Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Fizdeils: "Ja vien spēlētājs fiziski to var, man nav iebildumu pret spēlēšanu izlasē"

Andrejs Siliņš

Fizdeils: "Ja vien spēlētājs fiziski to var, man nav iebildumu pret spēlēšanu izlasē"
Deivids Fizdeils
Foto: AP / Scanpix

"Esmu redzējis, ka spēlētāji pēc kopā ar izlasi pavadītas vasaras atgriežas labāki. Jo vairāk basketbolu spēlēsi, jo labāks būsi," vaicāts, kā attiecas pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju spēlēšanu savās valstsvienībās, intervijā "Sporta Avīzei" sacīja Kristapa Porziņģa pārstāvētās komandas Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris.

"Ja tas nenodara pāri ķermenim, tas ir liels gods ikvienam spēlētājam," Fizdeils atzīst, ka atbalsta spēlētāju izvēli pārstāvēt savu valstu izlases. "Zinu, ko amerikāņiem nozīmē iekļūt ASV izlasē startam olimpiskajās spēlēs. Ja vien spēlētājs jūt, ka fiziski to var izdarīt, man pret to nav iebildumu. Esmu redzējis, ka spēlētāji pēc kopā ar izlasi pavadītas vasaras atgriežas labāki. Jo vairāk basketbolu spēlēsi, jo labāks būsi. Man patīk arī tas, ka spēlētājiem nav vienmēr jādzird tikai mana balss, viņi var atpūsties no manis un tāpat kļūt labāki."

"Lebrona palikšana Austrumos vai aiziešana uz Rietumiem šajā gadījumā nebūtu būtiska," Fizdeils norāda, ka "Knicks" nākamās sezonas mērķus neietekmē tas, cik spēcīga vai vāja ir konference. "Mana pieeja un mūsu kā organizācijas mērķi vienmēr būs vienādi. Vēlamies strādāt ar čempionu cienīgu pieeju, lai kas spēlētu mūsu konferencē. Savu labāko spēlētāju [Porziņģi] redzu kā megazvaigzni un, ja tev ir megazvaigzne, tev ir iespēja! Turpināsim būvēt komandu ap viņu, turpināsim attīstīt savus jaunos talantus, mēģināsim tikt pie labiem brīvajiem aģentiem. Un ar laiku būsim sarunā [par čempiontitula kandidātiem]."

Fizdeils starpsezonā sastapies ar interesi no vairākiem NBA klubiem, taču nosliekties par labu "Knicks" likušas divas - Porziņģis un Ņujorka. "Man bija tā laime būt interesantam vairākām komandām, kam priekšā ir attīstības ceļš. Visās komandās bija laba kluba vadība. Bet nevienai no pārējām komandām nebija Kristapa, un nevienai no tām nebija Ņujorkas. Iespēja uzvarēt Ņujorkā man ir daudz vairāk vērta nekā jebkurš risks," sacīja Fizdeils.

"Esmu basketbola romantiķis. Nav svarīgi, no kurienes nāc - ja mīli basketbolu un tā vēsturi, ja tev ir iespēja pieņemt darbu vienā no vēsturiskākajām organizācijām līgā, tādas iespējas garām nelaiž," treneris skaidroja, kāpēc, lai gan pats dzimis un audzis Losandželosā, tik ļoti uzsver Ņujorkas pilsētas nozīmi.

Visu interviju ar treneri Fizdeilu iespējams lasīt "Sporta Avīzes" septembra numurā.

     [+] [-]

, 2018-08-31 16:59, pirms 6 gadiem
Kā 'murica to sauc - sweet talk

  +1 [+] [-]

, 2018-08-31 17:47, pirms 6 gadiem
Tikai muļķi domā ka NYK nevar uzvarēt NBA. Skaidrs ir tas, ka to nevar izdarīt šosezon, visdrīzāk arī nākamajā nevar, bet pēc dažiem gadiem, kad Porziņģis būs savā briedumā un ja būs pielasīti klāt daži all star vai super star līmeņa džeki, tad viss ir iespējams. Fizdeils ir labs treneris un ja vadība daudz nejauksies iekšā tad ir visas iespējas. NY ir mēdiju uzmanības un tirgus meka, visi tur grib spēlēt, ja tiek radīti apstākļi. Kā arī ja trenerim nav ambīciju uzvarēt tad viņam ir jāiet trenēt bērni.