Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Strautiņš ar labāko sezonu aiz muguras un vēlmi spēlēt izlasē priekškvalifikācijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Strautiņš ar labāko sezonu aiz muguras un vēlmi spēlēt izlasē priekškvalifikācijā
Artūrs Strautiņš. Foto: Latvijas Basketbola savienība

22 gadus vecais latviešu basketbolists Artūrs Strautiņš intervijā medijiem Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā atvērtajā treniņā pauda, ka ir jauki atkal atgriezties izlasē un sajust lielisko atmosfēru. Spēlētājs individuāli gatavojas nākamajai sezonai, kā arī vēlas pārstāvēt izlasi augustā gaidāmajā 2023. gada Pasaules kausa priekškvalifikācijā.

Latvijas basketbola izlase uzsākusi vienu no trijiem sagatavošanās posma cikliem uz augustā notiekošo Pasaules kausa priekškvalifikāciju, kura no 7. līdz 13. augustam notiks Rīgā. Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar Rumāniju un Baltkrieviju, tikai apakšgrupas uzvarētājai iekļūstot Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā.

18. jūnijā Latvijas izlase aizvadīs pirmo spēli jaunieceltā galvenā trenera Lukas Banki vadībā, Glivicē tiekoties ar Polijas izlase. Poļi šobrīd gatavojas Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kurš no 29. jūlija līdz 4. augustam notiks Kauņā. Tā ir aizvadījusi jau trīs spēles un pēdējā no tām pārliecinoši ar 89:66 apspēlēja Tunisiju. Uz Poliju Latvijas izlase dosies ar sešiem debitantiem - Verneru Kohu, Dāvi Geku, Kārli Žundu, Rinaldu Mālmani, Anriju Mišku un Robertu Blumbergu. Par izlases kapteini iecelts pieredzējušais Dairis Bertāns.

Savu ceturto izlasi valstsvienības kreklā aizvadīs Artūrs Strautiņš. Kā medijiem apliecināja Banki, tieši Strautiņš būs viens no pieciem basketbolistiem, kurš dosies pamatsastāvā. Intervijā atnākušajiem mediju pārstāvjiem atvērtajā treniņā, spēlētājs pauda, ka izlasē ar atmosfēru viss ir labākajā kārtībā: ''Atgriezties izlasē vienmēr ir jauki. Atmosfēra ir super! Varu teikt tikai to pozitīvāko par pieredzēto pirmajās nedēļās.'' Strautiņam šī ir sava veida atgriešanās izlases sastāvā. Sezonas laikā spēlētājs atteicās doties palīgā Eiropas čempionāta kvalifikācijas logos, ko intervijā ''Sportacentrs.com'' skaidroja ar saslimšanas riskiem ar Covid-19.

Strautiņš jau kopš 2014. gada spēlē Itālijas A sērijā, līdz ar to itāļu galvenā trenera atrašanās uz izlases komandtiltiņa, spēlētājam liek justies sev vēl pazīstamākā vidē: ''No Itālijas kaut kas ir redzams, bet katram trenerim ir savs rokraksts. Katram atšķiras treniņi un pieeja spēlēm.'' Tomēr savi ieguvumi tam arī ir: ''Varu parunāt itāļu valodā. Ar to vispār nav problēmu!'' Daudz par Luku Banki Strautiņš nav zinājis - abi kopā līdz šim strādājuši nebija, taču redzējis, ka speciālists vadījis augsta līmeņa klubus kā Sjēnā un Milānā.

Aiz muguras Strautiņam ir viena no profesionāļa karjeras labākajām sezonām. Itālijas A sērijā 28 spēlēs basketbolists vidēji laukumā atradās 26.7 minūtes, kuru laikā guva 10.6 punktus un izcīnīja 6.2 atlēkušās bumbas. ''Pēc statistikas, jā, šī bija labākā sezona. Klubs un treneris uzticējās, deva man iespēju spēlēt. Pārliecība ar katru spēli auga, kad saņēmu lielākas minūtes laukumā un devos sākumsastāvā.'' Sezona bijusi produktīva arī ne tikai statistiski - Strautiņš varējis mācīties no basketbola leģendas argentīnieša Luisa Skolas, kurš pavadīja sezona Varēzē. ''Šī sezona nāca par labu, kad viņš bija komandā un palīdzēja attīstīties. Varēja redzēt, kāds viņš ir profesionālis, ar kādu entuziasmu gatavs spēlēt un kādu vēlmi visur iesaistīties.''

Bez vēlmes uzlabot savas individuālās prasmes, papildus treniņiem izlasē aizvadot individuālas nodarbības pie basketbola trenera Ainara Zvirgzdiņa, Strautiņa mērķis ir arī pārstāvēt izlases krāsas augustā notiekošajā 2023. gada Pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīrā.

     [+] [-]

, 2021-06-17 19:02, pirms 3 gadiem
Viens no retajiem jaunajiem, kuram padevusies visai sakarīga un sekmīga pāreja pieaugušo basketbolā. Atliek tikai novēlēt sevi pēc iespējas labāk realizēt arī izlasē.