Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Baltijas Basketbola līgas ģeogrāfija, visticamāk, paplašināsies

 Rīgā notikušajā darba sanāksmē Latvijas, Igaunijas, Somijas un Zviedrijas basketbola līgu pārstāvji apsprieduši sadarbības iespējas klubu turnīros 2013./2014.gada sezonā. Sarunu gaitu komentē Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps:

 

„Jau deviņas sezonas Baltijas Basketbola līgas čempionāts sagādājis labu spēļu praksi Latvijas, Igaunijas un Lietuvas klubiem, tomēr nav izmantotas daudzas iespējas līgas attīstībai un nostabilizēšanai. Arī patlaban, pēc BBL devītā čempionāta finiša, trūkst skaidrības par līgas nākotni, jo Lietuvas basketbola sabiedrībā valda dažādas noskaņas. Mainās Lietuvas līgas LKL vadība, klubiem ir atšķirīgi viedokļi par BBL finansiālajiem nosacījumiem, LKL sponsori vēlas, lai šajā līgā būtu vairāk spēļu.

Esam daudz runājuši ar Lietuvas Basketbola federācijas vadību, mudinot kolēģus aktīvāk iesaistīties BBL attīstīšanā un laikus ieviest skaidrību par nākamo sezonu.

Ne Latvijā, ne Igaunijā nav šaubu, ka nopietns reģionālais turnīrs ir nepieciešams daudziem klubiem. Piemēram, lēmumu nākamgad spēlēt BBL jau pieņēmusi BK Jēkabpils vadība. Kopā ar Igaunijas Basketbola federācijas vadītājiem apspriedām dažādus notikumu attīstības scenārijus un sarunās iesaistījām arī kolēģus no Somijas un Zviedrijas.

Mūsuprāt, BBL paplašināšana būtu pamatota gan ekonomiski, gan sportiski. Daudzas biznesa struktūras darbojas ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Ziemeļvalstīs. Savukārt sportiskā līmeņa izlīdzināšanos Baltijas valstīs apliecināja izslēgšanas turnīra dalībnieku sastāvs – pirmajā četriniekā bija divas Latvijas un pa vienai Lietuvas un Igaunijas komandai, savukārt BBL čempioni FIBA kausa izcīņā palika aiz Somijas komandas.

Saņēmām apstiprinājumu, ka vismaz divas Somijas čempionāta pirmā piecnieka komandas piedalīsies BBL, ja saņems uzaicinājumu. Zviedru nostāja pagaidām ir atturīgāka, taču, ja kādam klubam būs interese, nekādi šķēršļi netiks likti. Attieksmi pret Baltijas līgu varētu ietekmēt arī tas, kā beigsies sarunas starp ULEB un FIBA par Eiropas kausa un Izaicinājuma kausa apvienošanu vienā turnīrā.

Ceram, ka līgas paplašināšanās un attīstības perspektīvas arī svārstīgos Lietuvas klubus pārliecinās turpināt spēlēt Baltijas līgā.

Kolēģus informējām arī par Latvijas – Igaunijas apvienotā sieviešu čempionāta pirmo pieredzi. Ar somiem un zviedriem turpināsim sarunas par šo valstu klubu iespējamo iesaistīšanos.”

  +4 [+] [-]

, 2013-05-31 12:48, pirms 11 gadiem
Laba ideja - kāpēc gan neaizstāt dažus vājus LT un EE klubus ar Somijas un Zviedrijas komandām?

  +3 [+] [-]

, 2013-05-31 13:14, pirms 11 gadiem
Cik es sapratu, prom jau nevienu nedzīs, uzņems tieši papildus visus, kas vēlas, arī vājos klubus. Nekur rakstā nav teikts, ka dzīs prom vājās komandas.

  -2 [+] [-]

, 2013-05-31 14:06, pirms 11 gadiem
Kak raz turniirs prieks BKV amatieriem.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-31 14:33, pirms 11 gadiem
nuuu, ne tik naudīgajiem klubiem tak buus gruuti izbraukaat uz somiju un zwiedriju, tad šiem ir jātaisa tūres ar vairākām spēlēm kopā, savādāk nav izdewīgi skraidīt šurpu turpu.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-31 15:06, pirms 11 gadiem
amurs.007 rakstīja: nuuu, ne tik naudīgajiem klubiem tak buus gruuti izbraukaat uz somiju un zwiedriju, tad šiem ir jātaisa tūres ar vairākām spēlēm kopā, savādāk nav izdewīgi skraidīt šurpu turpu.
Tur jau tā lieta. Un es saprastu, ja būtu piesaistījuši poļu Procom, piemēram, bet šitie somi ir labi, ja Barona līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-31 15:55, pirms 11 gadiem
nevajag tik sarežģītu kārtību kā šogad. kad dažam turnīrs beidzas pēc 6 spēlēm decembrī, bet citam ilgst visu sezonu.

vajag visām komandām vienādu spēļu skaitu (+/- 20 spēles) regulārajā turnīrā, tam sekojošus īsus pleiofus un final four kādā jaukā aprīļa nedēļas nogalē!