Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Šmits: ''Trešajā ceturtdaļā ticējām, ka varam uzvarēt''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šmits: ''Trešajā ceturtdaļā ticējām, ka varam uzvarēt''
Rolands Šmits. Foto: FIBA

LETA. Latvijas vīriešu basketbola izlase mačā pret Spāniju, kad trešajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar -12, saglabāja cerību izcīnīt uzvaru, kas noslēdzošajās spēles minūtēs arī izdevās, sarunā ar žurnālistiem norādīja Latvijas izlases spēlētājs Rolands Šmits.

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien Džakartā Pasaules kausa finālturnīra otrā posma pirmajā spēlē spraigā cīņā ar 74:69 uzvarēja pašreizējo čempioni Spāniju un turpinās cīņu par vietu ceturtdaļfinālā, kā arī ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

"Sajūtas ir fantastiskas un komanda parādīja lielisku sniegumu. Cīnījāmies, katrs spēlētājs laukumā atdeva maksimumu, tāpēc arī uzvarējām," pēc panākuma teica Šmits.

Trešajā ceturtdaļā Latvija zaudēja ar 18:26, bet noslēdzošajās desmit spēles minūtēs bija pārāka ar 27:11.

"Trešajā ceturtdaļā ticējām, ka varam uzvarēt un uz to arī gājām. Nepadevāmies nevienā mirklī un līdz spēles beigām. Pēc trešās ceturtdaļas treneris neko tādu neteica, vienkārši visi spēlētāji zināja, ka jācīnās un nevar padoties, ka tā ir mūsu iespēja un to nevar palaist garām," skaidroja Šmits.

Savukārt ceturtajā ceturtdaļā divi Latvijas uzbrukumi pēc kārtas noslēdzās ar precīziem Kristera Zorika tālmetieniem, kas ļāva izlīdzināt rezultātu (61:61). Šmits uzsvēra, ka tas bijis viens no izšķirošajiem brīžiem mačā.

"Trīspunktu metieni un cīņasspars, ar kādu visi devās laukumā. Kad sākām spēlēt aizsardzībā ar kontaktu un spēku, tad viss bija ļoti izcili," piebilda basketbolists.

L apakšgrupā trīs panākumi četros mačos ir visām četrām komandām - Latvijai, Spānijai, Kanādai un Brazīlijai. Svētdien izšķirošajās spēlēs tiksies Latvija un Brazīlija, kā arī Kanāda un Spānija, un ceturtdaļfinālā iekļūs tikai abu maču uzvarētājas.

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

Izmantotie resursi:
LETA