latvijas vīriešu valstsvienība piektdien negaidīti uzvarēja pašreizējo čempioni Spāniju (74:69), taču komandas līderis atgādināja, ka paveikta tikai puse darba. “Ja neparādīsim līdzīgu sniegumu pret Brazīliju, šī uzvara neko nenozīmēs,” teica Dāvis Bertāns.

Fantastika: Latvija uzvar titula īpašnieci Spāniju

https://www.delfi.lt/krepsinis/pasa...

“Ceturtajā ceturtdaļā latvieši izlīdzināja rezultātu pret titula īpašniekiem spāņiem, nepiespiesti, uzbrukumā pēc uzbrukuma, izkausējot deficītu.”

Šoks – 9 balles no 10: lietuviešu basketbolisti un treneri reaģē uz “brāļu bombu

https://www.delfi.lt/krepsinis/pasa...

“Iespējams, Francijas zaudējums pret vienu no čempionāta favorītēm – Kanādu – bija paredzams. Taču pret latviešiem, kuri spēlēja bez Kristapa Porziņģa? Domāju, neviens to negaidīja,” brīnījās Tads Sedekerskis.

“Vērtēju pārsteigumu ar deviņām ballēm. Nav desmit, jo pirmo signālu sūtīja Francijas sagrāve pret Kanādu. Šādā situācijā komanda saliedējas vai pajūk. Šoreiz francūži pajuka,” teica Mindaugs Kuzminsks.

Neviens spēlētājs Lietuvas nometnē neskuma par šādu iznākumu. Pat Vaids Kariņausks, kurš pēdējā pārbaudes spēlē pirms čempionāta saņēma grūdienu no Dāvja Bertāna elkoņa.

“Protams, ka biju priecīgs. Kaimiņi, brāļi – jums jāparūpējas par sevi. Jauki, ka spējāt tikt galā ar spiedienu un pārējo. Tā bija jūsu diena. Un Artūrs Žagars spēlēja labi – viņam iet jautri, jo viņš spēlēja LKL (Lietuvas basketbola līgā). Latvijas valstsvienībā ir daudz pazīstamu seju.”