Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 dāmas samirkst zem Rumānijas tālmetienu lietus, netiekot finālturnīrā

Emils Ozerinskis

Latvijas 3x3 dāmas samirkst zem Rumānijas tālmetienu lietus, netiekot finālturnīrā
Paula Mauriņa. Foto: FIBA 3x3

Eiropas kausa kvalifikācijas noslēdzošajā spēlē Rumānijā Latvijas dāmu 3x3 basketbola izlase ar rezultātu 17:20 piekāpās mājiniecēm, tādējādi nespējot nodrošināt iekļūšanu finālturnīrā.

Šodien Latvijas dāmas ceturtdaļinālā uzveica Turciju, tādējādi dodot sev iespēju cīnīties par kvalificēšanos Eiropas kausa finālturnīram. Pusfinālā, kuras uzvarētāja nodrošināja ceļu uz finālturnīru, latvietēm pretī stājās ziemeļu kaimiņienes igaunietes. Ar Igaunijas klasiskā basketbola izlasē spēlējošajām spēlētājām, latvietes dramatiski piekāpās kaimiņienēm.

Vēl pēdējā iespēja jau šajā turnīrā nodrošināt ceļu uz finālu Latvijas izlasei ar Ketiju Vihmani, Aniti Miķelsoni, Paulu Mauriņu un Martu Miščenko sastāvā bija pret mājiniecēm no Rumānijas.

Spēles ievads Latvijas izlasei uzbrukumā bija samocīts, bet aizsardzībā sanāca veikt noteikumu pārkāpumus. Pēc nospēlētās minūtes uzbrukumu sāka iekustināt Mauriņa, kura realizēja divus metienus no groza tuvuma, izmantojot spēli ar muguru pret grozu. Tomēr no rezultāta 3:3 rumānietes pārņēma spēles kontroli ar diviem pēc kārtas grozā raidītiem tālajiem metieniem. Pēcāk mājinieces pievienoja vēl vienu tālo metienu un latvietēm nācās attapties iedzinējos ar 4:10.

Iestrēgušo uzbrukumu Ainara Zvirgzdiņa trenētajai komandai ar divu punktu metienu iekustināja Mauriņa, bet metienu no groza apakšas pievienoja Minčenko, tomēr četras minūtes līdz spēles laika beigām rezultāts vēl aizvien bija nepatīkams - 7:13.

Vihmanes realizētais divu punktu metiens deva nelielu cerības stariņu, tomēr nekavējoties latvietes iekrita aizsardzībā, izlaižot cauri gan caurgājienu, gan saņemot savā grozā tālo metienu, kas padarīja atspēlēšanos praktiski neiespējamu. Lai gan Vihmane vienpersonīgi guva Latvijas komandai septiņus punktus, tomēr izglābties vairs nebija pa spēkam. Rezultātā Latvijas komandai nācās piekāpties ar rezultātu 17:20.

Latvijas rindās rezultatīvākā ar deviņiem gūtiem punktiem bija Keitija Vihamne, kura visus savus metienus trāpīja spēles otrajā pusē. Šie punkti gan nāca nedaudz par vēlu, lai spētu aizķerties cīņā par uzvaru. Pa četriem punktiem turnīra spēlē guva Paula Mauriņa un Marta Minčenko, savukārt komandas kapteine Anita Miķelsone pēdējā spēlē palika "sausā".

Eiropas kausa 3x3 basketbola finālturnīrs septembrī norisināsies Austrijā.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/3x3euro...

     [+] [-]

, 2022-06-05 23:50, pirms 2 gadiem
"latvietes iekrita aizsardzībā, izlaižot cauri gan tālmetienu gan saņemot savā grozā tālo metienu"

     [+] [-]

, 2022-06-06 07:15, pirms 2 gadiem
Sastāvs tāds interesants mums bija. Baigi jau neko nevarēja gaidīt.

     [+] [-]

, 2022-06-06 12:30, pirms 2 gadiem
Mikelsone iekustinaja uzbrukumu, gustot 2 grozus no groza tuvuma, tomer beigas palika ''sausa''. Tos grozus neieskaitija jeb autors pats drusku samircis?

     [+] [-]

, 2022-06-06 14:44, pirms 2 gadiem
Latvietes, ne pirmo reizi, iekrita ar... treneri. Lieciet beigtam Matisonam (Zvirgzdiņam) mieru! Būtu interesanti pavērot kā viņš izskatītos pārī ar tikpat "adekvāto" Gulbi, kurš ar vienu izlasi jau izcēlās. Tagad pie siles ticis nākamais. Jau iepriekš minēju , ka ,Tā Turpinot Tālāk, pārsvarā tiks noraktas perspektīvas lietas.

     [+] [-]

, 2022-06-06 15:16, pirms 2 gadiem
Mistiska izlase ar mistisku treneri un galā loģisks rezultāts, nevajag braukt uz atlases posmu ar U-23 vecuma spēlētājām un spēlēt Bruģa bumbas old scholl basketball 3x3 ir mazliet gājis uz priekšu!?