Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA pārceļ Bagatska vadītās Ukrainas PK2023 kvalifkācijas spēli pret Spāniju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

FIBA pārceļ Bagatska vadītās Ukrainas PK2023 kvalifkācijas spēli pret Spāniju
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA Europe Cup

FIBA paziņojusi, ka 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas G apakšgrupas spēli starp Ukrainu un Spāniju, kas paredzēta bija 27. februārī Ukrainā, drošības apsvērumu dēļ tiks pārcelta uz šī gada vasaru.

Saspīlētā politiskā situācija Ukrainā ietekmējusi arī starptautiskus sporta notikumus un vistiešākajā mērā Ainara Bagatska vadīto Ukrainas basketbola izlasi, kurai 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas G grupā bija paredzētas divas spēles pret Spāniju - vispirms 24. februārī Spānijā, bet 27. februārī Ukrainā.

Jau tika ziņots, ka 27. februāra spēles norise Ukrainā ir apdraudēta. Sākotnēji tika lēsts, ka spēli varētu aizvadīt kādā no Baltijas valstīm - Kauņā vai Rīgā, tomēr FIBA lēmusi maču pārcelt uz vasaru. Tā notiks vai nu nākamā loga laikā (30. jūnijs līdz 4. jūlijs), vai līdz jūlija beigām.

Šāds lēmums pieņemts, konsultējoties ar drošības ekspertiem. Citas šajā logā 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles notiks pēc esošā grafika. Latvijai A apakšgrupā paredzēti divi mači - abi pret Beļģiju (25. un 28. februārī).

Pēc divām spēļu kārtām Spānija G grupā ar divām uzvarām ir tās līdere, bet Ukraina ar vienu uzvaru un vienu zaudējuma ir trešā.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/basketb...

  -1 [+] [-]

, 2022-02-22 01:32, pirms 3 gadiem
Stulbi, vasarā Spānija varēs savākt 3x stiprāku sastāvu.

     [+] [-]

, 2022-02-22 18:07, pirms 3 gadiem
stulbi ir, kad ir karš, nevis te fantazēt par kaut kādiem basketbola izlašu sastāviem..