Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Jesse: "Silovam ir labas izredzes tikt nosauktam Pekinas spēļu dalībnieku vidū"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jesse: "Silovam ir labas izredzes tikt nosauktam Pekinas spēļu dalībnieku vidū"
Silovs 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu masu starta sacensībās. Foto: AFP/Scanpix

Ir labas izredzes, lai pirmdien Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) Latvijas ātrslidotāju Haraldu Silovu iekļautu Pekinas olimpisko spēļu dalībnieku vidū, otrdien sarunā ar ziņu aģentūru LETA informēja Latvijas Slidošanas asociācijas (LSA) ģenerālsekretāre Inese Jesse.

Oficiāli visi Pekinas spēļu dalībnieki kļūs zināmi 17. janvārī, kad tos paziņos ISU. Neoficiāli tas varētu būt zināms jau šajā nedēļā, saka Jesse.

"Līdz 16. janvārim valstīm jāapstiprina tām piešķirtās spēļu dalībnieku kvotas. Ja visas valstis aizpildīs piešķirtās kvotas, tad Silovs uz Pekinu netiks. Ja kāda no vietām 1500 metros paliks brīva, tad viņš olimpiskajās spēlēs startēs. Nepieciešama tikai viena brīva vieta," skaidro LSA ģenerālsekretāre, piebilstot, ka šobrīd Silovs ir pirmais rezervists šajā distancē.

Tā kā atlases sistēma ir sarežģīta, nav iespējams precīzi izvērtēt ātrslidotāja iespējas jau tagad, saka Jesse. "Mēs kalkulējam, ka Silovam vajadzētu tikt, bet tikpat labi tas var nenotikt. Ļoti ceram uz pozitīvu rezultātu," bilst LSA ģenerālsekretāre.

Pirmajā kārtā spēlēm kvalificējās ātrslidotāji, ņemot vērā nopelnītos punktus četros Pasaules kausa posmos, viņa skaidro. Pēc tam vērā tiek ņemti labākie rezultāti. Silovs labāko laiku 1500 metros - minūte un 45,344 sekundes - sasniedza Pasaules kausa ceturtajā posmā Kalgari.

"Šobrīd Silovs trenējas Bavārijas pilsētā Incelē ar pārliecību, ka piedalīsies Pekinas spēlēs," par sportista šā brīža gaitām saka Jesse.

Pekinas olimpiskajās spēlēs ātrslidošanā kopā 14 disciplīnās vīriešiem un sievietēm startēs 166 sportisti.

Sacensības ātrslidošanā notiks no 5. līdz 19. februārim.