Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Atzīmēs lieliskās basketbola komandas Gulbenes ''Buki'' 25 gadu jubileju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Atzīmēs lieliskās basketbola komandas Gulbenes ''Buki'' 25 gadu jubileju
Raimonds Gabrāns. Foto: basket.lv

Sestdien, 30. jūlijā, Gulbenes sporta centrā viena no interesantākajām Latvijas basketbola komandām – “Gulbenes Buki” – atzīmēs savas pastāvēšanas 25. gadadienu. Jubilejas pasākuma ietvaros basketbola laukumā vēlreiz būs iespēja redzēt gan vietējos, gan viesspēlētājus, kuri dažādos laikos ir spēlējuši “Bukos”, kaldinot komandas panākumus Latvijas Basketbola līgas 1. un 2. divīzijā.

Gulbenes ''Buku'' vārdu uz Latvijas Basketbola līgas lielās skatuves pacēla leģendārais kluba menedžeris - Egils Čakars (un treneris Aldis Sproģis), kuri ar savu lokālpatriotismu un degsmi spēja no vietējiem puišiem izveidot lielisku basketbola komandu. Piesaistot arī papildspēkus, komandu LBL vēstures hronikā iemūžināja 1999., 2001. un 2002. gadā izcīnītās Latvijas čempionāta bronzas medaļas un uzvara LBL 2. divīzijas turnīrā 2019. gadā, bet “Buki” bija un ir kaut kas daudz vairāk par ailīti turnīra tabulā. Visā Latvijā Gulbenes ''Buku'' vārdu nesuši karstasinīgie un skaļie līdzjutēji, kuri piepildīja “Buku” mājas spēļu zāles jeb “Zilā putna” tribīnes, nekautrējoties izdarīt spiedienu uz tiesnešiem un pretiniekiem. Vērienīgs līdzjutēju atbalsts komandai ir arī šodien, kad spēles tiek aizvadītas jaunajā zālē - Sporta
centrā.

Gulbenes ''Buki'' ir bijusi otrā elpa pieredzējušo treneru Pētera Višņeviča un Jāņa Zeltiņa karjerām, traģiskā pēdējā spēle basketbola leģendai Maigonim Valdmanim un profesionālā ceļamaize nākamajiem valstsvienības un jaunatnes izlašu treneriem Agrim Galvanovskim, Arvim Steckim un Kasparam Mājeniekam.

Spēlēšana Gulbenes ''Bukos'' ir bijis atspēriens ceļā uz Latvijas basketbola valstsvienību savējiem un vismaz uz kādu laiku par savējiem kļuvušajiem Raimondam Gabrānam, Pāvelam Veselovam, Ivaram Timmermanim, Jurijam Aleksejevam, Kristapam Purnim un Kasparam Ciprusam, savukārt Daumantam Dreiškenam palīdzēja norūdīties cīņai par olimpiskā čempiona titulu bobslejā. Trīs ilggadējo “Buku” līderu - Raimonda Gabrāna, Pāvela Veselova un Artūra Brūniņa - formastērpi iemūžināti pie “Zilā putna” griestiem.

Nekas no tā nav aizmirsts un “Buki” ir gatavi doties atmiņu lidojumā! Tāpēc ikviens, komandas atbalstītājs tiek laipni uzaicināts 30. jūlijā sākot no plkst. 11.45 atzīmēt šo jubileju kopā! Vispirms pie Gulbenes sporta centra tiks atklāts komandai veltīts vides objekts. Tam sekos speciāli dzimšanas dienai veidota video stāsta skatīšanās, bet svētku kulminācijā plkst. 13.00 – draudzības spēle starp “Buku” leģendām.

Vietējo spēlētāju komandas sastāvā atkal spēlēs: Jānis Vītols, Jurijs Aleksejevs, Artūrs Brūniņš, Raitis Garais, Gundars Rauza, Raimonds Gabrāns, Daumants Dreiškens, Māris Sniķis, Pāvels Veselovs, Agris Galvanovskis, Jānis Graudiņš, Uldis Rudzītis, Agris Kazāks. “Buku” leģionāru komandu pārstāvēs: Māris Baranovskis, Raimonds Feldmanis, Didzis Bērziņš, Mārtiņš Skirmants, Kaspars Cipruss, Artis Stankēvičs, Uvis Helmanis, Rinalds Sirsniņš, Jānis Gailītis, Aivis Cālmanis, Ingus Bankevics, Kārlis Vītols, Mikus Sokolovs.

Spēli tiesās Agnis Pērkons un Oļegs Latiševs, spēles komisārs - Viesturs Ozols. Spēles laikā būs gan konkursi skatītājiem, gan izklaidējoši priekšnesumi, gan jubilejas tortes baudīšana.

“Gulbenes Bukiem” pirmie 25 gadi bijuši krāšņi un aizraujoši. Lai šī jubileja iedvesmo nākamajiem 25 gadiem!

Informāciju sagatavoja:
Gulbenes novada Sporta pārvalde & Gulbenes “Buki”

     [+] [-]

, 2022-07-12 18:10, pirms 2 gadiem
Prieks ka Buki spēj noorganizēt tādu pasākumu, bija taču kādreiz tādi underdogi Latvijas basketbolā. Rīgā arī bija viena līdzīga komanda kas sākās ar tādu pašu burtu, bet tika norauta podā bez žēlastības....

     [+] [-]

, 2022-07-12 18:32, pirms 2 gadiem
Milvoukī Buks farmklubs?!

     [+] [-]

, 2022-07-13 12:45, pirms 2 gadiem
Labs klubs, kurš mācēja pilnībā izmantot ASK nosaukumu, bija fārmklubs uzreiz vairākiem klubiem, kas deva spēlētājiem papildus motivāciju spēlēs pret lielajiem klubiem, piemēram, Purnis pret Ventspili. Toreiz maz pietrūka, lai ventiņi zaudētu pusfinālā Bukiem, ventiņi knapi sēriju nospelēja 3:2.
Arī citas spēlēs bija labas. ASK toreiz deva iespēju nospēlēt obligāto militāro dienestu, tas ir, nebija jāiet nīkt kazarmās, bet varēja cienījami nest armijas vārdu gan Latvijā, gan pasaulē armijas komandu spēlēs.
Diemžēl skatījos spēli, kura bija maigajam pēdējā. Maigais bija ielicis tajā komandā visu savu sirdi un dvēseli, spēlētāji viennozīmīgi tikai ieguva spēlējot Bukos. Bija par ko fanot, ka broči un ventiņi piegriezās.
Un Čakars komandā ielikās par visiem 200%, no kuriem 100 bija viņējie un otri 100 bija avansā no viņa + par komandu 100% apmērā bija vietējie pat 50km rādiusā no Gulbenes. Pat par 100 lašiem viņš atbalstītājam "bučoja rokas un kājas", jo tik mazai komandai katrs santīms bija zelta vērtē. Un bija ļoti ļoti daudz vietējie, kas šādi atbalstīja klubu. Ja Čakars šodien būtu menedžeris kā no lielajām komandām, tad tribīnes būtu pilnas, jo pēc Čakara menedžmenta pricncipa daudzas Igaunijas komandas tiek menedžētas.
Lai maigajam un Čakaram vieglas smiltis.