Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistes iekļūst Eiropas kausa kvalifikācijas ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistes iekļūst Eiropas kausa kvalifikācijas ceturtdaļfinālā
Marta Krista Miščenko. Foto: FIBA

Rumānijā sākusies Eiropas kausa izcīņas kvalifikācija 3x3 basketbolā, kurā piedalās arī Latvijas sieviešu izlase. Latvietes D grupā vispirms sagrāva Bulgāriju, bet tad izlaida uzvaru pār Čehiju, kas gan neliedza iekļūt ceturtdaļfinālā.

• Ieguvusi galveno treneri Aināra Zvirgzdiņa personā, Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase devās uz Rumāniju, lai aizvadītu Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīru, lai cīnītos par trim vietām uz finālturnīru. Latvijas izlasi pārstāv Paula Mauriņa, Anita Megija Miķelsone, Marta Krista Miščenko un Ketija Vihmane.

• Latvijas izlase turnīru sāka ar spēli pret Bulgārijas izlasi. Latvietēm bija auguma pārsvars groza apakšā, ko uzreiz izdevās izmantot. Miščenko saimniekoja groza apakšā, palīdzot latvietēm izvirzīties vadībā ar 2:0. Latvietes guva pirmos trīs punktus, bet tad izvirzījās vadībā ar 8:1. Miščenko bija ļoti daudz iespēju groza apakšā, bet ne visas tika realizētas.

• Jau spēles laika vidū bulgārietes bija pārsniegušas piezīmju normu, kas bija vēl viens pluss latvietēm. Veiksmes metienu realizācijā varēja būt labākas, bet trīs minūtes līdz pamatlaika beigām pārsvars bija drošs (10:1). Atlikušajā laikā bulgārietes biežāk pastaigājās pa laukumu nekā darbojās aktīvi. Tikmēr latvietes ar sekmīgiem caurgājieniem audzēja pārsvaru līdz noslēdza spēli ar rezultātu 15:1.

Uzvara latvietēm garantēja vietu ceturtdaļfinālā, bet vēl bija jācīnās par uzvaru grupā pret Čehijas izlasi, kas bulgārietes pārspēja ar 16:5. Spēli pret čehietēm ar punktu sāka latvietes, bet Mauriņa nerealizēja soda metienu. Latvietes labi spēlēja aizsardzībā, pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm esot vadībā ar 3:1.

• Čehietes pietuvojās minimālā atstatumā, bet Vihmanes soda metiens atkal deva latvietēm divu punktu pārsvaru. Latvijas basketbolistes regulāri bloķēja pretinieču metienus, bet arī pašām trūka sekmes uzbrukumā. Spēles vidū pirmo punktu guva Miščenko, bet Miķelsone pēc nerealizēta soda metiena tika pie otrās iespējas - 6:2.

• Spēles otrajā pusē čehietēm bija maz iespēju sadeldēt deficītu, kas pamazām turpināja augt. Latvijas izlases izrāviens apstājās pie rezultāta 9:2. Čehietes veica savu atbildes izrāvienu uz soda metienu rēķina. Pirmspēdējā minūtē Latvijas izlases pārsvars bija vien divi punkti, bet Miščenko realizēja divus soda metienus, atjaunojot četru punktu pārsvaru. Čehietes uzreiz iemeta tālmetienu, saglabājot intrigu pēdējai minūtei. Tajā čehietes ar diviem uzbrukumiem vispirms panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam izrāva uzvaru ar 13:12.

• Līdz ar to Latvijas izlase ierindojās otrajā vietā D grupā, kas svētdien plkst. 12:10 liks spēlēt ceturtdaļfinālā pret B grupas (Rumānija, Itālija, Turcija) labāko komandu.

     [+] [-]

, 2022-06-04 15:07, pirms 2 gadiem
Zaudēt no 9:2 un 12:8...

     [+] [-]

, 2022-06-04 20:19, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Zaudēt no 9:2 un 12:8...
Viss sākās ar trenera Zvirgzdiņa tehnisko piezīmi. Nevajag lamāt tiesnesi, kad rezultāts ir 12:8. Atlikušas spēlēt 50 sekundes.