Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 dāmu izlase ar uzvaru pār Turciju pietuvojas EČ ceļazīmei

Rolands Eliņš

Latvijas 3x3 dāmu izlase ar uzvaru pār Turciju pietuvojas EČ ceļazīmei
Anita Miķelsone cīņā ar turcietēm. Foto: FIBA 3x3

Latvijas 3x3 sieviešu izlase Eiropas kausa atlases turnīra ceturtdaļfinālā pārspēja Turciju ar 11:7 un varēs turpināt cīņu par kvalificēšanos finālturnīram.

Rumānijā notiekošā kvalifikācijas turnīra ceturtdaļfinālā Ainara Zvirgzdiņa vadītā Latvijas izlase ar Ketiju Vihmani, Aniti Miķelsoni, Paulu Mauriņu un Martu Miščenko sastāvā cīnījās pret Turciju. Spēles likme bija cīņas turpināšana par vietu finālturnīrā.

Svarīgajā spēlē punkti abām komandām nāca grūtā ceļā, taču Latvija ieguva vadību 4:2. Vēlāk tā tika palielināta līdz 8:4. Turcija divas minūtes pirms beigām pietuvojās līdz 7:9, taču nozīmīgā brīdī Latvijai izdevās atjaunot pārsvaru 11:7.

Beigās rezultāts vairs nemainījās, un Latvija ar uzvaru 11:7 iekļuva kvalifikācijas turnīra pusfinālā.

Ar sešiem punktiem Latvijas izlases sastāvā izcēlās Miščenko, trīs iemeta Mauriņa, bet divi punkti Vihmanei.

Pusfināls tiks aizvadīts šovakar 18:55 pēc Latvijas laika, un tajā Latvija spēlēs pret Igauniju, kas ceturtdaļfinālā ar 13:12 pieveica Ungāriju. Otrā pusfinālā spēlēs Polija un Rumānija.

Vietu finālturnīrā izcīnīs trīs labākās izlases, taču arī ceturtās vietas ieguvēja visas izredzes vēl nebūs zaudējusi. Vēl notiks atlases turnīrs Izraēlā (nākamnedēļ), un no šo divu turnīru ceturto vietu ieguvējām izlase ar labāko bilanci arī tiks uz finālturnīru. Attiecīgi Latvijas izlasei vieta finālturnīrā vēl garantēta nav, taču ar uzvaru pār Turciju sperts ļoti svarīgs solis šajā virzienā.

Latvija apakšgrupā ar 15:1 sagrāva Bulgāriju, taču pēc tam ar 12:13 piekāpās Čehijai, kas zaudēja ceturtdaļfinālā.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/3x3euro...