Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu 3x3 izlase pagarinājumā dramatiski zaudē kaimiņienēm

Emils Ozerinskis

Latvijas sieviešu 3x3 izlase pagarinājumā dramatiski zaudē kaimiņienēm
Johanna Tedere. Foto: FIBA 3x3

Eiropas kausa kvalifikācijas turnīra pusfinālā Latvijas 3x3 dāmu izlase atspēlējās no sešu punktu deficīta un panāca pagarinājumu cīņā pret Igaunijas izlasi, tomēr papildlaikā tika piedzīvots darmatisks zaudējums ar 15:16, tādējādi pēdējā cīņā par finālturnīru būs jācīnās ar Rumāniju.

Laikapstākļu dēļ vakara programmā nācās ieviest korekcijas, pārceļot spēles uz iekštelpām, kas par pusotru stundu aizkavēja iecerētos spēļu sākumlaikus. Ainara Zvirsgzdiņa trenētās Latvijas 3x3 dāmu izlases sastāvā spēlē Ketija Vihmane, Anita Miķelsone, Paula Mauriņa un Marta Miščenko.

Latvijas basketbolistēm ar Vihmanes diviem realizētiem metieniem izdevās spēles sākumā izvirzīties vadībā ar 3:1, tomēr pēc tam sekoja vairākas kļūdas, kas spēles iniciatīvu ļāva pārņemt igaunietēm. Ziemeļu kaimiņienes guva astoņus punktus pēc kārtas, nostādot Latvijas komandu ļoti grūtā situācijā.

Ar Vihmanes tālmetienu un Miķelsones caurgājienu latvietēm četras minūtes līdz spēles beigām izdevās pietuvoties līdz divu punktu atstatumam (8:10), tomēr zaudētā cīņa zem groziem un atļautais pretinieču divpunktu metiens atjaunoja Igaunijai drošāku pārsvaru.

Pēdējās divās minūtēs Latvijas uzbrukumos valdīja neliels haoss, tomēr ar komandas garās spēlētājas Miščenko tālmetienu Latvija pietuovojās līdz minimumam, bet sekmīga izspēle uz groza apakšu Vihmanei ļāva izraut neizšķirtu - 14:14.

Pagarinājumā, kurā uzvarai bija nepieciešams gūt divus punktus, Vihmane izvirzīja latvietes vadībā. Tomēr pie izšķirošā punkta tikt neizdevās. Igaunietes spēja realizēt divus metienus, liekot Latvijas komandai piekāpties ar 15:16. Tādējādi Igaunijas dāmas nodrošinājušas iekļūšanu Eiropas kausa finālturnīrā, kamēr Latvijas komandai priekšā 21:35 pēdējā iespēja nodrošināt finālu cīņā pret mājiniecēm rumānietēm.

Igaunijas izlase nodrošināja iekļūšanu Eiropas kausa finālturnīrā ar Kadri Annu Lass, Anniku Kosteru, Mari Anetu Zepu un Johannu Elisi Tederu sastāvā. Jāmin, ka visas četras ir Igaunijas izlases spēlētājas arī klasiskajā basketbolā.

Spēlē pret Igaunijas komandu ar sešiem punktiem Latvjijas rindās bija Ketija Vihmane, kamēr Anita Miķelsone un Marta Miščenko katra guva pa četriem punktiem. Savukārt Pala Mauriņa realizēja vienu metienu no groza tuvuma.

Pirmajā pusfināla spēlē Polijas basketbolistes ar rezultātu 21:16 apspēlēja mājinieces rumānietes, tādējādi kā pirmās Rumānijā notiekošajā kvalifikācijā nodrošinot nonākšanu Eiropas kausa finālturnīram.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/3x3euro...

     [+] [-]

, 2022-06-05 20:57, pirms 2 gadiem
Paskatījos un neko drausmīgāku vispār nebiju redzējis, likās ka meitenes pat nesaprot ko īsti darīt brīžīem, tāds haotisks baskets šausmīgi ..

     [+] [-]

, 2022-06-05 21:18, pirms 2 gadiem
kas tie pa tiesnesiem

     [+] [-]

, 2022-06-05 21:29, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Paskatījos un neko drausmīgāku vispār nebiju redzējis, likās ka meitenes pat nesaprot ko īsti darīt brīžīem, tāds haotisks baskets šausmīgi ..
Ej,kur tad tu pa dienu biji,kad viņas spēlēja ar turcietēm? A,mūsējās vinnēja un tad nebija ko teikt,tāpēc arī klusēji.