Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Igauņi izrauj uzvaru pār Poliju, Grieķija dramatiski uzveic turkus

Emils Ozerinskis

Igauņi izrauj uzvaru pār Poliju, Grieķija dramatiski uzveic turkus
Igauņu uzvaras metiena autors Sims Sanders Vene. Foto: FIBA

Šodien Eiropas basketbola izlases aizvada cīņas Pasaules kausa kvalifikācijā. Saspringtā duelī Atēnās Grieķijas izlases nosargāja minimālu panākumu pār Turciju, savukārt Tallinā pie panākuma pār Poliju tika Igaunijas basketbolisti.

Ukrainas basketbola federācija izteikusi aicinājumu Starptautiskajai basketbola federācijai (FIBA) izslēgt no tās turnīriem Krievijas izlasi un klubus: "Aicinām diskvalificēt Krievijas izlases un klubus no pilnībā visām FIBA un FIBA Eiropas nodaļas pārraudzībā esošajām sacensībām. Tāpat aicinām visus Eiropas basketbola klubus un izlases solidarizēties ar Ukrainas tautu un atteikties no jebkādām spēlēm ar Krievijas komandām un izlasēm."

Pasaules kausa kvalifikācijas spēles Eiropas zonā:

Dienas agrajā spēlē Izraēlā no piecu punktu deficīta spēles pēdējā ceturtdaļā atspēlējās un ceturkšņa vidū pārņēma Vācijas komandas, kas ar rezultātu 71:67 nodrošināja savu otro uzvaru trīs aizvadītajās D apakšgrupas spēlēs. Vāciešu uzvaru ar 17 gūtiem punktiem kaldināja spēka uzbrucējs Robins Benzings, bet 16 punktus guva saspēles vadītājs Justuss Holacs. Izraēliešiem ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Tomers Ginats.

Sagādājot izraēliešiem pirmo zaudējumu trīs kvalifikācijas turnīra spēlēs, Vācijas komanda izvirzījusies grupas galvgalī, kur vāciešiem šovakar pievienojās ari Igaunijas valstsvienība.

Igaunijas basketbolisti Tallinā uzņēma Polijas komandu, kas šajā turnīra fāzē pie uzvaras vēl nav tikusi. Ar uzvaras metienu 10 sekundes pirms cīņas beigām izcēlās Sims Sanders Vene, kura divpunktinieks atnesa igauņiem otro uzvaru. Vēl ķirsīti uz kūkas ar bumbas triecienu grozā no augšas pēc Venes piespēles pielika Maiks Kalevs Kotsars, nokārtojot beigu rezultātu 75:71.

Igauņu rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Janari Joesārs, bet centrs Kotsars izcēlās ar "double-double" rādītājiem, gūstot 17 punktus un izcīnot desmit bumbas zem groziem. Poļu rindās ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Jakubs Garbačs.

Divu vēsturiski nesamierināmo konkurentu cīņā Grieķijas basketbolisti Atēnās trešās ceturtdaļas vidū bija ieguvuši 15 punktu pārsvaru pār Turcijas valstsvienību. Tomēr nepilnās četrās minūtēs Šeins Larkins ar diviem trejačiem un trīs rezultatīvām piespēlēm palīdzēja turkiem pilnībā likvidēt deficītu. Līdzsvars uz rezultāta tablo ilgi nesaglabājās Janiulim Larentzakim ievadot 10-0 izrāvienu. Cīņā par uzvaru turki balto karogu neizkāra un noslēdzošās ceturtdaļas vidū atgrieza Meli Muhmatoglu divi trejači atjaunoja intrigu uz rezultāta tablo.

Divas ar pusi minūtes līdz cīņas izskaņai Larkins jau vadībā ļāva būt viesiem. Pēdējās minūtēs nodominēja aizsardzība, bet ar soda metieniem grieķiem minimālu vadību atguva Kosts Papanikolau. Pēdējo sekunžu trejacis Larkina izpildījumā nebija precīzs, tādējādi ļaujot otro uzvaru trīs spēlēs gūt Grieķijai - 72:71.

Grieķu uzvaru kaldināja Georgios Papagiannis un Dimitrioss Agravanis, kuri katrs guva pa 14 punktiem. Turku rindās Meli Muhmatoglu sakrāja 21 punktu, kamēr Šeins Larkins atzīmējās ar desmit punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

Gūstot piecus punktus un izcīnot divas atlēkušās bumbas, "VEF Rīga" centra spēlētājs Aleksandrs Madsens palīdzēja Somijas valstsvienībai ar rezultātu 86:76 Espo arēnā pārspēt Slovēnijas izlasi. Somu rindās ar 25 punktiem izcēlās Sasu Salins. Savukārt aktuālajiem Eiropas čempioniem slovēņiem 25 punktus guva Zorans Dragičs.

No izbraukuma spēles Horvātijā ar uzvaru aizbrauca Zviedrijas basketbolisti - 70:64. Četri no pieciem zviedru sākumsastāva spēlētājiem pārsniedza desmit gūto punktu robežu, par rezultatīvāko ar 16 kļūstot Viktoram Gadeforam. Horvātu rindā ar 20 punktiem atzīmējās Tomislavs Zubčičs.

Pasaules kausa kvalifikācijas spēles, 25. februāris

LaiksGr.SpēleRez.Labākie
14:30DIzraēla - Vācija67:71Ginats 20 p. - Benzings 17 p.
18:00BGrieķija-Turcija72:71Papagiannis 14 p. - Muhmatoglu 21 p.
18:00CSomija - Slovēnija86:76Salins 25 p. - Dragičs 25 p.
19:00DIgaunija - Polija75:71Joesārs 25 p. - Garbačs 15 p.
19:30CHorvātija - Zviedrija64:70Zupčičs 20 p - Gadefors 16 p.
21:30ASerbija - Slovākija75:63Avramovičs 14 p. - Brodžanskis 23 p.
21:30ABeļģija - Latvija65:66Žillē 13 p. - Bertāns 13 p.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/basketb...

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:12, pirms 3 gadiem
Divas Eiropas izlases, kuras patīkami pārsteidza 2019.g. PK f-turnīrā - Polija un Čehija - šo kvalifikāciju ir sākušas ar 0-3 un pagaidām pēdējo vietu grupā. Turklāt, Polija no 3.vietas, kas ļautu tik tālāk, atpaliek jau par 2 uzvaru tiesu, bet atlikušas tikai 3 spēles šajā kvalifikācijas posmā.

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:19, pirms 3 gadiem
Horvātijai atkal neiet kvalifikācijā - šodien jau 3.zaudējums 3 spēlēs un 2 uzvaru atpalicība no derīgās 3.vietas grupā.