Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource641 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource641), Fid:2963, Did:0, useCase: 3

Klausītava | "Sudraba Zēni" #6: Toreiz apjūsmoja, tagad pats laukumā | Juris Vītols

Andrejs Siliņš

Klausītava | "Sudraba Zēni" #6: Toreiz apjūsmoja, tagad pats laukumā | Juris Vītols
Juris Vītols. Foto: Arnolds Auziņš, Beāte Bērziņa, Latvijas Radio

“Sudraba zēni” ir podkāsts par desmit gadus senu notikumu Latvijas basketbolā. Jurim Vītolam tolaik bija 7 gadiņi, un viņš izdīca vecākiem iespēju aizbraukt klātienē uz Tallinu noskatīties sava brālēna draugu pārstāvētās U20 izlases spēli Eiropas čempionātā. Vēlāk treniņnometnē viņa treneris Mārtiņš Fomins, kurš bija arī vairāku sudraba zēnu treneris sporta skolā, ļāva visiem kopā skatīties finālspēli TV tiešraidē.

Šodien Jurim ir 17, viņš ir viens no sava vecuma daudzsološākajiem jaunajiem talantiem un pats pārstāv Latvijas junioru izlasi, kam ir sarežģīts uzdevums - izcīnīt godalgas B divīzijā un atgriezties U18 elites divīzijā. Juris jau paspējis piedalīties NBA talantu nometnē un izcīnīt Latvijas līgas bronzu, bet sarunā ar Andreju Siliņu jaunais basketbolists atminas bērnībā pieredzēto braucienu uz Latvijas U20 izlases spēlēm Tallinā, stāsta par sava ceļa sākumu profesionālajā basketbolā, tostarp dalību NBA jauno talantu nometnēs, par to, kādas mācības paņēmis no priekšgājējiem un ko viņam nozīmē spēlēšana Latvijas izlases sastāvā.

Podkāsts "Sudraba Zēni" atskatās uz 2013. gada jūlija notikumiem, kad Latvijas U20 jauno vīriešu basketbola izlase paveica to, kas pēc neatkarības atgūšanas nekad iepriekš Latvijas izlasēm nebija izdevies - iekļuva Eiropas čempionāta finālā.