Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

LBS uzsāk sadarbību ar 3x3 basketbola laukumu ražotājiem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

LBS uzsāk sadarbību ar 3x3 basketbola laukumu ražotājiem
Foto: LBS

Latvijas Basketbola savienība (LBS) noslēgusi līgumu ar 3x3 basketbola laukumu ražotājiem ''Bergo Flooring AB'' par piecu 3x3 basketbola laukumu būvi Latvijā.

Līgums noslēgts uz pieciem gadiem. Šajā laikā LBS kopā ar ''Bergo Flooring AB'' uzbūvēs piecus kvalitatīvus 3x3 basketbola laukumus, kas atbildīs Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) augstākajām prasībām. Laukumi tiks izmantoti gan treniņiem, gan sacensībām.

LBS prezidents Raimonds Vējonis: ''Latvija lepojas ar olimpisko čempionu un Eiropas čempionu tituliem 3x3 basketbolā, bet mums jāiegulda nopietns darbs, lai šiem panākumiem būtu turpinājums. Sadarbība ar ''Bergo Flooring AB'' paver iespēju uzlabot 3x3 basketbola infrastruktūru, palielinot iespējas gan pieredzējušajiem, gan jaunajiem basketbolistiem trenēties un spēlēt uz kvalitatīva laukuma. Tas sekmēs 3x3 basketbola popularitāti un palīdzēs attīstīties jauniem talantiem.''

''Bergo Flooring AB'' ir liela pieredze sporta laukumu grīdu, tai skaitā brīvdabas basketbola laukumu ražošanā. 50 darbības gados ''Bergo Flooring AB'' visā pasaulē uzbūvējusi tūkstošiem sporta laukumus skolām, pašvaldībām un federācijām. 3x3 basketbola laukumiem ir FIBA sertifikāts, apliecinot gan uzņēmuma, gan tā produkcijas kvalitāti.

''Bergo Flooring AB'' sporta projektu menedžeris Peders Stāls: ''Uzsākot sadarbību, mums ir tāds pats mērķis, kā LBS – palielināt interesi par basketbolu un tā pieejamību Latvijā. Mēs veidosim apstākļus, lai vairāk cilvēku varētu spēlēt uz kvalitatīviem, FIBA sertificētiem laukumiem. Palielinot laukumu, skaitu mēs varam pacelt Latvijas basketbolu vēl augstāk, lai tiektos pēc olimpiskā zelta Parīzes spēles! Ir fantastiski parakstīt līgumu ar tradīcijām bagātu un ilgtspējīgu organizāciju, kas drīz svinēs 100 gadu jubileju. Mēs vēlamies būt daļa no Latvijas basketbola nākamajiem 100 gadiem un veidot basketbola nākotni Latvijā.''

FIBA 3x3 basketbolu atbilstoši starptautiskajiem noteikumiem Latvijā spēlē kopš 2011. gadā. Latvijas vīriešu 3x3 izlase 2017. gadā izcīnīja Eiropas čempionu titulu, 2019. gadā izcīnīja otro vietu pasaules kausa izcīņā, bet 2021. gadā uzvarēja pirmajā olimpiskajā FIBA 3x3 basketbola turnīrā. Latvijas sieviešu izlase 2019. gadā izcīnīja bronzas medaļas Eiropas čempionātā. U22 vīriešu izlase izcīnījusi sudraba medaļas pasaules U22 čempionātā 2018. gadā un U17 junioru izlase – sudraba medaļas Eiropas U17 čempionātā 2022. gadā.

Aizvadītajā vasarā Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā ''OlyBet Sports Bar'' Latvijas 3x3 basketbola kausa izcīņā tika aizvadīti 17 turnīri dažādās Latvijas pilsētās, kuros startēja 138 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas.

Informāciju sagatavoja:
LBS Mārketinga nodaļa

     [+] [-]

, 2022-09-09 12:51, pirms 2 gadiem
labas ziņas