Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Banki pēc izlozes: ''Viena no grūtākajām un sabalansētākajām grupām''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Banki pēc izlozes: ''Viena no grūtākajām un sabalansētākajām grupām''
Luka Banki. Foto: FIBA

Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki pēc 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas grupu izlozes sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka Latvija ielozēta sarežģītā grupā, kurā visas izlases ir vērā ņemami pretinieki. Latvijai šajās spēlēs jāuzlabo darbība aizsardzībā, kā arī vienmērīgāk jāspēlē uzbrukumā.

Šodien Latvijas basketbola izlase noskaidroja pretiniekus 2023. gada Pasaules kausa pirmajā grupu posmā. Par tām kļuva Serbijas, Beļģijas un Slovākijas izlases. Pirmās spēles paredzētas no 22. līdz 30. novembrim, kad Latvija viesosies pie serbiem, bet vēlāk savā laukumā uzņems Slovākiju. Pirmā grupu posma ietvaros paredzēti trīs sabraukumi - no 22. līdz 30. novembrim, no nākamā gada 21. februāra līdz 1. martam un nākamā gada 27. jūnija līdz 5. jūlijam. Trīs labākās izlases iekļūs izšķirošajā grupu posmā, līdz ņemot izcīnīto bilanci.

''Manuprāt, viena no grūtākajām un sabalansētākajām grupām. Nebiju gaidījis arī neko vieglāku, jo tā ir izloze, kurā var gadīties jebkas. Serbija ir viena no spēcīgākajām izlasēm Eiropā, kura nupat zaudēja olimpisko spēļu kvalifikācijā. Viņi noteikti vēlēsies pierādīt, ka tas bija starpgadījums un šim turnīram pieies ar papildus motivāciju. Beļģija pēdējos gados ir stipri progresējusi. Tās galvenais treneris paveicis labu darbu, tai ir vairāki talantīgi basketbolisti un ir izveidota skaidra identitāte. Divās spēlēs šovasar redzējām, ka arī Slovākija ir laba komanda. Būs ļoti interesanta grupa,'' pirmos secinājumus par izlozi sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atklāja izlases galvenais treneris Luka Banki.

Arī treneris atzīmēja, ka svarīgi būs izcīnīt pēc iespējas vairāk uzvaru, jo bilance pirmajā grupu posmā nāks līdz uz izšķirošo posmu, ja Latvija iekļūs trīs labāko komandu vidū: ''Mēs vēlamies iekļūt trešajā posmā pēc iespējas labākā pozīcijā. Mums ir nepieciešamas uzvaras. Mums jāparāda labs sniegums un jābūt izsalkušiem pēc panākumiem.''

Pēdējā preses konferencē pēc uzvaras savā grupā 2023. gada Pasaules kausa priekškvalifikācijā Luka Banki atzīmēja, ka kā viens no pirmajiem soļiem tiks veikta pašanalīze. Treneris uzsvēra, ka vieni no secinājumiem bijuši, ka jāuzlabo darbība aizsardzībā: ''Mēs spēlēsim pret spēcīgākiem pretiniekiem. Mums jāspēlē vienmērīgāk aizsardzībā un stabilitāte jāpārnes arī uzbrukumā. Ir pāris detaļas, kurās mums vajadzēs progresēt. Kopumā ejam pareizajā virzienā, taču jāuzlabo stabilitāte abos laukuma galos.'' Treneris atkārtoja, ka vasarā ielikts labs darbs pamatu izveidošanā: ''Ticu, ka šovasar izdarījām labu darbu komandas gara un identitātes izveidošanā, kas ļauj man būt pārliecinātam, ka novembrī būsim laba komanda.''

Ņemot vērā, ka spēles notiks logu formātā sezonas laikā, tad treniņiem un gatavošanās posmam daudz laika neatliks. Sagaidāms, ka treneris Banki izvēlēsies 15 spēlētājus īsi pirms novembrī gaidāmajām spēlēm, bet uz cīņām dosies 12 spēlētāju sastāvā: ''Dažiem spēlētājiem pēdējā spēle var būt pat dienu pirms ierašanās izlases rīcībā. Pirmā spēle būs izbraukumā un pirms tās būs īss brīdis, lai sagatavotu komandu. Plāns ir izsaukt 15 spēlētājus, no kuriem 12 dosies uz spēli. Domāju, ka kandidātu sarakstu publicēsim aptuveni desmit dienas pirms cīņām. Uzskatu, ka mums ir pietiekami labs spēlētāju kodols, kurš izlasi pārstāvēja jau priekškvalifikācijas laikā.'' Banki neslēpa, ka jau šobrīd aktīvi seko latviešu spēlētājiem, kuri aizvada pirmssezonas sagatavošanās posmu savu klubu rindās.

  +6 [+] [-]

, 2021-08-31 19:33, pirms 3 gadiem
Ja izdotos savāk 4-2 bilanci, tas būtu teicami. Vai nu 2x zaudējot serbiem, vai reizi serbiem un reizi beļģiem. Slovāki jāņem abās obligāti, ja gribam saglabāt izredzes tālākā fāzē. Ar 3-3 jau būs ļoti grūti, tad otrajā kārtā jāuzvar faktiski viss.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-31 20:10, pirms 3 gadiem
Komandas sastāvs var būt sabalansēts, bet grupa? Pie tam vienlaicīgi grūtākā?

  +1 [+] [-]

, 2021-08-31 20:30, pirms 3 gadiem
4-2 būtu jābūt sliktākajam variantam pēc 6 spēlēm, ja mēs spētu atņemt Serbijai vienu spēli, tas jau daudz palīdzētu arī nākamajā fāzē. Ja gribam top3 un tikt uz PK, tad būs arī kaut kas jāpaņem no Grieķijas vai Turcijas, nepagrūžot neko pret Baltkrieviem. Sarežģīts pasākums.

     [+] [-]

, 2021-08-31 20:56, pirms 3 gadiem
Ar serbiem praktiski neiespējami cīnīties. Ja atceramies kāds sastāvs bij, kad Porziņģis, abi Bertāni tad tik varējām pacīnīties. Nu Beļģus vajadzētu paņemt abās spēlēs, ja gribam tālāk iet, nemaz nerunājot par Slovākijas izlasi. Tā kā jā grūta grupa, bet tieši šī norūda raksturu. Latviešiem tieši šādas spēles, kurās viss izšķiras sagatavo vislabāk.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-31 21:04, pirms 3 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: 4-2 būtu jābūt sliktākajam variantam pēc 6 spēlēm, ja mēs spētu atņemt Serbijai vienu spēli, tas jau daudz palīdzētu arī nākamajā fāzē. Ja gribam top3 un tikt uz PK, tad būs arī kaut kas jāpaņem no Grieķijas vai Turcijas, nepagrūžot neko pret Baltkrieviem. Sarežģīts pasākums.
Serbus vasarā ir jāņem ar labāko sastāvu, jo ja abas zaudēsim, tad cerības vairs nav lielas. Vispār jau Turcija, Grieķija un Serbija ir Eiropas monstri ar spēcīgām vietējām līgām, un būs pārsteigums, ja kāda no šīm netiks uz PK, bet, cerams, ka Latvija pasniegs šo pārsteigumu! Labākajā sastāvā gan esam grieķu līmenī un virs Turcijas. Tīri subjektīvs viedoklis.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-31 21:13, pirms 3 gadiem
Sochi rakstīja: Serbus vasarā ir jāņem ar labāko sastāvu, jo ja abas zaudēsim, tad cerības vairs nav lielas. Vispār jau Turcija, Grieķija un Serbija ir Eiropas monstri ar spēcīgām vietējām līgām, un būs pārsteigums, ja kāda no šīm netiks uz PK, bet, cerams, ka Latvija pasniegs šo pārsteigumu! Labākajā sastāvā gan esam grieķu līmenī un virs Turcijas. Tīri subjektīvs viedoklis.
Bet nu cik mums īsti būs tajā labākajā sastāvā. Skaidrs bez NBA džekiem jālaiž, ja nu varbūt pēdējā logā, kam pāragri būs beidzies viss. Vienkārši, lai nesanāk atkal visi brīnumi, ka nelaiž EL klubi utt. Pirmstam jau pierādijām, ka varam uzvarēt Grieķiju un Turciju(Protams arī zaudēt izlaižot lielu pārsvaru) pat ar Vecvagaru kā treneri. Es jau arī tā domāju, ka ar Grieķiju būs košanās, bet no Turcijas obligāti ir jāņem uzvara vismaz, lai +/- ir labāks. Galvenais ir tizli nepaklupt pret pastarīšiem.

     [+] [-]

, 2021-08-31 21:22, pirms 3 gadiem
Šitie visi tūtińdreijeri ńemami, ja vien abi brāłi Bertāni ierindā!
Latvijas lāzeris to pierādīs!
Rūjiena var!!!💪🏻🥇👍

  -2 [+] [-]

, 2021-08-31 21:33, pirms 3 gadiem
KP visticamāk nebūs
Dāvis ar Wašingtonu sarunās
Timma, Pasečniks, Kurucs, Šmits, Dairis, Strēlnieks, Zoriks, Kuksiks, Meiers, Freimanis, Sirsnińš, Jeromanovs, Silińš
Šie visi vīri būs ierindā!
6-0 bez jautājumiem!!!🥇💪🏻

     [+] [-]

, 2021-08-31 21:38, pirms 3 gadiem
P.S.
Ja kāds no šiem vīriem netiek, var paaicināt Lomažu, Škēli, Žagaru
Gromovs, Gražulis, Peiners ar izskatāmi

  -1 [+] [-]

, 2021-08-31 21:40, pirms 3 gadiem
Ko ņīdi..šance..pofig kas nāk pretīm

  +2 [+] [-]

, 2021-08-31 22:04, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: KP visticamāk nebūs
Dāvis ar Wašingtonu sarunās
Timma, Pasečniks, Kurucs, Šmits, Dairis, Strēlnieks, Zoriks, Kuksiks, Meiers, Freimanis, Sirsnińš, Jeromanovs, Silińš
Šie visi vīri būs ierindā!
6-0 bez jautājumiem!!!🥇💪🏻
Kādi 6:0 ?
Tulīt jau rudenī spēles un kādā veidā mēs varam sastāvā dabūt: "Dāvi Bertānu, Kristapu Porzingi, Andžeju Pašečniku?" Cmon protams čali no NBA nebūs pieejami līdz 3 logam.

Mums šobrīd ir jārēķinās tikai ar šādiem spēlētājiem 1 logā: "Zoriku, Ati, Gromovu, Mišku, Meieru, Mejeru, Šķēli, A. Kurucu utt, čaļiem kas nespēlē Eirolīgā.

Bet par Strēlnieku, Peineru, Timmu, R. Kurucu, Šmitu var aizmirst neticās, ka Eirolīga laidīs viņus (ja kāds no Eirolīgas čaļiem būs tas ir tikai bonus mums).

  -2 [+] [-]

, 2021-08-31 22:30, pirms 3 gadiem
Kāds nahren 4-2 auns tāds, vai tiešām nav skaidrs ka līdzi nāks rezultāti ar tām komandām kas tikušas tālāk Tą kā 2-2 ir sapņu kalngals...
Būba rakstīja: Ja izdotos savāk 4-2 bilanci, tas būtu teicami. Vai nu 2x zaudējot serbiem, vai reizi serbiem un reizi beļģiem. Slovāki jāņem abās obligāti, ja gribam saglabāt izredzes tālākā fāzē. Ar 3-3 jau būs ļoti grūti, tad otrajā kārtā jāuzvar faktiski viss.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-31 22:41, pirms 3 gadiem
Bujumbura rakstīja: Kāds nahren 4-2 auns tāds, vai tiešām nav skaidrs ka līdzi nāks rezultāti ar tām komandām kas tikušas tālāk Tą kā 2-2 ir sapņu kalngals...
Pirms citus par auniem saukt, derētu pašam noskaidrot izspēles kārtību. Nākošajā kārtā ies visi 1.kārtas rezultāti, nevis tikai pret tām izlasēm, kuras tika tālāk. Tā jau bija iepriekšējā PK kvalifikācijā.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-31 23:09, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Kādi 6:0 ?
Tulīt jau rudenī spēles un kādā veidā mēs varam sastāvā dabūt: "Dāvi Bertānu, Kristapu Porzingi, Andžeju Pašečniku?" Cmon protams čali no NBA nebūs pieejami līdz 3 logam.

Mums šobrīd ir jārēķinās tikai ar šādiem spēlētājiem 1 logā: "Zoriku, Ati, Gromovu, Mišku, Meieru, Mejeru, Šķēli, A. Kurucu utt, čaļiem kas nespēlē Eirolīgā.

Bet par Strēlnieku, Peineru, Timmu, R. Kurucu, Šmitu var aizmirst neticās, ka Eirolīga laidīs viņus (ja kāds no Eirolīgas čaļiem būs tas ir tikai bonus mums).
Pasečniks nav NBA, visticamāk būs Latvijā, Dāvis arī ar Wašingtonu sarunās, nav vińš tur tik nepieciešams.
Timma bez kluba, Strēlnieks ar tepat blakus no Kauńas atskries, satraukumam nav pamata.
Kā teiktu Banki, 6-0 kā Bankā

  -1 [+] [-]

, 2021-08-31 23:10, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pirms citus par auniem saukt, derētu pašam noskaidrot izspēles kārtību. Nākošajā kārtā ies visi 1.kārtas rezultāti, nevis tikai pret tām izlasēm, kuras tika tālāk. Tā jau bija iepriekšējā PK kvalifikācijā.
Tas nozīmē ka Latvija nonāks otrajā kārtā ar 6-0 bilanci

  +2 [+] [-]

, 2021-08-31 23:31, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Pasečniks nav NBA, visticamāk būs Latvijā, Dāvis arī ar Wašingtonu sarunās, nav vińš tur tik nepieciešams.
Timma bez kluba, Strēlnieks ar tepat blakus no Kauńas atskries, satraukumam nav pamata.
Kā teiktu Banki, 6-0 kā Bankā
Beidz sapņot, uz vienu logu tikai no nba varēs, divos nē. No Eirolīgas arī neviens sezonas laikā nelaidīs, kur nu vēl Žalgiris, kuri pat lietuviešus uz izlasi nelaiž. Timma būs Eirolīgā, tas ir stabili zināms, Anžejs, ja aģents nenojauks daŗījumu, arī netiks

  +3 [+] [-]

, 2021-08-31 23:44, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Beidz sapņot, uz vienu logu tikai no nba varēs, divos nē. No Eirolīgas arī neviens sezonas laikā nelaidīs, kur nu vēl Žalgiris, kuri pat lietuviešus uz izlasi nelaiž. Timma būs Eirolīgā, tas ir stabili zināms, Anžejs, ja aģents nenojauks daŗījumu, arī netiks
Tak TUmanovs ir prasts trollis, kas sacer pasakas...Brīnums, ka vēl visā šmigu neiepina.

  +3 [+] [-]

, 2021-08-31 23:45, pirms 3 gadiem
SC taču rakstīja, ka Francijas 2.līgai, kur spēlēs Meiers, nav pauzes izlašu logos. Mēs vispār varēsim viņu dabūt uz izlasi?

  +3 [+] [-]

, 2021-08-31 23:51, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: SC taču rakstīja, ka Francijas 2.līgai, kur spēlēs Meiers, nav pauzes izlašu logos. Mēs vispār varēsim viņu dabūt uz izlasi?
Šaubos. Paskaties, kas viņu piemin - tādi, kas troļļo vai runā zinot ļoti nepilnīgu informāciju.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-01 00:04, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Šaubos. Paskaties, kas viņu piemin - tādi, kas troļļo vai runā zinot ļoti nepilnīgu informāciju.
Klubs nedrīkst nelaist!
Ja klubs nelaiž, tad vińus jāpasūta tirst un jāspēlē citā klubā!

  -3 [+] [-]

, 2021-09-01 00:06, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Tak TUmanovs ir prasts trollis, kas sacer pasakas...Brīnums, ka vēl visā šmigu neiepina.
Kur tad pasakas? Šmigu nepieminu, jo nav patreiz info no Rūjienas, ka rižiks būtu ko sagrēkojies👍

  +1 [+] [-]

, 2021-09-01 00:08, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Beidz sapņot, uz vienu logu tikai no nba varēs, divos nē. No Eirolīgas arī neviens sezonas laikā nelaidīs, kur nu vēl Žalgiris, kuri pat lietuviešus uz izlasi nelaiž. Timma būs Eirolīgā, tas ir stabili zināms, Anžejs, ja aģents nenojauks daŗījumu, arī netiks
Nu padalies tad ar info. Timma uz olympiacos vai kur citur? Un kas ar Pasečniku?

  +1 [+] [-]

, 2021-09-01 00:10, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: SC taču rakstīja, ka Francijas 2.līgai, kur spēlēs Meiers, nav pauzes izlašu logos. Mēs vispār varēsim viņu dabūt uz izlasi?
Meiers, Mejeris, Lejasmeijers un Gražulis
Šie ir īsti vīri, kuri nepievils! Atbrauks!
Dairis arī būs klāt no spānijas

  -3 [+] [-]

, 2021-09-01 06:25, pirms 3 gadiem
2-4 un trešie..tas reāli..

  +1 [+] [-]

, 2021-09-01 08:28, pirms 3 gadiem
Itkā Barcelona ir spēle Žalgirim 26 datumā varbūt var sarunāt kad nākamā diena lido gan strēlnieks gan Šmits palīgā izlasei

  -1 [+] [-]

, 2021-09-01 08:43, pirms 3 gadiem
Trīs fāzes sešas kārtas nafig labāk skatāmies hokeju

     [+] [-]

, 2021-09-01 09:43, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: Trīs fāzes sešas kārtas nafig labāk skatāmies hokeju
Tavu kolhozu?😭😬

     [+] [-]

, 2021-09-01 11:06, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Meiers, Mejeris, Lejasmeijers un Gražulis
Šie ir īsti vīri, kuri nepievils! Atbrauks!
Dairis arī būs klāt no spānijas
Būtu jau labi
Par to Lejasmeijeru gan sen nav dzirdēts
Tāpat vēl pāris Tavu kandidātu atbilstību izlasei gribas apšaubīt

     [+] [-]

, 2021-09-01 13:11, pirms 3 gadiem
Serbija vien pagātnes atrauga. Eiropā dominē Slovēnija un Latvija !

     [+] [-]

, 2021-09-01 14:45, pirms 3 gadiem
Sochi rakstīja: Serbus vasarā ir jāņem ar labāko sastāvu, jo ja abas zaudēsim, tad cerības vairs nav lielas. Vispār jau Turcija, Grieķija un Serbija ir Eiropas monstri ar spēcīgām vietējām līgām, un būs pārsteigums, ja kāda no šīm netiks uz PK, bet, cerams, ka Latvija pasniegs šo pārsteigumu! Labākajā sastāvā gan esam grieķu līmenī un virs Turcijas. Tīri subjektīvs viedoklis.
Turcija nav monstrs, vidēja izlase