Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Super Bowl čempions Millers tiek pie 120 miljonu līguma ar Bufalo

Emils Ozerinskis

Super Bowl čempions Millers tiek pie 120 miljonu līguma ar Bufalo
Vons Millers ar savu otro Super Bowl trofeju. Foto: AP/Scanpix

Vakardien sākās Nacionālās futbola līgas kalendārais gads. Līdz ar to brīvo aģentu tirgū komandas var ne tikai panākt mutiskas vienošanās ar spēlētājiem, bet arī sākt parakstīt oficiālus līgumus.

Pie ļoti iespaidīga līguma ticis pieredzes bagātais centra aizsargs Vons Millers, kurš šosezon kļuva par Super Bowl uzvarētāju Losandželosas "Rams" rindās, pievienojot otro trofeju savam 2015. gada čempiona titulam, kad ar "Broncos" Millers kļuva arī par finālspēles MVP. 32 gadus vecajam Milleram pamatīgu līgumu galdā likusi Bufalo "Bills", pārvilinot spēlētāju no čempiones par 120 miljoniem sešos gados.

Cits NFL čempiones aizsardzības stiprinātājs - malējais aizsargs Dariuss Viljamss Super Bowl uzvarētāju nomainījis pret līgas vājāko komandu. Viljamss par 30 miljoniem trīs sezonās pievienojies Džeksonvilas "Jaguars" vienībai. Jāmin, ka Viljamss pats ir no Džeksonvilas, tādēļ šāds spēlētāja karjeras manevrs kļūst nedaudz saprotamāks.

Toma Breidija galvenajam piespēļu adresātam Krisam Gūdvinam jaunu līgumu uz trīs gadiem par 60 miljoniem piešķīrusi Tampabejas "Buccaneers", kas jaunajā sezonā centīsies atgriezties amerikāņu futbola slavas kalna virsotnē. Pagājušajā sezonā Gūdvins sakrāja 1103 piespēļu jardus un piecus piezemējumsu, tomēr regulārās sezonas noslēguma daļā malējais uzbrucējs iedzīvojās ceļgala savainojumā. Tādēļ uz izslēgšanas spēlēm Breidijam nebija ne sava labākā bumbas ķērāja Gūdvina, ne Antonio Brauna, kurš spēles laikā izģērbās un pameta komandu.

Lasvegasas "Raiders" vienojusies par 32 gadus vecā centra aizsarga Čendlera Džounsa piesaisti. Džounss savas karjeras laikā kļuvis par Super Bowl čempionu Jaunanglijas "Patriots" rindās, bet pēdējās sešas sezonas aizsardzības spēlētājs pavadīja Arizonas "Cardinals" rindās. Vakardien "Raiders" atlaida aizsardzības līnijas spēlētāju Karlu Nasibu. Lielāku rezonanci šis notikums izsauca tādēļ, ka Nasibs pagājušajā sezonā kļuva par pirmo aktīvo NFL spēlētāju, kurš publiski atklājis savu netradicionālo seksuālo orientāciju.

Baltimoras "Ravens" turpināja stiprināt savu aizsardzību, vienojoties ar Grīnbejas "Packers" piespēļu steidzinātāju Za'Dariusu Smitu. 29 gadus vecais Smits ticis pie četru gadu līguma par 35 miljoniem, taču tā kopējā summa var pieaugt līdz pat 50 miljoniem. Tomēr dienu vēlāk Smits atsauca savu piekrišanu, atgriežoties brīvo aģentu tirgū. Tikmēr ne ļoti skaļu, bet potenciāli vērtīgu papildinājumu aizsardzībā ieguvusi Pitsburgas "Steelers", kas vienojusies par sešus gadus Džeksonvilā pavadījušā Mailsa Džeka pievienošanos Pitsbrugai. Džeks ir vien 26 gadus vecs, bet jau paspējis sakrāt vērā ņemamu pieredzi NFL laukumos. Centra aizsargam Džekam tiks divu gadu līgums par 16 miljoniem.

Tenesī "Titans" atlaidusi vienu no pagājušās desmitgades spožākajiem malējiem uzbrucējiem Hulijo Džounsu. Tikai sezonu pēc spēlētāja iegūšanas maiņas darījumā Nešvilas komanda sapratusi, ka Džounss nav risinājums komandas vajadzībām. 33 gadus veco spēlētāju vajā savainojumu, kas neļauj demonstrēt ne trešdaļu no tās spozmes, ko pagājušās desmitgades vidū Džounss demonstrēja Atlantā.