Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Paulausks, Mesina, Navarro, Valdemoro kandidātos iekļaušanai Basketbola slavas zālē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Paulausks, Mesina, Navarro, Valdemoro kandidātos iekļaušanai Basketbola slavas zālē
Etore Mesina. Foto: Olimpia Milano Pallacanestro

LETA. Eiropas basketbolisti Modests Paulausks, Huans Karloss Navarro un Amaja Valdemoro, kā arī itāļu treneris Etore Mesina ir ceturtdien Springfīldā nosaukto 2024. gada Džeimsa Neismita vārdā nosauktās Basketbola slavas zāles nominantu vidū.

Ārzemnieku spēlētāju un treneru vidū ir bijušais Kauņas "Žalgiris" spēlētājs un treneris lietuvietis Paulausks, kurš 1965. gadā tika atzīts par Eiropas čempionāta labāko spēlētāju. Viņš 1991. gadā tika iekļauts Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 50 visu laiku labāko basketbolistu sarakstā, bet viņa piekto numuru ir iemūžinājis "Žalgiris".

Spāniete Amaja Valdemoro ir trīskārtēja Sieviešu nacionālās basketbola līgas (WNBA) uzvarētāja, 1993. gada Eirolīgas uzvarētāja, astoņkārtēja Spānijas čempione, bet Spānijas izlases sastāvā viņa izcīnīja bronzas medaļas 2010. gada pasaules čempionātā, kā arī izcīnīja piecas Eiropas meistarsacīkšu medaļas, kļūstot par uzvarētāju 2012. gadā Francijā.

Navarro tika atzīts par 2011. gada Eiropas čempionāta vērtīgāko spēlētāju, viņš divreiz ir uzvarējis Eirolīgā, bet pa reizei tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju un finālčetrinieka vērtīgāko spēlētāju. Viņš ir astoņkārtējs Spānijas čempions "Barcelona" rindās, kura ir iemūžinājusi viņa 11. numuru. Navarro pieder Eirolīgā visvairāk realizēto trīspunktu metienu rekords.

Kopā ar Spānijas izlasi viņš ir izcīnījis trīs olimpiskās medaļas, uzvarējis 2006. gada Pasaules kausā, kā arī sešreiz kāpis uz Eiropas meistarsacīkšu goda pjedestāla, uzvarot 2009. un 2011. gadā.

Mesina četrreiz ar savām komandām ir uzvarējis Eirolīgā, sešreiz - Krievijas čempionātā, deviņreiz uzvarējis Itālijas kausa izcīņā. 1998. gadā viņš tika atzīts par Eiropas labāko basketbola treneri, divreiz - par Eirolīgas gada treneri, kā arī 2008.gadā iekļauts 50 Eirolīgas izcilāko dalībnieku vidū. Kopā ar Itālijas izlasi viņš 1997. gada Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas.

Nominantu sarakstos ir arī ASV treneris Deivids Blats, spāņu basketbolists Horhe Garvahosa, grieķu basketbolists Panajotis Jannakis, serbs Dušans Ivkovičs, krievs Andrejs Kiriļenko, padomju treneris Vladimirs Kondrašins, austrāliete Penija Teilore, Nacionālās basketbola līgas (NBA) spēlētāji Vinss Kārters un Bils Lembīrs, NBA treneris Maiks Fratello, basketbolists Čonsijs Bilapss, bijušais ASV basketbolists un treneris Džerijs Vests, 2008. gada ASV olimpiskā vīriešu basketbola komanda un citi basketbola pasaules izcilnieki.

Jaunu slavas zāles biedru uzņemšanas ceremonija notiks 17. augustā.

Neismita Basketbola slavas zāle atrodas Springfīldā. Slavas zālē ir iekļauti vairāk nekā 400 ar basketbolu saistītas personības.

     [+] [-]

, 2023-12-22 22:13, pirms 4 mēnešiem
Paulausks Olimpiskais čempions.