Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2324, Did:0, useCase: 3

Ģenerālis tic, ka Madrides "Real" spēs atspēlēties

Agris Suveizda

Šodien un rīt tiks noskaidrotas UEFA Čempionu līgas finālistes. Pirmajās spēlēs dominēja Vācijas grandi, un galvenā intriga pirms šīs nedēļas spēlēm būs – vai Spānijas smagsvari spēs atgūties no nokdauna un atspēlēties? Valdis Valters tic, ka Madrides "Real" tas ir pa spēkam.

Pirms atbildes spēlēm no Spānijas klubiem krietni sliktākās pozīcijās, protams, ir "Barcelona", kas, pirmkārt, zaudēja ar lielāku vārtu starpību, un, otrkārt, neguva tik svarīgos vārtus izbraukumā. "Barcelona" minimālais uzdevums rītvakar būs gūt vismaz četrus vārtus, ko Katalonijas klubs pēdējo piecu sezonu laikā Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs iespējis katrā otrajā mājas mačā – septiņos no 14. Pie tam – 2009.gadā "Bayern" tika sakauts tieši ar 4:0.

Taču no minētajām septiņām spēlēm situācija ne tuvu nebija līdzīga pašreizējai, turklāt arī pretinieki bija pavisam citi – pašreizējais Minhenes "Bayern", iespējams, ir stiprākā komanda, ar kuru "Barcelona" bijusi darīšana pēdējo gadu laikā. Proti – "Bayern" Minhenē jaunu divriteni neizgudroja, taču atšķirība bija tā, ka bavārieši taktiku izpildīja augstākā kvalitātē, nekā to spējušas daudzas citas komandas. Zinot rezultātu, "Bayern" spēles taktikā droši vien neko būtiski nemainīs – bavārieši, visticamāk, tāpat atdos bumbas kontroli un mēģinās mājiniekus noķert pretuzbrukumos. Ja "Barcelona" izcilas momentu realizācijas gadījumā četrus vārtus vēl būtu spējīga gūt, otrs lielais izaicinājums būs noturēt pretiniekus uz nulles – "Bayern" šosezon 21 izbraukuma spēlē vidēji mačā ir guvusi 2.3 vārtus un ne reizi nav palikusi sausā.

Savukārt "Real" Dortmundē zaudēja ar tikai 1:4, līdz ar to šovakar derēs, piemēram, 3:0. Tas nebūt nav nereāls rezultāts, turklāt spēlētāju individuālās meistarības ziņā "Real" ir stiprāka par vāciešiem. Krištianu Ronaldu savainojuma dēļ izlaida neseno Madrides derbiju, bet šodien laukumā izies. Līdz ar to par "Real" priekšējās līnijas potenciālo jaudu jautājumiem nevajadzētu būt, un trīs gūti vārti būs pat ļoti ticams iznākums. Tomēr arū ļoti ticams iznākums būs, ka Dortmundes gūto vārtu ailītē nulle līdz mača beigām nepaliks. "Borussia" intensīvā spēle bez bumbas, asie pretuzbrukumi un Roberta Levandovska slepkavas instinkts neapšaubāmi sagādās lielas bažas mājinieku aizsardzībai, kas savā laukumā šosezon nemaz nav bijusi tik nevainojama – no 21 mājas spēles pretinieki tikai deviņas reizes no "Santiago Bernabeu" stadiona prom devušies bez gūtiem vārtiem.

Ja nebūtu grupu turnīra maču, pirmo spēli Dortmundē varētu uzskatīt par izņēmumu, par vienkāršu anomāliju. Tomēr "Borussia" jau grupā pierādīja, ka var ar "Real" spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgu – un ne tikai. Tāpat dortmundieši ir pierādījuši, ka ir spējīgi gūt vārtus izbraukumā. Lai arī gan Amsterdamā, gan Mančestrā un arī Madridē "Borussia" daudz mazāk kontrolēja bumbu (ne vairāk par 40%, kā varētu būt arī šovakar), tā kopumā guva septiņus vārtus – divus no tiem Madridē. Pavisam no 25 izbraukuma spēlēm "Borussia" šosezon tikai divreiz palikusi sausā (Malagā un Minhenē) un pavisam guvusi 2.2 vārtus vidēji spēlē.

Ģenerālis: Šīs divas atbildes spēles būs veltītas skatītājiem, jo abiem spāņu klubiem nav ko zaudēt, tāpēc tiks spēlēts atklāts uzbrukuma futbols. Lai arī vācu klubi spēlēs no aizsardzības, es tomēr prognozēju ļoti rezultatīvus mačus. Mēs šoreiz neredzēsim neko no piesardzīgā futbola. Jautājums ir tikai viens - vai kādam no spāņu grandiem paveiksies? Viņi ies uz pilnu klapi! Manā skatījumā Real ir labas šanses atspēlēties, jo pretī tomēr nav tik pieredzējis klubs. Kā arī viņi vēsturiski savus comeback ir taisījuši savā laukumā, jau divus gadus nav piedzīvojuši zaudējumu savu skatītāju priekšā. Es domāju, ka Real spēs saņemties un iekļūt finālā.

Barcelonai problēmas ir visa šī gada garumā, komanda ir sportiskajā bedrē, kas atspoguļojas nestabilajā sniegumā. Kaut vai pirmais mačs pret Milan, kad atbildes spēlē spāņi vienkārši lidoja pa laukumu un realizēja savus momentus ar apskaužāmu precizitāti. Šajā atbildes spēlē daudz ko noteiks, kura komanda gūs pirmos vārtus, jo ja to izdarīs Bayern, tad es uzreiz pārslēgšos uz kādu citu sporta pārraidi.

Lielie rezultāti pirmajās spēlēs ir devuši papildus intrigu šiem mačiem.
Vai kāds ir gatavs riskēt kaut vai ar latu un uzlikt likmi, ka finālā spēlēs - Real pret Barcelona, es pamēģināšu ...

  +2 [+] [-]

, 2013-04-30 14:56, pirms 11 gadiem
Pirmaja puslaikaa jagust divi varti, tad Real ir varianti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-04-30 15:10, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Kā teica Mari Balotelli: "es atļaušu savai draudzenei pārgulēt ar visiem Real futbolistiem ja Madride tiks finālā"


nav variantu Madrides Real..
kur tu tadu rakstu atradi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-04-30 15:23, pirms 11 gadiem
zb83 rakstīja: kur tu tadu rakstu atradi?
Jā, viņš tā tiešām izteicās vakar vai aizvakar ;D
Papildus motivācija Realam! ;D

     [+] [-]

, 2013-04-30 15:23, pirms 11 gadiem
Diezgan optimistiska un nepamatota prognoze, bet jāraksta jau par to, ka iespējams būs sensācija, savādāk jau nemaksātu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-30 16:02, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Kā teica Mari Balotelli: "es atļaušu savai draudzenei pārgulēt ar visiem Real futbolistiem ja Madride tiks finālā"


nav variantu Madrides Real..
Nez ko Balotelli draudzene par to saka.
3 golus labaa dienaa iesist Madridei nav neispejami.

  +6 [+] [-]

, 2013-04-30 17:15, pirms 11 gadiem
Balotelli draudzene par Real.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 18:07, pirms 11 gadiem
Top zinja 2014: Valdis Valters uzdaavina Balotelli paternitaates testu

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 18:20, pirms 11 gadiem
Ka tik Balotelli nesanāk turāt sveci un regulēt rindu Madrides večiem.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-30 18:25, pirms 11 gadiem
Es ar Ģenerāli!