Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Gada Eiropas cilvēks Latvijā – uz titulu pretendē arī Daugaviņš un Banki

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gada Eiropas cilvēks Latvijā – uz titulu pretendē arī Daugaviņš un Banki
Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš. Foto: IIHF

Sākusies balsošana par 2023. gada Eiropas cilvēku Latvijā, un starp izvirzītajiem pretendentiem ir arī Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš un Latvijas basketbola izlases galvenais treneris itālis Luka Banki.

Tituls tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem šogad devis būtisku ieguldījumu Eiropas kopējo vērtību stiprināšanā Latvijā un Latvijas vārda spodrināšanā Eiropā, norāda Eiropas kustība Latvijā. Titula ieguvējs tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā.

Balsojums norisināsies līdz 12. decembrim, kad tiks paziņots labāko piecinieks. Savukārt balvas ieguvējs tiks nosaukts 28. decembrī.

"Zelta kapteinis zelta komandai. Lai kur viņš spēlē, viņš ir īsts latvietis – eiropietis. Atteicās no ļoti vilinošiem līgumiem Krievijā, dodot priekšroku mazām komandām Eiropā. Īsts cilvēks. Vienkāršs. Nav augstprātīgs. Iedvesmo. Foršs džeks un veselīga humora spridzinātājs. Skaidri pauž pozīciju pret karu – vārdos un darbos. Latvijai dāvāja zelta bronzu un arī brīvdienu, Eiropa mūs var apskaust," tiek raksturots Daugaviņš.

"Profesionālis, kurš atnāca un parādīja, cik daudz var sasniegt ar gribasspēku un komandas garu. Viņš mums ir atjaunojis sajūtu: mēs varam! Kārtējo reizi parādījis Eiropai un pasaulei, ka Latvija eksistē. Viņš iemieso ieguvumus no sadarbības Eiropā. Neslēpj, ka veic līguma darbu, bet tāpat neslēpj, ka ir iemīļojis Latviju. Līderība un spēja sapurināt komandu," pausts par Banki, kurš debitanti Latviju aizveda līdz Pasaules kausa piektajai vietai.

Starp konkurentiem ir arī Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pērn Gada Eiropas cilvēka Latvijā apbalvojumu ieguva Reinis Pozņaks, kura veidotā kustība rūpējas par automašīnu ziedošanu Ukrainas militārajām vajadzībām.