Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Arī Superbola vērtīgākais spēlētājs tiek pie vērienīga naudas maisa

Emils Ozerinskis

Arī Superbola vērtīgākais spēlētājs tiek pie vērienīga naudas maisa
NFL fināla vērtīgākais spēlētājs Kūpers Kaps ar Lombardi trofeju. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempione Losandželosas "Rams" divu dienu laikā vērienīgi atalgojusi savas komandas labākos spēlētājus. Dienu pēc līguma pagarināšanas ar aizsardzības spēlētāju Āronu Donaldu Losandželosas vienība likusi galdā treknu līgumu arī bumbas ķērājam Kūperam Kapam.

Amerikas profesionālajā sportā strādā princips, ka pēc čempiongredzena iegūšanas vadošie spēlētāji tiek pie ļoti labi atmaksātiem līgumiem. Februārī Super Bowl trofeju ieguvusī Losandželosas "Rams" parūpējusies par savu vadošo spēlētāju finansiālo labklājību.

Kamēr Vons Millers par 120 miljoniem pārcēlās uz Bufalo "Bills", NFL čempione strauji panāca vienošanos par 160 miljoniem ar saspēles vaītāju Metu Stefordu. Vakardien čempione lika galdā 95 miljonu līguma pagarinājumu aizsardzības superzvaigznei Āronam Donaldam, bet šodien pie ienesīga čeka tika Super Bowl vērtīgākā spēlētāja balvu saņēmušais Kūpers Kaps.

28 gadus vecajam malējam uzbrucējam spēkā bija līgums uz vēl diviem gadiem, tomēr "Rams" veikusi tā pagarinājumu uz trīs gadiem par 80 miljoniem. Tādējādi kopumā nākamajos piecos gados "Rams" spēlētājs nopelnīs līdz pat 110 miljoniem, no kuriem 75 miljoni ir garantēti.

Amerikāņu futbolā līgumu summas bijušas visai stiepjams jēdziens un bieži vien no milzu līgumiem spēlētāji neko daudz galā nav ieguvuši, tomēr šajā starpsezonā krietni uzlēkušas garantētās summas. Šobrīd Kaps kļuvis par malējo uzbrucēju ar vislielāko garantēto līgumu.

Garantētās summas malējiem uzbrucējiem

SpēlētājsKomandaMiljoni
Kūpers KapsRams75.0
Tairīks HilsDolphins72.2
Stefons DigssBills70.0
Davante ĀdamssRaiders65.7

Kūpers Kaps pagājušās NFL sezonas pamatturnīrā veica 17 piezemējumus un sakrāja teju divus tūkstošus jardu - 1947, kas ir ļoti daudz priekš vienas sezonas. Izslēgšanas spēlēs bumbas ķērājs pievienoja vēl sešus piezemējumus un 487 jardus, starp kuriem divi tačdauni un 92 noķerto piespēļu jardi tika pievienoti tieši Super Bowl spēlē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...