Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Super Bowl čempiones kvoterbeks Stefords tiek pie 160 miljoniem

Emils Ozerinskis

Super Bowl čempiones kvoterbeks Stefords tiek pie 160 miljoniem
Mets Stefods. Foto: USA Today Sports

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempione Losandželosas "Rams" vienojusies par līguma pagarināšanu ar savu saspēles vadītāju Metu Stefordu, kurš Losandželosā, visticamāk, spēlēs līdz savas karjeras noslēgumam.

Vien pirms gada Losandzēlosas "Rams" veica maiņas darījumu, kurā no Detroitas "Lions" ieguva Metu Stefordu. Jau pirmajā sezonā kā "Rams" saspēles vadītājs Stefords izcīnīja Super Bowl čempiona trofeju. Jaunajā sezonā Stefordam vēl būs spēkā iepriekšējais līgums, ko par 135 miljoniem saspēles vadītās parakstīja ar Detroitu. Savukārt 2023. gada sezonā spēkā stāsies jaunais "Rams" līgums, kas paredz līdz pat 160 miljonu atalgojumu četros gados. No jaunā līguma 135 miljoni ir garantēti. Šim līgumam noslēdzoties, Stefords būs 38 gadus vecs.

Pagājušajā regulārajā sezonā Stefords sakrāja 4886 piespēļu jardus, kas bija trešais labākais rādītājs aiz Toma Breidija un uzlēcošās zvaigznes Džastina Herberta. Ar 41 piezemējumu "Rams" saspēles vadītājs piekāpās tikai septiņkārtējam Lombardi trofejas ieguvējam, kurš guva par diviem tačdauniem vairāk.

Tā kā ar Alana Robinsona iegūšanu Losandželosas "Rams" komandai radusies pārprodukcija malējo uzbrucēju pozīcijā, tad komanda aizmainījusi Robertu Vūdsu uz AFC konferences regulārās sezonas labāko komandu Tenesi "Titans". 29 gadus vecais Vūdss aizvadītās sezonas laikā iedzīvojās krustenisko saišu traumā. Jāmin, ka Vūdss kā malējais uzbrucējs ļoti kvalitatīvi veic bloķēšanas darbu, kas Tenesī komandā varētu sekmīgi iekļauties uz līgas labākā pussarga Derika Henrija centrēto spēli.

Grīnbejas "Packers" vienojusies ar malējo aizsargu Rasulu Duglasu par trīs gadu līgumu. 26 gadus vecais Duglass pagājušajā sezonā tika atlaists no trīs dažādām komandām - "Raiders", "Texans" un "Cardinals". Par spīti tam Duglass spēja sevi apliecināt sasalušajā tundrā sezonas laikā pārtverot divas piespēles un veicot divus tačdaunus.

Atlantas "Falcons" savās rindās saglabājusi vispusīgo Kordarelu Petersonu, kurš līgā ienāca kā mālējais uzbrucējs, bet Atlantā pārtapis par pussargu, kurš atgriež arī pretinieku spērienus un vajadzības gadījumā var nospēlēt arī pēdējā aizsarga pozīcijā. Patersons ticis pie divu gadu līguma 10,5 miljonu vērtībā.

Klīvlendas "Browns" kā otro saspēles vadītāju aiz maiņas darījumā iegūtā Dešona Vatsona piesaistījusi Džakobi Brisetu, kurš pagājušajā sezonā piedalījās desmit Maiami "Dolphins" spēlēs. Ar Brisetu ierindā "Browns" vienībai vairs nebija vajadzīgs otrais kvoterbeks Keiss Kīnams, kurš aizmainīts uz Bufalo "Bills". Tādējādi Klīvlendā aktuāls paliek vien jautājums kur likt Beikeru Meifīldu.

Savu 2017. gada Super Bowl čempiones titulu kaldinājušo Flečeru Koksu savās rindās atgriezusi Filadelfijas "Eagles". Lai nebūtu jāgarantē aizsardzības līnijas spēlētāja 18 miljonu līgums, "Ealges" pirms divām dienām atlaida Koksu, tomēr ātri abām pusēm izdevās panākt vienošanos, par viena gada līgumu 14 miljonu vērtībā, tādējādi seškārtējais pro-bowl spēles dalībnieks atgriezīsies Filadelfijā uz savu 11. sezonu.