Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA pirmā reakcija: pārcelta Baltkrievijas un Lielbritānijas spēle

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

FIBA pirmā reakcija: pārcelta Baltkrievijas un Lielbritānijas spēle
Baltkrievijas vīriešu izlase 2021. gada novembrī. Foto; FIBA

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) 14 stundu laikā pēc paplašinātās Krievijas agresijas pret Ukrainu vēl nav sniegusi oficiālus paziņojumus. Vienīgais jaunums – pārcelta 25. februārī Minskā paredzētā Pasaules kausa kvalifikācijas spēle starp Baltkrievijas un Lielbritānijas vīriešu izlasēm.

Britu basketbola federācija (GB Basketball) svētdien, 20. februārī, pēc konsultācijām ar spēlētājiem un treneriem pieņēma lēmumu nebraukt uz Baltkrieviju draudīgās militārās situācijas dēļ.

Četras dienas vēlāk, 24. februarī, FIBA paziņoja par piektdien paredzētās spēles pārcelšanu uz vēlāku laiku. Lēmums balstīts uz pašreizējo drošības situāciju reģionā. Pirmdien, 21. februārī, tika ziņots par Ukrainas un Spānijas spēles pārcelšanu – šai spēlei bija jānotiek 27. februārī Kijivā.

Kremļa agresija pret Ukrainu sākās 2014. gada 20. februārī. Izmantojot hibrīdkara metodes, iebrucēji sagrāba Krimas pussalu, kā arī okupēja daļu no Doneckas un Luhanskas apgabaliem Ukrainas austrumos. Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2022. gada 21. februārī legalizēja okupācijas armijas klātbūtni okupētajās teritorijās, bet 24. februārī sāka liela mēroga uzbrukumu.

Baltkrievijā 2022. gada janvārī un februārī ievesti 200 militārie ešeloni ar Krievijas kara tehniku. Oficiālais iemesls – līdzdalība 10.-20. februārī plānotajās "mācībās", taču karaspēks pēc tam palika valstī. Daļa no šiem spēkiem piedalās uzbrukumā Ukrainai – ceturtdienas vakarā tiek ziņots, ka iebrucēji sagrābuši bijušo Černobiļas-Pripetes atomelektrostaciju ziemeļos no Kijivas.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/basketb...
Lielbritānijas izlase atsakās ceļot uz Baltkrieviju militārās situācijas dēļ