Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource641 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource641), Fid:2963, Did:0, useCase: 3

Klausītava | "Sudraba Zēni" #9: Kapteinis | Kaspars Vecvagars

Andrejs Siliņš

Klausītava | "Sudraba Zēni" #9: Kapteinis | Kaspars Vecvagars
Kaspars Vecvagars. Foto: Arnolds Auziņš / Beāte Bērziņa / Latvijas Radio

Noslēdzošās epizodes viesis ir Kaspars Vecvagars. Komandas kapteinis. Viens no talantīgākajiem savas paaudzes basketbolistiem. Čempionāta laikā cīnījās ne tikai ar pretiniekiem, bet arī veselību, taču arī ar visu salauzto pirkstu izslēgšanas turnīrā spēlēja ne mazāk par 30 minūtēm mačā un tika pie vietas čempionāta simboliskajā pieciniekā. 17 gadu vecumā pievienojās slavenajam Lietuvas klubam Kauņas “Žalgiris”. Pieaugušo izlasē debitēja 18 gadu vecumā - gandrīz gadu vēl pirms Eiropas U20 čempionāta. Karjeras laikā saplēsis gan krusteniskās saites, gan Ahileja cīpslu, kas neļāva cerības par izcilu karjeru īstenot dzīvē. Iemēģinājis balsi spēļu komentētāja arodā televīzijā, bet desmit gadus pēc sudraba izcīnīšanas nolēma likt punktu profesionāla spēlētāja karjerai un jau sācis darbu kā basketbola treneris.

Podkāstā "Sudraba Zēni" Andrejs Siliņš kopā ar notikuma varoņiem un līdzgaitniekiem desmit sērijās atskatās uz 2013. gada jūlija notikumiem, kad Latvijas U20 jauno vīriešu basketbola izlase paveica to, kas pēc neatkarības atgūšanas nekad iepriekš Latvijas izlasēm nebija izdevies - iekļuva Eiropas čempionāta finālā.