Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sportists pēc pusgada diskvalifikācijas izciešanas atgriežas WRC klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Sportists pēc pusgada diskvalifikācijas izciešanas atgriežas WRC klasē
Ole Kristians Veibijs. Foto: ocveiby.com

Drīz diskvalifikācijas termiņš beigsies norvēģu rallija pilotam Olem Kristianam Veibijam, kurš uzreiz pēc tam atkal stāsies uz starta sacensībās pie WRC auto stūres.

Šobrīd “Hyundai” junioru programmas pilots Veibijs izcieš viņam piespriesto sešu mēnešu diskvalifikāciju no pasaules rallija čempionāta par to, ka neievēroja noteikto “Covid-19” protokolu un neuzturējās pašizolācijā, kad tas bija jādara.

Pirmās sacīkstes pie “Hyundai i20 Coupe WRC” stūres Veibijs aizvadīja pērnās sezonas pēdējā pasaules čempionāta posmā Moncā, bet šajā pavasarī ar šo auto piedalījās “Targa Florio” rallijā, kur nonāca kontaktā ar “Covid-19” saķērušo Andreasu Mikelsenu. Līdz ar to Veibijam būtu bijis jāuzturas pašizolācijā, ko viņš nedarīja.

Tā kā pasaules rallija čempionāts noslēgsies ar posmu Moncā, kas risināsies no 19. līdz 21. novembrim, Veibijs tobrīd startēt vēl nedrīkstēs, taču deviņas dienas pēc diskvalifikācijas beigām ar “Hyundai i20 Coupe WRC” izies uz starta “Rally Terre de Vaucluse”. Tas būs Francijas grants rallija čempionāta noslēdzošais posms, kas notiks valsts dienvidaustrumos. Veibija ekipāža pārstāvēs “Hyundai 2C Competition” komandu.

Lai gan ar WRC mašīnu Veibijs nav braucis kopš maija, ar “Hyundai i20 R5” spēkratu viņš šogad startēja Eiropas rallija čempionāta posmos Liepājā un Romā, tāpat aizvadījis vairākas sacīkstes Norvēģijā. Nākamgad viņš visticamāk atkal startēs pasaules rallija čempionātā, lai gan precīzu programmu nav paziņojis.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati