Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Clippers" aizmaina Džonsonu, iegūst Ažensā

Andrejs Siliņš

"Clippers" aizmaina Džonsonu, iegūst Ažensā
Aleksī Ažensā, Foto: AP / Scanpix

Neilgi pirms jaunās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas sākuma Losandželosas "Clippers" un Ņūorleānas "Pelicans" vienības iesaistījušās maiņas darījumā - Veslijs Džonsons turpmāk spēlēs "Pelicans", bet Aleksī Ažensā pārstāvēs "Clippers".

31 gadu vecais vieglais uzbrucējs Džonsons līgā ienāca 2010. gadā, kad viņu ar augsto ceturto numuru draftēja "Timberwolves". Spēlējis ne tikai Minesotā, bet arī "Suns" un "Lakers", bet no 2015. gada pārstāvēja "Clippers". Pagājušajā sezonā Džonsons vidēji 20 minūtēs guva 5,4 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas.

Džonsonam ir spēkā līgums uz šo sezonu par vairāk nekā 6,1 miljonu dolāru, bet nākamā gada jūnijā spēlētājs kļūs par neierobežotu brīvo aģentu. Tāda paša termiņa līgums ir arī franču centram Aleksī Ažensā, kurš šajā darījumā no "Pelicans" nonācis "Clippers" - pēdējā līguma sezona par nepilniem 5,3 miljoniem dolāru. Tiesa, amerikāņu mediji vēsta, ka "Clippers" atbrīvos Ažensā un viņš kļūs par brīvo aģentu jau tuvāko dienu laikā.

218 centimetrus garais Ažensā NBA spēlē kopš 2008. gada, kad viņu ar 20. numuru draftēja Šarlotes klubs. Karjeras laikā pārstāvējis arī "Mavericks" un "Raptors", bet no 2011. līdz 2013. gadam atgriezās dzimtenē ,spēlējot "Strasbourg" rindās. Ļoti pārliecinoši iesācis 2013./2014. gada sezonu Eirolīgā (deviņos mačos vidēji 17,1 punkts un 5,4 bumbas), Ažensā atgriezās NBA, parakstot līgumu ar "Pelicans".

Pagājušo sezonu basketbolistam gan nācās izlaist pilnībā, jo spēlēt traucēja savainojums un decembrī nācās gulties zem skalpeļa.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-16 09:35, pirms 6 gadiem
Būtu labi, ja autors uzrakstītu ko tas dod abām komandām, jo no sākuma liekās kāda jēga šādai maiņai.
Bet nu var secināt, ka LAC ir jāatbrīvo viena vieta sastāvā un Džonsons vairs nav viņu plānos. Tad nu sanāk atlaist labāk Ažinsā nekā Džonsonu, tādejādi ietaupot 0.8 milj. dolāru. Pelikāni turpretī iegūst spēlēt spējīgu veterānu, nevis mūžīgi savainotu centru.