Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Silova dalība olimpiskajās spēlēs tomēr zem jautājuma zīmes, iekļauts rezervistos

Silova dalība olimpiskajās spēlēs tomēr zem jautājuma zīmes, iekļauts rezervistos
Silovs 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu masu starta sacensībās. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas spēcīgākā ātrslidotāja Haralda Silova dalība februārī gaidāmajās Pekinas olimpiskajās spēlēs ir zem jautājuma zīmes, jo viņš nav ieguvis automātisku ceļazīmi uz četrgades svarīgāko sporta forumu, bet gan iekļauts starp rezervistiem 1500 metru distancē.

Vēl pirms nepilnām divām nedēļām Silovs sarunā ar Sportacentrs.com bija diezgan pārliecināts par savu dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs. Pēc saviem aprēķiniem viņš secinājis, ka ceļazīme iegūta pēc uzrādītā laika 1500 metru distancē, taču oficiāls apstiprinājums vēl esot jāsagaida no Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU).

Latvijas Slidošanas savienība saņēmusi oficiālu paziņojumu no ISU, taču tajā norādīts, ka 35 gadu vecais Silovs olimpisko spēļu dalībnieku sarakstā iekļauts kā pirmais rezervists, kas negarantē startēšanu Pekinā.

"Ja palūkojamies uz olimpiskās kvalifikācijas procesu ātrslidošanā, tā noteikumi ir ārkārtīgi sarežģīti. Pēc izcīnītajām vietām Pasaules kausos Silovs nav ieguvis ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, bet pēc uzrādītā laika 1500 metru distancē viņš ir astotais. Pēc mūsu aprēķiniem viņam ar to būtu jākvalificējas Pekinai," portālam Sportacentrs.com skaidro Latvijas Slidošanas savienības ģenerālsekretāre Inese Jesse.

"Tomēr ISU savā oficiālajā dokumentā ar saviem oficiālajiem aprēķiniem Silovu 1500 metros ierindojusi kā pirmo rezervistu," atklāj Jesse.

Līdz ar to spēkā ir nosacījums - ja kāda valsts pilnībā neaizpildīs tai piešķirtās kvotas, kā pirmajam iespēja doties uz olimpiskajām spēlēm tiks piešķirta Silovam. "Pēc būtības šāda iespējamība ir liela, jo kvotas mēdz piešķirt vairāk, nekā konkrētajā valstī ir augsta līmeņa ātrslidotāju. Gala lēmums un aprēķins tiks veikts līdz 16. janvārim."

Silovs šobrīd trenējas Vācijas pilsētā Indzelē. Ja neslēpa, ka starts Pekinā viņam būs pēdējās olimpiskās spēles karjerā, turklāt tajās sportists iecerējis piedalīties arī masu startā. Pirms četriem gadiem Phjončhanā viņš 1500 metros izcīnīja augsto ceturto vietu un nesa Latvijas karogu olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-29 18:34, pirms 2 gadiem
Kuram kļūda aprēķinos? Federācija uzrakstīja protestu?

Kāpēc tiek pieminēta dalība masu startā? Vai tad tajā var piedalīties bez kvalifikācijas nosacījumu izpildes?

  +3 [+] [-]

, 2021-12-29 18:38, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kuram kļūda aprēķinos? Federācija uzrakstīja protestu?

Kāpēc tiek pieminēta dalība masu startā? Vai tad tajā var piedalīties bez kvalifikācijas nosacījumu izpildes?
Up to six additional starting positions for the mass start will be made available during the games, given in reserve order, with priority given to countries that do not yet have an entry. However, only skaters that already took part if another event will be eligible.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-29 19:41, pirms 2 gadiem
Paldies, tagad bilde skaidrāka.

Jācer, ka Silovs tiks uz olimpiādi. Pēdējais ātrslidošanas mohikānis Latvijā.

     [+] [-]

, 2021-12-29 21:49, pirms 2 gadiem
Vienīgais, gan skrituļos, gan uz ledus. Universālais kareivis. Jācer, ka tiks uz olimpiādi, ja ne, tāpat labākais Latvijā.