Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vatsons šokē un izvēlas Klīvlendu, kas aizmaina piecas drafta izvēles

Emils Ozerinskis

Vatsons šokē un izvēlas Klīvlendu, kas aizmaina piecas drafta izvēles
Dešons Vatsons. Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu futbola komanda Klīvlendas "Browns" maiņas darījumā ieguvusi saspēles vadītāju Dešonu Vatsonu, kurš iepriekš šo vienību bija izsvītrojis no pretendentu loka, tomēr Klīvlendas piedāvājums ar NFL vēsturē lielāko garantēto līgumu bija pārāk vilinošs.

26 gadus vecais Dešons Vatsons iepriekšējo sezonu pavadīja malā un Hjūstonas "Texans" rindās lauumā nedevās, jo pret 2020. gada sezonas NFL labāko piespēlētāju apsūdzības izvirzīja 22 sievietes. Pagājušajā nedēļā policijas izmeklēšana konstatēja, ka pret Vatsonu krimināllieta nav ceļamas, tādējādi atjaunojot komandu interesi par eksplozīvo kvoterbeku.

Tā kā Dešons Vatsons ir viens no septiņiem NFL spēlētājiem, kuram ir "veto" tiesības maiņas darījumā, tad potenciālajām preciniecēm bija jāpiedāvā ne tikai labs darījums Hjūstonai, bet arī jāpārliecina Vatsons, ka tieši tā būs īstā vieta karjeras turpināšanai.

Sarunās ar Vatsonu iesaistījās četras komandas. Kā pirmo no iespējamā saraksts Vatsons izsvītroja tieši Klīvlendas "Browns", bet pēcāk spēlētājs pavēstīja arī Karolīnas "Panthers" komandai, ka to vairs neizskata. Tādējādi par divām Vatsona finālistēm kļuva Ņūorleānas "Saints" un Atlantas "Falcons". Tomēr vakardien notika straujš pagrieziens un izrādījās, ka Klīvlenda turpināja aplidot Vatsonu, izsakot piedāvājumu, kas kvoterbekam izrādījās visvilinošākais.

"Browns" saspēles vadītāju pārliecinājusi ar 230 miljonu līguma piedāvājumu. Šis būšot lielākais pilnībā garantētais līgums NFL vēsturē. "Browns" uz Hjūstonu sūta savas trīs nākamo gadu pirmās drafta kārtas izvēles, nākamā gada trešās kārtas izvēli un aiznākamā gada ceturtās kārtas drafta izvēli.

Šis ir Klīvlendas "Browns" otrais maiņas darījums nedēļas laikā. Iepriekš klīvlendieši ieguva Dalasas "Cowboys" malējo uzbrucēju Amari Kūperu. Nu "Browns" vienībai jātiek skaidrībā kur likt līdzšinējo komandas saspēles vadītāju Beikeru Meifīldu, kurš pēc runu sākšanās par Vatsonu pieprasījis tikt aizmainītam.

Turpinoties NFL brīvo aģentu tirgum, Kanzassitijas "Chiefs" piesaistījusi malējo uzbrucēju Džudžu Smitu-Šusteru, kurš centīsies sevi pierādīt vienā komandā ar Patriku Mahoumsu. Iepriekš Pitsburgā spēlējušais uzbrucējs no virssaišiem ticis pie viena gada līguma par 10,75 miljoniem dolāru.

Karolīnas "Panthers" pagarinājusi līgumu ar savu 24 gadus veco malējo uzbrucēju Dīdžeju Mūru, kurš tiks pie nepilnu 62 miljonu līguma pagarinājuma trīs gados. Savukārt Filadelfijas "Eagles" vienojusies ar pāris saviem brīvajiem aģentiem - pēdējo aizsargu Entoniju Herisu par četriem miljoniem vienā gadā un pussargu Bostonu Skotu, kuram tiks nepilni divi miljoni. Dalasas "Cowboys" rindās jaunajā sezonā spēlēs aizsardzības līnijas futbolists Dante Folers, kurš 2015. gada draftā tika izvēlēts ar kopējo trešo numuru.