Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Potenciālā NFL favorīte "Bills" vērienīgi atalgo komandas vadošo uzbrucēju Digsu

Emils Ozerinskis

Potenciālā NFL favorīte "Bills" vērienīgi atalgo komandas vadošo uzbrucēju Digsu
Bufalo "Bills" zvaigzne Stefons Digss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) pārlieku agrās prognozēs par galveno nākamās sezonas favorīti uzskatītā Bufalo "Bills" dāsni atalgojusi savu vadošo malējo uzbrucēju Stefonu Digsu, kurs ticis pie otrā lielākā garantētā līgumā šīs pozīcijas spēlētājam.

Vislabāk atalgotie spēlētāji amerikāņu futbolā ir saspēles vadītāji. Vadošo kvoterbeku algas sezonas laikā tuvojas jau 50 miljoniem. Šajā starpsezonā aizvien dāsnākus līgumus sāk saņemt arī bumbas ķērāji. Bufalo "Bills" savam malējam uzbrucējam Stefonam Digsam uz galda nolikusi līguma pagarinājumu līdz 2027. gadam. Līguma summa var sasniegt pat 104 miljonus, bet no tās 70 miljoni ir garantētā nauda, kas padara Digsu par otro visaugstāk atmaksāto uzbrucēju līgas vēsturē.

Lielākie garantētie kontrakti NFL malējiem uzbrucējiem

SpēlētājsKomanda$
Tairīks HilsMaiami "Dolphins"72.2 M
Stefons DigssBufalo "Bills"70.0 M
Devante AdamssLasvegasas "Raiders"65.7 M

Šī starpsezona NFL elitārajiem bumbas ķērājiem ir bijusi ļoti ienesīga. Maiami "Dolphins" pēc Tairīka Hila iemainīšanas piešķīra malējam uzbrucējam 72,2 miljonus garantētās naudas. Savukārt Devante Adamss pēc nokļūšanas Lasvegasas "Raiders" tika pie 65,7 miljoniem garantētās atlīdzības. Adamsa līgumā garantētā atlīdzība sasniedz vien pusi no iespējamās summas, jo, izpildot dažādus nosacījumus, Adamss var tikt par pien 141 miljona.

Stefons Digss aizvadītajā sezonā sakrāja 1225 jardus un veica desmit piezemējumus. Šī statistika bija gandrīz vienāda ar Tairīka Hila iespēto.

Maiami "Dolphins" tiekot pie Tairīka Hila, lieks komandas uzbrukumā kļuva cits malējais uzbrucējs Devante Pārkers, kuru maiņas darījumā nu piesaistījusi Jaunanglijas "Patriots". Brīvo aģentu tirgū pērn pamatīgi patērējot naudas resursus, šoreiz "Patriots" bija ļoti klusa un uzskatāma par vienu no brīvā tirgus perioda lielākajām zaudētājām, jo vienību atstāja vadošais malējais aizsargs Džeisijs Džeksons. Ņemot vērā, ka "Patriots" spēlē vienā divīzijā ar "Bills" un "Dolphins", cerības Bila Beličeka komandai teju pusgadu līdz sezonas sākumam cīnīties par izslēgšanas spēlēm neizskatās spoži.

Divkārtējam Super Bowl čempionam Vonam Milleram pārceļoties uz Bufalo "Bills", citu ļoti vērtīgu centa aizsargu ieguvusi čempione Losandželosas "Rams". Aunu rindās jaunajā sezonā spēlēs ilggadējais Sietlas "Seahawks" aizsardzības balsts Bobijs Vegners, kura līgums - 50 miljoni piecos gados, Losandželosas komandai ir krietni paceļamāks nekā tas ko citas komandas bija gatavas maksāt Milleram (120 miljonus). Vegners ir NFL čempions un viņa karjeras ierakstos ir sešas iekļaušanas "All-Pro" komandās.