Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvas izlases pamatvērtība Kalnietis atvadās no valstsvienības

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lietuvas izlases pamatvērtība Kalnietis atvadās no valstsvienības
Mants Kalnietis. Foto: 15min.lt/Scanpix

35 gadus vecais Mants Kalnietis šodien paziņojis, ka noslēdzis karjeru Lietuvas valstsvienībā, ar kuru kopā divas reizes kļuvis par Eiropas sudraba medaļas ieguvēju, bet reizi par Pasaules kausa bronzas medaļnieku.

Trīsdesmit piecus gadus vecais Kalnietis Lietuvas izlases sastāvā laukumā devies 95 oficiālās spēlēs (kopā 191 mačā), kas viņu ierindo kā ceturto spēlēm bagātāko basketbolistu izlases vēsturē. Par saspēles vadītāja pēdējo spēli kļuvusi olimpiskās kvalifikācijas izšķirošā cīņa pret Slovēniju, kuru lietuvieši zaudēja, bet Kalnietis maču noslēdza ar 14 punktiem, četrām piespēlēm un tikpat atlēkušajām bumbām.

Basketbolists, kurš kopā ar Lietuvas valstsvienību 2013. un 2015. gada Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas, bet 2010. gada Pasaules kausā bronzas, šodien pavēstījis par karjeras noslēgšanu izlasē. ''Lēmumu nepieņēmu vienā dienā. Pavadīju labu laiku ar nacionālo izlasi. Man nekad nebija šaubu, vai vēlos pārstāvēt valstsvienību - arī mana ģimene vēlējās, lai spēlēju. Lēmumu pieņēmu sarežģītās sezonas un traumas dēļ, kas ir mainījis manas karjeras gaitu. Mani būs kas nomaina, jo šobrīd mums ir jauni un talantīgi saspēles vadītāji. Ir pienācis laiks man aiziet,'' pavēstīja Kalnietis.

Kopš 2017. gada Kalnietis bija Lietuvas izlases kapteinis, bet debiju basketbolists valstsvienības rindās piedzīvoja 2006. gada FIBA Pasaules kausā pret Japānu.

Basketbolista karjeras laikā Kalnietis spēlējis tādos klubos kā Kauņas ''Žalgiris'', ''Lokomotiv'', Milānas ''Olimpia'' un ASVEL. Spēlētājs ir četrkārtējs Lietuvas basketbola līgas čempions, kā arī triumfējis tādos turnīros kā ULEB Eirokausā, Francijas čempionātā un Itālijas čempionāta. 2021. gadā Kalnieti atzina par Vienotās līgas sezonas vērtīgāko basketbolistu.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-164625-...

     [+] [-]

, 2022-01-26 16:55, pirms 3 gadiem
Laiks iet ātri, arī Lietuvas basketbolā. Līdz 100 spēlēm jau varēja aizvilkt, būtu skaistāks ieraksts vēstures lapās.

     [+] [-]

, 2022-01-26 17:16, pirms 3 gadiem
Mantas labs špīlers. Visu cieņu!

     [+] [-]

, 2022-01-26 18:38, pirms 3 gadiem
Beidzot kalnieši aiziet no lietuvas