Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cowboys" aizmaina Kūperu, Vatsonam kriminālas apsūdzības netiks virzītas

Emils Ozerinskis

"Cowboys" aizmaina Kūperu, Vatsonam kriminālas apsūdzības netiks virzītas
Amari Kūpers. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā futbola līgā (NFL) šodien - 14. martā sākas brīvo aģentu tirgus periods. Tomēr pirms tā komandas pamanījušās veikt maiņu darījumus, kam klāt bijis zināms skandalozuma fons.

ASV populārākā sporta komanda Dalasas "Cowboys" aizmainīja savu vadošo malējo uzbrucēju Amari Kūperu uz Klīvlendas "Browns". 28 gadus vecais Kūpers nākamās trīs sezonās pelnīs pa 20 miljoniem gadā. Šādu naudu Dalasa nolēma, ka malējam uzbrucējam nav vērts maksāt un bija pat gatava viņu atlaist. Tomēr Klīvlenda nolēma, ka ir gatava malējam uzbrucējam nākošajās tīrs sezonās izmaksāt 60 miljonus. Lai iegūtu Kūperu, "Browns" nācās apmaiņai atdot smieklīgi maz. "Cowboys" maiņas darījumā ieguva piektās kārtas drafta izvēli un komandu savstarpējo apmaiņu ar sestās kārtas izvēlēm.

Kā viens no zemūdens akmeņiem šajā maiņā jāmin apstāklis, ka "Cowboys" īpašnieks Džerijs Džounss bija nokaitināts, jo Kūpers nav vakcinējies. Tas aizvadītajā sezonā malējam uzbrucējam lika izlaist divas spēles. Tāpat Dalasa lēma, ka vērtīgāk par Kūperam paredzēto algu būtu to ieguldīt vairākos uzbrukuma ieročos. Tā par "Cowboys" komandas pirmo opciju nu kļuvis aizvadītās sezonas debitants Sīdī Lembs, kurš tuvākajās sezonās saņems mazāk nekā divus miljonus gadā. Savukārt citam malējam uzbrucējam Maiklam Galopam "Cowboys" nupat kā devusi līgumu 62,5 miljonu vērtībā uz pieciem gadiem.

Jaunu nosaukumu nesošā Vašingtonas "Commanders" iemainījusi 29 gadus veco saspēles vadītāju Kārsonu Ventzu, kurš aizvadītajā sezonā izgāza Indianapolisas "Colts" sezonu. Pēdējā regulārās sezonas spēļu kārtā, "Colts" zaudēja Džeksonvillas "Jaguras", izkrītot no izslēgšanas spēļu zonas. Arī Ventzs izšķirošajā sezonas daļā bija spiests izlaist spēles vakcinācijas jautājuma dēļ. Indianapolisa ar Ventzu bija tik ļoti nokaitināta, ka atbrīvojās no kvoterbeka tikai sezonu pēc viņa iemainīšanas un pirmās kārtas drafta izvēles atdošanas Filadelfijas "Eagles" komandai.

Savukārt Losandželosas "Chargers" savās rindās ieguvusi vienu no vislabāk atalgotajiem ārējiem līnijas aizsargiem Kalilu Maku no Čikāgas "Bears". Kopā ar Džoiju Bosu Losandželosas otrā komanda jaunajā sezonā var kļūt par pamatīgu biedu pretinieku uzbrukuma līnijas vīriem un saspēles vadītājiem.

Komandas steigušas arī pagarināt līgumus ar saviem spēlētājiem, kuriem ir iespēja kļūt par brīvajiem aģentiem. Lasvegasas "Raiders" devusi teju 99 miljonu līgumu ārējam aizsardzības līnijas spēlētājam Maksam Krosbijam. Arizonas "Cardinals" vienojusies ar trīs gadu līguma pagarinājumu ar pērn maiņas darījumā iegūto balsta uzbrucēju Zeku Ērcu. Savukārt pirmais spēlētājs, kurš sev spēja nodrošināt pilnībā garantētu NFL līgumu par vērienīgu summu - Kirks Kazinss ticis pie līguma pagarinājuma par 35 miljoniem no Minesotas "Vikings".

Tuvāk tam, lai atgrieztos NFL laukumos nonācis talantīgais saspēles vadītājs Dešons Vatsons, kuram tika izvirzītas apsūdzības no 22 sievietēm par iespējamiem seksuāliem uzbrukumiem. Piektdien tika vēstīts, ka policijas izmeklēšana noziedzīgus nodarījumus nav konstatējusi un kvoterbeks netiks krimināli tiesāts. Īsi pēc tam parādījās ziņa, ka Vatsonu kā savu nākotnes saspēles vadītāju noskatījusi Karolīnas "Phanters", kas gatavo piedāvājumu Hjūstonas "Texans" maiņas darījuma veikšanai. Vatsons ir viens no septiņiem līgas spēlētājiem, kuram ir "veto" tiesības maiņas darījumos. Tādēļ "Texans" komandai maiņa ar Vatsonu ir jāsaskaņo.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/